37 bezienswaardigheden in Amsterdam (locaties + prijzen)

  • door
Bezienswaardigheden Amsterdam

Er is geen betere plek voor een stedentrip dan in onze hoofdstad, Amsterdam. De vele Amsterdamse museums, de Amsterdamse grachten en de verschillende culturen maken uitgaan in Amsterdam een stuk leuker dan ik in eerste instantie dacht. Maar wat is er te doen in Amsterdam? Er zijn zoveel mooie plekken in Amsterdam, dat het vrijwel onmogelijk lijkt om de mooiste plekjes in Amsterdam te ontdekken en te kiezen uit het grote aantal bezienswaardigheden in Amsterdam. Daarom heb ik 37 bezienswaardigheden in Amsterdam verzameld en vertel ik jou over de mooiste plekken in Amsterdam.

Leun onderuit in je stoel en lees lekker mee. Doe inspiratie op voor een leuke stedentrip en ontdek Amsterdam! Tussen al deze bezienswaardigheden zit er óók voor jouw een leuke activiteit tussen. Ga jij binnenkort een dagje uit in Amsterdam?!

Wellicht, maar wat is er te doen in Amsterdam? Je ziet het hieronder in de inhoudsopgave en ik vertel je er meer over in dit artikel! Ga jij naar één van de 37 bezienswaardigheden in Amsterdam? Laat onderaan het artikel weten welke van de 37 bezienswaardigheden in Amsterdam jou het meest trekt! Ik ben benieuwd!

Rondvaart Amsterdam

Op een mooie voorjaars- of zomerdag door de Amsterdamse grachten varen en genieten van de oude bouwstijl in het centrum van Amsterdam? Pak je ultieme kans! Bestel hier je ticket(s) en zie al het moois met eigen ogen!

Rijksmuseum

De grootste Rembrandt-collectie die ooit tentoongesteld is met eigen ogen in het Rijksmuseum te zien.

Rembrandt was een van de grootste en bekendste schilders in de Nederlandse historie en heeft een groot aantal meesterwerken gemaakt.

Wil je meer weten over de beroemde schilderijen van Rembrandt? Bestel dan hier je tickets voor het Rijksmuseum in Amsterdam!

Heineken Experience

Altijd al meer willen weten over Heineken bier; waar het vandaan komt, hoe het ontstaat en waarom het die naam heeft gekregen? Dan is dit zeker iets voor jou. Er is zelfs de mogelijkheid om mee te doen aan een bierproeverij en te leren bierbrouwen. Bestel snel je tickets en ontdek het zelf!

Artis

Naast alle verkeersdrukte, de hoge bevolkingsdichtheid en de vele toeristen is het in Amsterdam ook mogelijk om te genieten van de meest bekende en oudste dierentuin in Nederland.

Artis in Amsterdam biedt je de mogelijkheid om dichtbij honderden diersoorten te komen. Denk aan leeuwen, zebra’s, giraffen, pinguïns en wolven.

Mocht je na het langsgaan van de diersoorten trek hebben, dan kun je neerstrijken in het gezellige restaurant om te genieten van een heerlijke maaltijd met uitzicht op een volière.

Ga voordelig naar Artis en bestel hier je tickets voor een onvergetelijke dag naar Artis in Amsterdam.

Museum het Rembrandthuis

Bezoek museum het Rembrandthuis en kom alles te weten over Rembrandt van Rijn. Deze historische schilder was in het verleden eigenaar van de grootste schilderstudio dat in Nederland te vinden was.

Het huis waarin Rembrandt destijds woonde is tegenwoordig te bewonderen als Museum het Rembrandthuis en deed tevens dienst als zijn werkplaats.

Het adres van Museum het Rembrandthuis is Jodenbreestraat 4, 1011 NK Amsterdam. Wil jij een kijkje nemen in de woning waar Rembrandt een groot deel van zijn meesterwerken heeft gemaakt?

Klik dan hier voor Museum het Rembrandthuis tickets.

Koninklijk Paleis Amsterdam

Het koninklijk paleis Amsterdam is naar mijn mening één van de parels van onze hoofdstad. Het imposante bouwwerk is te vinden op de dam in Amsterdam en geeft mij het gevoel dat ik toch wel erg klein ben.

Het koninklijk paleis wordt tot op heden nog af en toe gebruikt door de koninklijke familie, onder andere voor staatsbezoeken, prijsceremonies, recepties en koninklijke aangelegenheden.

Ik wil je zeker aanraden het koninklijk paleis in Amsterdam te bezoeken, mede doordat de Dam in Amsterdam een bezoekje waard is.

Op zoek naar Koninklijk Paleis Amsterdam tickets? Klik hier voor fast track toegang tot het koninklijk paleis.

Tropenmuseum

Een van de kenmerken van Amsterdam is dat de vele toeristen, maar ook vaste inwoners een groot cultuurverschil maken. Toch is dat niet snel te zien aan de bouwstijl van de Amsterdamse gebouwen. Én dat is juist waarom het Tropenmuseum zo’n bijzondere attractie is. Van de buitenkant oogt het gebouw als een typisch, Nederlandse bakstenen gebouw, maar zodra je binnenkomt veranderd dit volledig. Het interieur van het Tropenmuseum Amsterdam is zo ingedeeld dat de grote culturele afwisseling in de wereld terug te zien is.

Tentoonstellingen over verschillende landen, verschillen tussen culturen en de mogelijkheid om zoveel te ontdekken over andere culturen, trekt jaarlijks veel bezoekers.

Wil jij het Tropenmuseum in Amsterdam bezoeken? Klik dan hier voor de Tropenmuseum openingstijden!

Anne Frank huis

Het ging de hele wereld over: de macht van het Duitse rijk, de vervolging van de Joden en het grote aantal vermoorde joden in de tweede wereldoorlog.

Toch zakt de ernst van de onderdrukking steeds verder weg, wanneer je beseft dat jonge Joodse meisjes in hun jeugd moesten onderduiken.

Zo ook Anne Frank, die voor een lange tijd heeft moeten schuilen in het Achterhuis in Amsterdam om te overleven. Een hele lange tijd niet naar buiten kunnen en dus opgesloten zitten in een klein kamertje in een Amsterdamse woning, dát is wat Anne Frank heeft moeten doorstaan.

Nu, jaren later, is het Amsterdamse Huis omgebouwd en geopend als het Anne Frank Museum. Ga met een gids op pad langs de geheime onderduikplaatsen en ontdek de stad door de ogen van Anne Frank. In de tussentijd vertelt de gids je veel informatie over Anne Frank waardoor je meer over haar en haar leven te weten komt.

Tickets voor het Anne Frank huis vindt je hier!

Johan Cruijff Arena Stadiontour

Wanneer we aan Amsterdam denken, is de Johan Cruijff Arena tegenwoordig waarschijnlijk een van de eerste dingen die in ons naar boven komen. Niet gek ook, dit voetbalstadion is de thuisbasis van het Nederlandse voetbalelftal AJAX, welke diverse prijzen op zijn naam heeft staan.

Toch wordt het Johan Cruijff Arena niet enkel gebruikt voor voetbalwedstrijden, want het is ook geopend voor bezoekers, om een stadiontour te doen.

Ben je dus benieuwd hoe het Ajax stadion er vanbinnen uit ziet? Neem dan een kijkje en koop hier je tickets.

WONDR Experience

Een dagje uit in Amsterdam, jezelf en je fantasie even helemaal los laten gaan, dat is hoe ik WONDR Experience het beste zou kunnen omschrijven.

Duik in Marshmallows, zing, dans, lach en geniet van deze speeltuin in Amsterdam. Het heeft heel erg weg van een speeltuin, toch is WONDR Experience een museum in Amsterdam.

Wordt jij al geprikkeld om het kind in je los te laten? Want ja, dit museum is geschikt voor jong en oud!

WONDR Experience Amsterdam tickets bestel je hier!

Ice Amsterdam

Al eerder in dit artikel heb je kunnen lezen over musea, maar deze Amsterdamse attractie is toch een heel andere activiteit dan de eerder genoemde musea.

Ice Amsterdam biedt schaatsliefhebbers de mogelijkheid om te schaatsen op het museumplein in Amsterdam.

Schaatsbaan Ice Amsterdam is een periode per jaar dag en nacht geopend en als ik eerlijk moet zijn; Schaatsen in Ice Amsterdam vindt ik wel een geweldige ervaring.

Tickets voor Ice Amsterdam vindt je hier.

Het Amsterdamse Winterparadijs

Evenals Ice Amsterdam, is het Amsterdamse winterparadijs een evenement dat in de winterperiode geopend is en je een ultieme winterbeleving meegeeft.

Schaatsen, rodelen skiën en skaten; Het kan allemaal in het Amsterdamse winterparadijs.

Ben jij nou geïnteresseerd om dit evenement te bezoeken en ben je op zoek naar het Amsterdamse winterparadijs tickets? Klik dan hier voor de tickets en het Amsterdamse winterparadijs adres.

Madame Tussauds

Wassen beelden, dichtbij je idool komen en foto’s maken met jouw grote voorbeeld kan allemaal in Madame Tussauds.

Madame Tussauds in Amsterdam staat bekend om het wassen beeld van Enzo Knol, het wassenbeeld van Lil Kleine en de wassen beelden van veel andere bekende Nederlanders.

Ontdek hoe levensecht de beelden gemaakt zijn en bestel hier je Madame Tussauds Amsterdam ticket.

Diamond Museum

Breng een bezoek aan het Diamond museum en kom oog-in-oog te staan met beroemde stukken zoals de Katana (een Japans zwaard, ingelegd met diamanten en robijnen), de Rembrandt diamant en het kunstwerk Ape Skull.

Neem een kijkje in het Diamond Museum Amsterdam en bestel hier je tickets!

Busreis Brugge

Start in Amsterdam een dagtocht naar de Belgische stad Brugge. Een dag lang de pittoreske gebouwen in de middeleeuwse stad Brugge in België bekijken.

’s Ochtends vertrek je, onder leiding van een gids van Amsterdam naar Brugge en je bent ongeveer 3 uur onderweg. Eenmaal aangekomen in Brugge, leidt de gids je langs de meest pittoreske gebouwen en vertelt je tijdens de reis veel informatie over Brugge.

Aan het eind van de dag vertrek je richting Amsterdam, wat gemiddeld ook zo’n 3 uur duurt, afhankelijk van de verkeersdrukte. Eenmaal aangekomen in Amsterdam is de dagtocht afgelopen en kan iedereen op eigen initiatief doen wat gewenst is.

Bestel hier je tickets voor een dagtocht vanaf Amsterdam naar Brugge.

Busreis Brussel

Stap in Amsterdam op en maak vanaf Amsterdam naar Brussel een gezellige dagtocht naar de bekende Belgische stad Brussel.

Bezoek onder leiding van een gids alle mooie plekken in Brussel, terwijl er leuke informatie over de stad verteld wordt. Daarnaast is er ruimte om de gids vragen te stellen, welke probeert jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Na een dag de mooiste plekken in Brussel verkend te hebben, is het tijd om vanaf Brussel naar Amsterdam te reizen. Eenmaal aangekomen in Amsterdam is de dag voorbij en is iedereen vrij om te gaan en doen wat gewenst is.

Bestel je tickets voor een dagtocht naar Brussel vanaf Amsterdam hier!

Verzetsmuseum Amsterdam

We komen weer terug in het besef van de tweede wereldoorlog, ditmaal vertel ik je over het verzetsmuseum Amsterdam.

Tijdens de tweede wereldoorlog werd er veel verzet gepleegd tegen de macht van het Duitse leger, dat hier later een verzetsmuseum voor is gebouwd. Tot op heden, is het verzetsmuseum Amsterdam nog een heel toeristische trekpleister waar veel te leren valt over de verzetsgroepen tijdens de tweede wereldoorlog.

Het Joods verzetsmuseum Amsterdam is gebouwd ter ere van de vele gestorven soldaten en leden van de verzetsgroepen, om te gedenken hoeveel zij betekend hebben voor ons vrije land.

Bestel je tickets hier en bekijk de verzetsmuseum Amsterdam openingstijden

The Amsterdam Dungeon

Deze attractie is enkel geschikt voor de minder gevoelige mensen voor enge verhalen of lugubere gebeurtenissen.

The Amsterdam Dungeon is een attractie in Amsterdam waar alles draait om het vertellen van hele oude verhalen over de duistere kant van de Nederlandse historie.

Woon shows bij, ervaar het spectaculaire avontuur en lees alles over de geschiedenis van Amsterdam in de Amsterdam Dungeon.

Lees hier The Amsterdam Dungeon Reviews of koop hier The Amsterdam Dungeon tickets.

Pannenkoekenboot Amsterdam

Langer dan een uur dobberen over de het IJ, terwijl je al pannenkoeken etend geniet van de pittoreske pannenkoekenboot.

Boek een ticket voor de pannenkoekenboot Amsterdam en geniet 75 minuten lang van het all-you-can-eat restaurant en beleg de Nederlandse snack precies zoals jij hem lekker vindt!

Boek hier je ticket voor de rondvaart pannenkoekenboot Amsterdam!

Outsider Art Museum

Niet elke kunstenaar heeft een opleiding of training gevolgd waardoor re indrukwekkende werken zijn gedaan. In het Outsider Art Museum leer je alles over kunstenaars die zonder enige opleiding of training zichzelf hebben ontwikkeld en meesterwerken hebben weten uit te brengen.

Het gezegde dat de straat je meer leert dan de schoolbanken, is in deze situatie erg waar. Het Outsider Art Museum staat bekend om de werken die zijn gemaakt door kunstenaars zonder diploma welke erg beroemde meesterwerken hebben uitgebracht.

Bestel hier je tickets voor Outsider Art Museum Heritage Amsterdam met fast track toegang.

Cromhouthuis/Bijbels Museum

Het Cromhouthuis in Amsterdam is de voormalige woning van de familie Cromhout, een heel rijke en machtige familie uit de 17e eeuw.

Een bezoek aan het Bijbels Museum leert je alles over de historie van het de Bijbel en je leert alles over de verhalen die erin staan.

Pak je kans en koop 2 voor de prijs van 1: Breng een bezoek aan het Cromhouthuis én bezoek het Bijbels museum. Haal je tickets hier.

Pizza Cruise

Een restaurant vinden om in Amsterdam uit eten te gaan, is iets waarvoor je weinig moeite hoeft te doen. Vrijwel het hele centrum in Amsterdam puilt uit van de restaurants van verschillende culturen.

Maar meer dan 2 uur lang uiteten op de Amsterdamse grachten is minder vaak te vinden en een heel origineel idee om onverwachts te boeken.

Geniet tijdens een pizza cruise van de grachtengordel en kijk uit over de scheve bouwstijl van vele oude Amsterdamse gebouwen.

Bestel hier tickets voor de pizza cruise Amsterdam.

Amsterdam Light Festival

Breng een bezoek aan Amsterdam tijdens de winterperiode om het Amsterdam light festival met eigen ogen te zien.

Volg de lichtshow in Amsterdam vanaf een sloep, al varend door de Amsterdamse grachtengordel en laat je betoveren door de sfeervolle lichtjes.

Geniet 75 minuten lang van het Amsterdam light festival en bestel je Amsterdam light festival tickets hier.

Van Gogh Museum

Geniet een dag in Amsterdam van de vele schilderwerken van Vincent van Gogh in het Van Gogh museum.

Zie de grootste Van Gogh museumcollectie met eigen ogen zo dichtbij mogelijk en ontdek hoe gedetailleerd de schilderijen van Van Gogh zijn.

Bestel je tickets voor het Van Gogh museum hier.

I Amsterdam City Card

Ga op ontdekkingsreis door Amsterdam en verken Amsterdam en omstreken voor 24, 48, 72, 96 of 120 uur lang.

Het I Amsterdam City Card is inclusief onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer, een bezoek aan het Van Gogh museum, een grachtenrondvaart, het bezoek aan het wetenschapsmuseum NEMO, het Eye filmmuseum het Tulpenmuseum en veel andere attracties in Amsterdam.

Verder kun je plaatsen zoals Haarlem, de Zaanse Schans, Volendam, Marken, Muiden en Enkhuizen bezoeken.

Klik hier om een I Amsterdam City Card te kopen en geniet binnenkort van een onvergetelijke trip naar Amsterdam.

Het Grachtenhuis

Het Grachtenhuis in Amsterdam is een van de meest centraal gelegen attracties en ligt in hartje Amsterdam.

Dit pand, aan de herengracht doet zijn naam eer aan. Het Grachtenhuis valt op tussen alle grachten in Amsterdam. De oude bouwstijl van het Grachtenhuis valt op tussen de grachten van Amsterdam en dat is niet voor niets: Het monumentale en prachtige pand trekt jaarlijks duizenden toeristen die de woning van binnen bewonderen.

Ben jij de volgende bezoeker van Het Grachtenhuis? Bestel je tickets hier.

Candlelight Cruise Amsterdam

In de late avond samen met je geliefde genieten van een romantische cruisetocht over de grachten van Amsterdam? Met de Candlelight Cruise Amsterdam zullen je verwachtingen overtroffen worden.

Geniet onder genot van een gratis wijntje (welke bij de prijs inbegrepen zit) of frisdrank al tijdens de kabbelende cruise met uitzicht op de gezellige Amsterdamse highlights.

Klik hier om tickets voor de Cruise in Amsterdam te bestellen.

Het kattenkabinet

Er is geen mooier museum voor kattenliefhebbers dan het Kattenkabinet in Amsterdam. Het Kattenkabinet is de favoriete attractie van dierenliefhebbers, waar het specifiek om liefhebbers van katten gaat. En dat is niet zomaar.

Het kattenkabinet hangt vol met kunstwerken van bekende kunstenaars. Denk aan werken van bekende namen zoals Picasso, Rembrandt en nog veel meer.

Ook is de privécollectie met katteneigenaardigheden van Bob Meijer te bewonderen en kun je veel verschillende souvenirs kopen.

Benieuwd hoe het is om het kattenkabinet te bezoeken? Bestel dan hier je tickets!

Het klederdrachtmuseum

Duik terug in de tijd en verdiep je in de Nederlandse klederdracht door een bezoek te brengen aan het klederdrachtmuseum in Amsterdam.

Volg de ingesproken audiogids door ouderen die werkelijk in klederdracht hebben gelopen, om van hen te horen hoe zij de Nederlandse klederdracht ervaren hebben.

Zie welke verschillen er binnen de Nederlandse klederdracht zijn, door de verschillende klederdracht uit alle hoeken van Nederland te bekijken en oordeel wat jij er van vindt!

Wil je meer weten over de Nederlandse klederdracht? Bestel dan hier je tickets voor een bezoek aan het klederdrachtmuseum.

Het Scheepvaartmuseum

Elke bootliefhebber wil ik aanraden om eens een dag uit te gaan naar Het Scheepvaartmuseum.

Een bezoek aan deze Amsterdamse attractie leert jou alles over de geschiedenis van de scheepvaart en over de geschiedenis van de VOC.

Ben jij geïnteresseerd in het ontstaan van de scheepvaart of de historie van de VOC, bestel dan hier je tickets.

Holland Pass

Holland Pass geeft je geen toegang tot 1 of 2 attracties, maar je de mogelijkheid om jouw favoriete topattracties door heel Nederland te bezoeken.

Bedenk welke attracties jij écht wilt bezoeken, maak daarvan een lijstje en kies op basis hiervan of je een small, medium of large pakket aanschaft.

Maak hier de keuze voor een Holland Pass Small, een Holland Pass Medium of een Holland Pass Large.

Hop on Hop off boat Amsterdam

Breng een bezoek aan alle grote bezienswaardigheden in Amsterdam tijdens de Hop on Hop Off boot Amsterdam tocht.

Bekijk de historische bezienswaardigheden van Amsterdam. Wat het bijzonder maakt, is dat je dit vanaf het water ziet en je ondertussen ook bij gewenste locaties kunt uitstappen om de bezienswaardigheden te bezoeken.

Klik hier voor de Hop on Hop Off boot Amsterdam route en bestel direct je tickets.

Portugese Synagoge Amsterdam

De Portugese Synagoge Amsterdam is een uit de 17e eeuw stammend kunstwerk, wat gebouwd vanaf het moment dat de overheid toegestaan heeft om vanaf de straat zichtbare synagogen te bouwen.

De Portugese Synagoge is opgericht in de tweede helft van de 17e eeuw en tot op heden is de synagoge een Amsterdamse bezienswaardigheid wat jaarlijks duizenden mensen trekt.

Zie je het al voor je? Jezelf, wandelend door de zandvloeren gangen waarvan er maar 5 over de hele wereld gemaakt zijn?

Boek dan hier je ticket voor de Portugese Synagoge in Amsterdam!

Cobra Museum

Het Cobra Museum heeft zijn naam niet te danken aan de bekende slang, maar aan de cobra beweging.

De cobra beweging is een samengevoegde groep kunstenaars uit Nederland, België en Denemarken. De benaming is officieel CoBrA, wat afstamt van de eerste letters van de hoofdsteden waar de oprichters vandaan komen (Copenhagen, Brussel en Amsterdam).

In het Cobra Museum Amsterdam (officieel ligt het cobra museum in Amstelveen) wordt veel verschillende kleurrijke en moderne kunst tentoongesteld.

Laat je inspireren door de kunstwerken en koop hier je tickets voor Cobra Museum Amstelveen.

Joods Historisch Museum

Ontdek alles over het verleden en het dagelijkse leven van een typische Joodse familie door samen met een gids een tocht door het museum te maken.

3D presentaties, films, schilderijen en foto’s in het Joods Historisch Museum geven je een goed beeld van de levensstijl en de dagelijkse bezigheden van een doorsnee Joods gezin.

Ben jij nou benieuwd naar de omstandigheden en de dagelijkse bezigheden van een historisch Joods gezin? Klik hier voor de Joods Historisch Museum openingstijden en bestel je tickets!

Waterfiets Amsterdam

Deze Amsterdamse attractie is toch iets wat enkel bij warme temperatuur te doen is.

Ga waterfietsen in Amsterdam en kijk tijdens je tocht uit op de bewonderingswaardige Amsterdamse grachtenpanden, het Anne Frank huis, de Magere Brug en verschillende smalle maar mooie Jordaanse straatjes.

Klik hier om te waterfietsen in de Amsterdamse grachten en bestel direct je tickets.

Micropia

Ga een dag naar Micropia Amsterdan, dat tijdens de European Museum of the Year awards is uitgeroepen tot het meest innovatieve en baanbrekende museum van 2016.

In dit museum vindt je indrukwekkende informatie over de ontelbare manieren waarop onze levens worden beïnvloedt door de zogenoemde ‘microben’. Het zal je verbazen hoeveel en op welke plekken de micro-organismen zich bevinden.

Microben zijn kleine, krachtige en voor het menselijk oog niet-waarneembare en ontzettend fascinerend wanneer je begrijpt wat deze kleine maar ook hele succesvolle organismen doen.

Ben jij nou benieuwd en wil je meer weten over de microben? Bestel dan heir je Micropia tickets!

Reizen die je gemaakt moet hebben!

Ben jij een liefhebber van reizen? Dan raad ik je aan om Bucketlist Reizen uit te proberen.

Bucketlist Reizen (25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben) is geschreven door Marloes de Hooge, hoofdredactrice van de bekende reiswebsite travelvalley.

Marloes heeft haar 25 mooiste reizen en reisbestemmingen verzameld, hier verhalen van gemaakt en gebundeld in haar boek.

Bucketlist Reizen is verkrijgbaar als hardcover boek, e-book en als e-book in Kobo Plus.

Meer weten over dit boek en Marloes de Hooge, auteur van Bucketlist Reizen? Lees dan hier mijn review >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *