7x Mooie Stranden in Noord-Holland (op zoek naar rustige stranden)

7x Mooie Stranden in Noord-Holland (op zoek naar rustige stranden)

Noord-Holland, de provincie dat minder bekend staat om zijn badplaatsen dan de provincies Zeeland en Zuid-Holland. Toch vindt je maar liefst 7 mooie stranden in Noord-Holland. Noord-Holland kent ook meer stranden dan de provincie Zuid-Holland.

In dit artikel vertel ik je over 7 mooie stranden in Noord Holland, de verschillende strandpaviljoenen, restaurants en lees je wat de stranden zo speciaal maakt om te bezoeken.

De reden dat de stranden in Noord-Holland minder bezocht worden, is niet heel duidelijk. Je zou zeggen, dat gezien de hoofdstad in Noord-Holland ligt, veel mensen naar het strand in Noord-Holland gaan. Toch blijkt dat niet helemaal het geval te zijn.

Mogelijke oorzaken kunnen zijn dat Scheveningen, de meest bekende badplaats (onder andere bekend van de Pier) in Zuid-Holland ligt. Of, dat je tijdens een dagje op het strand in Zeeland dat typische, Zeeuwse gevoel ervaart. Iets wat je Noord-Holland niet tegen gaat komen.

Hoe dan ook, toch wil ik je meer vertellen over de stranden in Noord-Holland. In dit artikel vertel ik je onder andere over het strand in Zandvoort, strandpaviljoen Egmond aan Zee, strand Julianadorp aan zee en diverse andere.

Lees hieronder verder over de mooie stranden in Noord Holland!

Strand van Zandvoort

Zandvoort, een van de meest populaire badplaatsen in Noord-Holland. Het strand is lang en uitgestrekt.

Strandpaviljoen Zandvoort is geliefd bij zon- en strandliefhebbers en het strand beschikt over voldoende ligbedden. Op het strandpaviljoen is gelegenheid om neer te strijken bij gezellige restaurants, eten te bestellen en te genieten van het uitzicht op het strand of het water.

Maar, ook voor liefhebbers van watersport is het strand bij Zandvoort een goeie plek om uit te gaan. Aan de kust bij het strand staat vaak veel wind, waardoor de ideale gelegenheid ontstaat om te gaan kitesurfen en windsurfen.

Zo’n dagje kitesurfen of windsurfen vergt veel energie, maar gelukkig kun je aan het eind van de dag heerlijk uitrusten in een strandtent van Zandvoort of natuurlijk lekker te gaan uit eten, bij een van de strandpaviljoens in Zandvoort.

Strand Egmond aan Zee

Een ander breed strand met diverse strandpaviljoens is het strand van Egmond aan Zee. Ook strand Egmond aan Zee staat bekend als een mooi en schoon strand.

Daarbij ligt dit strand niet ver bij het centrum van Egmond aan Zee verwijderd, waardoor je het strand op loopafstand vanaf het centrum kunt bereiken.

Het strand is een aanrader voor alle zon-, zee- en strandliefhebbers, maar ook de plek voor liefhebbers van watersport om zich uit te leven. Neem bijvoorbeeld toeristen die houden van vliegeren, kitesurfen of windsurfen: Het enige waar op gewacht moet worden zijn warme temperaturen en natuurlijk de wind; Laat het aan de Nederlandse kust toevallig vaak waaien.

Een hele dag op het water geweest, in de zon gelegen en genoten van het weer? Kom dan bij in een strandtent, neem plaats bij een van de strandpaviljoens in Egmond aan Zee, bestel eten bij een van de restaurants of geniet onder het genot van een koud drankje van het uitzicht over zee.

Strand Callantsoog

Strand Callantsoog, een prachtige badplaats, gelegen in de kop van Noord-Holland en het ligt direct aan de zee. Ondanks dat de voorgaande stranden bekend staan als schoon, wint het strand bij Callantsoog de schoonheidsprijs.

Na kort online onderzoek kwam ik erachter dat het strand van Callantsoog (heel onofficieel) het mooiste strand van Nederland is. Het strand heeft alles wat je van een strand verwacht: het is lang, breed, schoon en veilig.

Bij badplaats Callantsoog vindt je maar liefst zes strandpaviljoens om heerlijk wat te eten, te drinken óf natuurlijk te genieten van het uitzicht -en tot rust te komen en verkoelen na een lange dag-.

Tip: Mocht je naar het strand bij Callantsoog gaan, neem dan ook de tijd om een kijkje te nemen in het centrum van Callantsoog. Het ligt kort achter de duinen. Het Dorpsplein van Callantsoog is de plek waar bijna altijd wel iets te beleven is. Neem bijvoorbeeld de Paasmarkt op 2e Paasdag of het muziekfestival Oog op Pop in de zomer, als ik je iets mag aanraden 🙂

Strand Julianadorp

De meest pittoreske badplaats in dit lijstje: het strand van Julianadorp. Een strand met een schitterende natuur in de omgeving, het mooie duinlandschape en het mooie, schone strand.

Er is van alles wat te doen: genieten van de natuur, wandelen door de duinen, zonnen op het strand, en zelfs je hond uitlaten is (op bepaalde plekken) toegestaan.

Niet alleen het strand en de strandpaviljoens bij Julianadorp zijn een aanrader, ook Julianadorp zelf en de omgeving is een aanrader.

Neem bijvoorbeeld de fiets en verken het duin- en polderlandschap. Bekijk de Helderse Duinen vanuit een ander oogpunt en fiets langs de duinen  om de uitgestrekte kuststrook te volgen.

Allemaal verschillende, maar mooie activiteiten om te doen tijdens een bezoek aan het strand in Julianadorp. Én, vergeet natuurlijk niet een bezoek te brengen aan Julianadorp zelf.

Strand Bergen aan Zee

Een dagje naar het strand in Bergen aan Zee is alsof je buiten Nederland bent. De lange, blonde kuststrook en de brede duinen, het eindeloze uitzicht over de Noordzee doen je al snel wanen alsof je in een ver land bent.

Toch is dit juist niet het geval. Op het strand van Bergen aan Zee is er voldoende gelegenheid om te luieren, zonnen, en actief te ontspannen. Denk aan zwemmen, zeilen en, uiteraard: kitesurfen. Stuk voor stuk typisch, Hollandse bezigheden.

Neem plaats op een van de aanwezige strandpaviljoens bij Bergen aan Zee, geniet van een hapje en drankje bij een van de restaurants en geniet van het uitzicht over de zee, het strand en de actieve liefhebbers van watersport.

Tip: Mocht je naar het strand bij Bergen aan Zee gaan, neem dan zeker eens een kijkje in een van de strandtenten!

Strand Bloemendaal aan Zee

Het is je nu waarschijnlijk dat je voor een strandvakantie niet per sé naar het buitenland hoeft. Een van de bewijzen daarvan is het mooie strand van Bloemendaal aan Zee.

Het voordeel van het strand in Bloemendaal aan Zee (en van andere stranden) is dat je op een willekeurige zomeravond de auto kunt pakken en naar Bloemendaal aan Zee kunt rijden. Waar je ook woont, in hooguit enkele uren !) bereik je een van de  mooiste stranden van Nederland.

Strijk in een zomeravond neer bij een van de strandtenten in Bloemendaal aan Zee of woon het jaarlijkse strandfeest van Bloemendaal aan Zee bij.

Uiteraard is het strand bij Bloemendaal aan Zee een goede plek om te kitesurfen, windsurfen of zwemmen en zeker de laatste jaren is de populariteit van het strand exponentieel gegroeid; Een goede reden om het strand te bezoeken!

Strand Petten

Het enorm brede zandstrand van Petten zal je snel opvallen. Het hele jaar door zijn de strandpaviljoens gevestigd en in de zomermaanden mogen er strandhuisjes staan.

Het opvallende van strand Petten is dat direct achter de duinen een gebied van bos en duinen bestaat, terwijl je het vanaf het strand niet doorhebt.

Dat is ook direct wat, naast de strandpaviljoens of strandtenten, restaurants en mogelijkheid tot (actief) ontspannen, een van de redenen is waarom het strand bij toeristen geliefd is.

Het gebied achter de duinen is een heerlijke plek om een leuk rondje te wandelen. Daarnaast is Petten een redelijk klein dorp, waardoor het centrum lekker knus oogt én niet ver bij het strand vandaan ligt,

Tip: Blijf je eten in Petten? Kies dan voor strandpaviljoen Zee en Zo, of als je in het centrum van Petten wilt eten, dan zijn onder andere Brasserie Zo Gewoon en Moritz Dood & Drinks aanraders. Ook Pannenkoekenrestaurant Buiten in Petten is een plek waar je lekker kunt eten.

Ontdek de mooiste plekken op aarde dankzij Bucketlist Reizen van Marloes de Hooge

Wellicht heb je het al op de   of de   pagina gelezen, maar ik hou ervan om te reizen en alle herinneringen die ik tijdens het reizen op doe, vast te leggen.

Het bijzondere van dit verhaal is, dat dit mij tot enkele jaren geleden, niets interesseerde. Ik groeide op in een klein boerendorpje, waarvan je op Google Maps enorm moet inzoomen, om mijn woonplaats te zien.

Wellicht was dat de oorzaak of juist de reden dat ik op het plattegrond altijd voldoende vrijheid heb gehad, voldoende ruimte kreeg om toffe dingen te doen en me eigenlijk nooit verveelde.

Maar, toen ik ouder werd en verhalen hoorde van vrienden, kennissen en collega’s over allerlei mooie reizen die ze dolgraag nog een keer willen maken, werd mijn nieuwsgierigheid gewekt.

In ging mij meer verdiepen in mooie vakanties, toffe stedentrips en ontdekte welke mooie natuurgebieden er in Europa en daarbuiten te vinden zijn.

Maar, wat me het meest heeft geïnspireerd om te gaan reizen en waardoor ik vooral veel van de wereld wil zien, is het boek   van Marloes de Hooge.

Marloes de Hooge is onder andere eigenaar en blogger bij travelvalley. Door de jaren heeft Marloes wereldwijd reizen gemaakt en ze vertelt over vrijwel elke vakantie die ze maakt.

Bijna allemaal, want van haar allermooiste reizen heeft ze haar boek geschreven, het Bucketlist reizen.

In dit boek deelt Marloes haar meest bijzondere, afwisselende reizen. Van warme zonvakanties tot wintersportvakanties tot actieve stedentrips; Voor ieder wat wils, kun je wel zeggen.

Daarnaast merk je tijdens het lezen van het boek, dat Marloes alle plaatsen zelf heeft bezocht. Ze geeft bij elke vakantie handige reistips en vertelt over lokale gewoontes, benodigde kleding en speciale attributen die je moet meenemen naar het land of de plek.

Ik was zo onder de indruk van het boek dat ik van mening was, dat iedereen (helemaal wanneer je van reizen houdt) dit boek moet hebben. Daarom besloot ik een review te schrijven om zoveel mogelijk mensen te vertellen over het boek, en aan te raden om de reizen uit   te maken.

Lijkt het je tof om dankzij het boek van Marloes de Hoogte mooie plekken ter wereld te zien? 

Meer weten over het boek? 

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp