Review: 1000 Dingen Doen in Nederland (Jeroen van der Spek)

 • door
1000 Dingen Doen in Nederland

Vanaf het moment dat Nederland in 2020 in ‘lockdown’ ging, iedere vlucht van- en naar elk vliegveld in Nederland gecanceld werd én alle vliegtuigmaatschappijen stillagen, was het gedaan met de pret om met het vliegtuig naar het buitenland te gaan (en in Nederland op grote, openbare plekken samen te komen.)

Maar, ik liet me niet tegenhouden en ging me richten op de positieve kant van een gebeurtenis. Ik ging ik me verdiepen in de mooie natuur, toffe bezienswaardigheden en activiteiten in Nederland. Tijdens mijn zoektocht heb ik veel nieuwe, toffe activiteiten en bezienswaardigheden ontdekt, welke ik uiteraard heb toegevoegd aan mijn persoonlijke bucketlist.

Er staan al een aantal activiteiten gepland, maar nog lang niet alles! En, na een aantal maanden in ‘lockdown’ te hebben gezeten, kan ik niet wachten om erop uit te trekken… Gelukkig zijn er intussen voldoende activiteiten en bezienswaardigheden geopend, waarover ik de laatste weken geschreven heb.

Ik schreef de laatste weken over diverse hotspots en leuke bezienswaardigheden. Denk hierbij onder andere aan stranden in Zeeland, stranden in Zuid-Holland, stranden in Noord-Holland en waterpretparken in Nederland.

Niet alleen dankzij het internet, maar ook dankzij het 1000 Dingen Doen in Nederland boek heb ik mijn kennis en interesse over uitstapjes en activiteiten in Nederland weten te verbreden.

Nadat ik vorig jaar het boek Bucketlist Reizen als verjaardagscadeau ontving, is mijn interesse voor boeken met reisbestemmingen en activiteiten erg gegroeid. Ik ging me enkele weken meer verdiepen in boeken met bijzondere reisbestemmingen en kwam terecht bij het boek ‘1000 Dingen Doen in Nederland’.

In dit artikel vertel ik je over mijn eerste indruk van het 1000 dingen doen in Nederland boek en review ik het product. In mijn 1000 dingen doen in Nederland review ga ik dieper in op de volgende onderwerpen:

 • Wat het 1000 Dingen Doen in Nederland boek is
 • De maker(s) van het boek
 • Voor wie het boek geschikt is
 • De inhoud van 1000 Dingen Doen in Nederland
 • 1000 Dingen Doen in Nederland reviews door andere gebruikers
 • Mijn ervaring en eerste indruk met het boek
 • De kosten om het boek te kopen
 • Mijn conclusie: Is het boek zijn geld waard?

Klaar om te ontdekken of het 1000 Dingen Doen in Nederland boek jou veel nieuwe dingen kan leren over Nederland en of het zijn geld waard is? Dan daag ik je uit om mijn complete 1000 Dingen Doen in Nederland boek review te lezen!

Wat is het 1000 Dingen Doen in Nederland boek?

Bij het boek 1000 Dingen Doen in Nederland denk je waarschijnlijk al snel ‘suffe’, voor de hand liggende activiteiten die je zelf ook kunt verzinnen. Dus, waarom zou je een boek kopen over 1000 dingen die je in Nederland kunt doen?!

Nou, omdat het tegendeel meer dan waar is. Het 1000 Dingen Doen in Nederland boek is een fysiek, paperback boek (ook verkrijgbaar als dwarsligger) met 1000 dingen waardoor je Nederland op z’n leukst leert kennen.

Het boek 1000 Dingen Doen in Nederland is gevarieerd in de inhoud, waarbij vrijwel iedere soort activiteit volledig verschilt dan de activiteit op de voorgaande bladzijde.

Een greep van de verschillende activiteiten zijn:

 • Survivallen boven koeien
 • Overnachten in een vogelhuisje
 • De code kraken van een onderwater escaperoom

Zoals je kunt zien, variëren de bovenstaande activiteiten erg van elkaar, net als alle andere activiteiten in het boek.

Het boek staat boordevol leuke uitjes in eigen land. Van museumbezoek tot avontuurlijke activiteiten en van funshoppen tot coole uitstapjes voor kinderen. Verdiep je in de mooiste plekken van Nederland en de leukste activiteiten in Nederland en laat je inspireren door het 1000 Dingen Doen in Nederland boek van Jeroen van der Spek, de auteur van het boek.

1000 Dingen Doen in Nederland

Wie zijn de makers van 1000 Dingen Doen in Nederland?

Een boek is in mijn ogen kwalitatief goed, wanneer de inhoud veel mensen waarde bied, het boek goed vormgegeven is en ook wanneer de kwaliteit van het fysieke product sterk of stevig is. Daarom vindt ik het belangrijk om na te gaan wie de auteur(s) en door welke uitgeverij het boek is uitgegeven.

De auteur van dit boek is Jeroen van der Spek en het boek is uitgegeven door Kosmos uitgevers. Tijd, om hen uit te gaan lichten en om jou meer over Jeroen van der Spek en Kosmos uitgevers te vertellen!

Wie is Jeroen van der Spek?

De meeste mensen zullen Jeroen van der Spek kennen als Nederlandse fotograaf. Maar, behalve fotograaf is Jeroen ook tekstschrijver, journalist en (eind)redacteur.

Jeroen is al jarenlang actief als tekstschrijver, journalist en (eind)redacteur bij De Papieren Tijger. Jeroen omschrijft dat zijn passie ligt bij reizen en toerisme in en rondom Nederland: kunst, cultuur en alles wat onder het kopje ‘typisch Nederlands’ valt, trekt de aandacht van Jeroen.

Dit is terug te zien in het boek dat hij uitgebracht heeft én waarvan ik Jeroen van der Spek ken. Het boek 1000 Dingen Doen in Nederland is de reden dat ik Jeroen als schrijver heb leren kennen en dit artikel is de reden dat ik me meer in hem ben gaan verdiepen.

Zo kwam ik erachter dan Jeroen behalve het boek 1000 Dingen Doen in Nederland diverse andere boeken geschreven heeft, over Nederland en België. Als journalist heeft Jeroen veel gereisd en veel bijzondere plekken in Nederland en België weten te ontdekken.

Daarbij heeft hij zijn expertise als tekstschrijver en interesse in reizen en toerisme in en rondom Nederland ingezet om onder andere het 1000 Dingen Doen in Nederland boek geschreven.

Na jarenlang rond te hebben gereisd, heeft Jeroen zich verdiept in veel verschillende leuke, niet-alledaagse activiteiten in Nederland, voor jong én oud. Al deze 1000 dingen heeft hij gebundeld in een boek en is sinds april 2008 een van de meest verkochte, goedkope reisboeken in Nederland. Bestel het vandaag nog, vele anderen zijn je al voorgegaan >>

Kosmos Uitgevers

Kosmos uitgevers is een van de meeste bekende uitgeverijen in Nederland én België. Ze zijn gevestigd in Utrecht (Nederland) en Antwerpen (België).

Het team van Kosmos Uitgevers bestaat uit 14 medewerkers, elk met een eigen specialiteit in het vakgebied.

Kosmos uitgevers heeft zowel nationale als internationale boeken uitgebracht, waarvan een aantal van hun boeken geschreven door bekende schrijvers. Denk aan schrijvers als:

 • Jamie Oliver
 • Kelly Weekers
 • Monica Geuze
 • Patrick Kicken
 • Koen Weijland

Voor wie is het 1000 Dingen Doen in Nederland boek geschikt?

Eerder in dit artikel heb je kunnen lezen dat er in dit boek veel verschillende soorten activiteiten worden beschreven en dat de activiteiten sterk uiteenlopen. Voor ieder wat wils, dus!

De meest uiteenlopende activiteiten in Nederland dankzij Jeroen van der Spek

Het 1000 Dingen Doen in Nederland boek beschrijft 1000 activiteiten die van onderwerp sterk uiteenlopen. De onderwerpen die aan bod komen, verschillen van museumbezoek tot aan avontuurlijke activiteiten.

Daardoor verschilt het type ook heel erg van de periode in het jaar. Zo vindt je in het boek de mooiste terrassen, waarvan doorgaans enkel in de zomer gebruikt wordt (of tijdens een warme lentedag.)

Het bijzondere is, is dat de to-do’s in het boek per provincie gerangschikt zijn. Hierdoor wordt het je makkelijker gemaakt om op sommige dagen meerdere activiteiten op een dag te plannen. Wat daarbij ook opvallend is, is dat de activiteiten soms zelf op plekken plaatsvinden waar je misschien al eens (of meerdere keren) kortbij bent geweest.

Hier lees je meer over de activiteiten!

Inhoud van het 1000 Dingen Doen in Nederland boek

Als je besluit om het 1000 Dingen Doen in Nederland boek te kopen, heb ik goed nieuws voor je. Elk van de door Jeroen van der Spek geschreven activiteiten en bezienswaardigheden is gebaseerd op eigen ervaring. Jeroen reist als journalist al jarenlang door Nederland en België (en daarbuiten) en heeft tijdens zijn reizen veel bijzondere plekken en activiteiten leren kennen. Van al zijn reizen heeft hij maar liefst 1000 verschillende activiteiten en bezienswaardigheden geschreven en gebundeld in zijn boek. Dankzij dit boek kun jij voor minder dan €20,- alle ervaringen lezen, waar Jeroen jaren voor heeft moeten reizen en ‘sparen’.

Onmisbare bezienswaardigheden en activiteiten

Jeroen geeft je veel bezienswaardigheden en activiteiten mee, maar deelt ook verrassende tips en het boek is rijk aan illustraties. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Filmlocaties
 • Natuurgebieden
 • Mooie terrassen
 • Survivallen boven koeien
 • Overnachten in een vogelhuisje
 • Codekraken van een onderwater escaperoom
 • Museumbezoeken
 • Uitstapjes voor kinderen

En nog veel meer!

Benieuwd wat Jeroen nog meer deelt? Bestel het boek via bol.com >>

1000 Dingen Doen in Nederland boek: reviews van andere gebruikers

Je bent ongetwijfeld benieuwd naar de ervaring van andere gebruikers van het 1000 Dingen Doen in Nederland boek. Daarom heb ik een aantal reviews voor je uitgezocht, om je een beter beeld te geven wat de eerste indruk van andere 1000 Dingen Doen in Nederland gebruikers zijn.

Vanwege AVG heb ik de namen bewust weggelaten, maar alle reviews hieronder zijn afkomstig van Bol.com.

1000 Dingen Doen in Nederland review
1000 Dingen Doen in Nederland review 1
1000 Dingen Doen in Nederland review 2
1000 Dingen Doen in Nederland review 3

Lees hier meer onafhankelijke reviews >>

Mijn eigen ervaring met het 1000 Dingen Doen in Nederland boek

Vanaf het moment dat ik in aanraking kwam met het 1000 Dingen Doen in Nederland boek wist ik al dat ik veel toffe activiteiten in het verschiet had. Toen ik het exemplaar enkele dagen na bestelling in handen kreeg, wist ik het zeker; En niets is minder waar, want wát een bijzondere activiteiten en to-do’s staan er in het boek beschreven.

Helaas, op moment van het schrijven van dit artikel heerst het Corona virus en wordt heel Nederland aangeraden binnen te blijven en enkel voor hoognodige zaken, waaraan ik gehoor geef. Het bezoeken van een groot deel van de activiteiten laat ik aan me voorbijgaan, maar er staan er intussen al wel een aantal gepland. Zodra de tijd daar is, hoop ik je meer te vertellen over mijn bevindingen van het volgen van de activiteiten van uit het boek.

Mijn eerste kennismaking van het boek, was de buitenkant. De voorzijde en achterzijde gaven mij een indruk om het boek snel door te bladeren, maar ik besloot eerst de foto’s en het verhaal op de achterzijde van het boek te lezen. Het verhaal en de afbeeldingen maakten dat ik de rest van het boek wilde doornemen.

De volgende pagina’s, met de inhoudsopgave en de indeling per provincie, geven je een goed beeld van wat je in het boek kunt vinden. In de inhoudsopgave vindt je een duidelijk overzicht van wat je in het boek kunt vinden, ook hier staat de indeling goed per provincie aangegeven en uiteraard wordt er duidelijk aangeduid wat er op welke pagina staat.

De beschrijving van de activiteiten krijgen van mij een 9+. Dit, omdat de beschrijvingen lekker weglezen. Tijdens het lezen kan ik me helemaal inbeelden in hoe het zal zijn, mede door de zelfgemaakte afbeeldingen van Jeroen, die hij in het boek geplaatst heeft.

Ten slotte hebben de locatie specifieke tips die je met regelmaat tegenkomt, ook een extraatje waardoor mijn cijfer een 9+ is.

Hoeveel kost het om het 1000 Dingen Doen in Nederland boek te kopen?

Ik heb het 1000 Dingen Doen in Nederland boek gekocht in de Paperback variant, omdat ik dit het prettigst vindt lezen.

Dat gezegd hebbende, is het boek ook te verkrijgen als

 • Paperback
 • Dwarsligger

Ook geïnteresseerd in 1000 toffe activiteiten binnen Nederland? Bestel dan hieronder het boek van Jeroen van der Spek.

Conclusie: Als je een echte actieveling bent, is het 1000 Dingen Doen in Nederland boek goud waard!

Een enorme hoeveelheid toffe locaties en tips over bijzondere activiteiten in Nederland in een enkel boek: Het 1000 Dingen Doen in Nederland boek van Jeroen van der Spek zou wel eens het meest verkochte item in de categorie ‘Nederlandse reisboeken’ kunnen zijn. De vele activiteiten en waardevolle informatie over de lokale bezienswaardigheden in dit boek maakt het voor mij mijn favoriete boek als het gaat om inspiratie voor activiteiten en bezienswaardigheden in Nederland in veel verschillende seizoenen en met veel verschillende doeleinden.

Dat alles, haal jij al voor slecht €15,- in huis. Jarenlang reizen, vele ervaringen verder en Jeroen van der Spek heeft zijn meest mooie en uiteenlopende ontdekkingen verpakt in het 1000 Dingen Doen in Nederland boek. En jij kunt hem al bestellen vanaf €15,-

Dus, ben jij een echte actieveling en sta je open voor nieuwe ontdekkingen? Stap uit je comfortzone en bestel het 1000 Dingen Doen in Nederland boek direct!

Veel reisplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *