16x Activiteiten in Den Haag (Ideaal voor een dagje uit!)

  • door
Activiteiten in Den Haag

Al ruim een jaar geleden bracht ik met een aantal vroegere studiegenoten van Hogeschool Utrecht een bezoek aan Den Haag. Ik was er nog niet eerder geweest, het was vanaf Centraal Station Utrecht niet heel ver reizen dus de keuze voor Den Haag was snel gemaakt.

Zoals het stereotype student dat vaak laat aankwam, gold dit ook voor ons dagje naar Den Haag. Ons oude studentengedrag was nog niet versleten en we kwamen pas ’s middags in Den Haag. Nu hadden we afgesproken om een gezellig dagje te relaxen, bij te praten en ergens wat te gaan eten dus eerlijk gezegd was dit helemaal geen probleem.

Wel besloot ik dat ik Den Haag beter wilde leren kennen, om jullie er meer over te vertellen. Hoewel het ongeveer een jaar later is, heb ik me de afgelopen tijd verdiept in activiteiten in Den Haag.

De afgelopen weken (en zelfs maanden) nam ik de tijd om onderzoek te doen naar de top 10 bezienswaardigheden in Den Haag. Al snel kwam ik erachter dat er zoveel te doen is, dat ik niet tot een top 10 lijstje kon komen.

In dit artikel beschrijf ik daarom in totaal 16 bezienswaardigheden in Den Haag, ideaal om te doen of te bezoeken tijdens een dagje uit in Den Haag. Van Skyview de Pier naar musea tot aan De Haagse Toren in Den Haag.

Lees vandaag mijn verhaal over 16 activiteiten in Den Haag voor op je bucketlist, te doen of te bezoeken tijdens een bezoek aan Den Haag.

Activiteiten in Den Haag

Bezoek Madurodam

Nergens in Nederland leer je meer over het onderwerp waar Nederland groot in is, dankzij de kleine miniatuursteden en -dorpen. Madurodam staat bekend als stad vol miniaturen, to-do’s en attracties.

Ga terug in de tijd om de 17e eeuw te herleven. Stap aan boord van Schip de Vergulde Bever en van Amsterdam naar Nieuw-Amsterdam (in miniatuur, uiteraard).

Madurodam biedt volop gelegenheid om te eten en drinken in het Panorama Café waar je kunt genieten van luxe belegde broodjes, warme en koude snacks, soepen, salades en warme en koude dranken.

Maak je dag compleet door bij The Flying Dutchman souvenirs & cadeaus typisch Hollandse souvenirs te scoren. Denk hierbij aan klompjes, Delftsblauwe tegeltjes, fotoboeken bouwplaten en eigentijdse sieraden.

Madurodam bezoeken? Reserveer je tickets hieronder!

Activiteiten in Den Haag

Breng een bezoek aan het Haags Openbaar Vervoer Museum

Tijdens een bezoek aan het Haags Openbaar Vervoer Museum ontdek je hoe het openbaar vervoer in Den Haag vroeger geregeld was. Tegenwoordig weten we allemaal dat NS de grootste Nederlandse openbare vervoerder is, maar dat dit niet altijd zo is geweest.

Het Haags Openbaar vervoer museum leert je niet alleen dat Den Haag in de 17e eeuw een eigen openbaar vervoer voorziening had, maar ook dat het toenmalige openbaar vervoer in vergelijking met de hedendaagse openbaar vervoer voorzieningen sterk verschild.

Waar er tegenwoordig (vooral in grote steden) ieder uur meerdere keren een bus vertrekt vanaf een halte en we met de trein in slechts enkele uren de andere kant van het land kunnen bereiken, was dit vroeger heel anders.

Ontdek meer over de toenmalige trams, de tramcollectie in het museum en de tramverhuur tijdens een bezoek aan het Haags Openbaar Vervoer Museum. Reserveer hieronder je tickets voor een museumbezoek.

Activiteiten in Den Haag

Humanity House

Tijdens een bezoek aan het Humanity House leer je dat het niet zo vanzelfsprekend is dat jij en ik in een vrij land leven en over het algemeen kunnen doen wat we willen en gaan en staan waar we willen.

Humanity House is opgericht met als doel om bij de bezoekers bewustwording te creëren over de manier waarop wij bevoorrecht zijn en dat het niet zo vanzelfsprekend is.

In tegenstelling tot Nederland zijn er veel inwoners uit andere landen, vaak arme landen, die niet zeker zijn van hun woonplaats of in heel heftige gevallen van hun leven.

Leef je tijdens een bezoek aan het Humanity House in hoe het is om als vluchteling te moeten leven, vaak angst moet ervaren omdat je niet weet wie je kunt vertrouwen en omdat je niet zeker bent van een vaste verblijfplaats.

Update: tijdens het uploaden van dit artikel ontdekte ik dat het museum permanent gesloten is. Ik schrijf mijn blogs vaak vooruit, dus op het moment waarop ik dit blog gemaakt heb was het museum nog niet permanent gesloten.

Activiteiten in Den Haag

Skyview de Pier, Scheveningen

Ga een ronde mee in reuzenrad Skyview op de Pier van Scheveningen. Tijdens de tocht in het 45 meter hoge reuzenrad in Scheveningen kijk je bij helder weer je ogen uit over Scheveningen en de andere wijken van Den Haag.

Reuzenrad Skyview bevindt zich op de Pier van Scheveningen en het was het eerste reuzenrad dan in Europa boven zee werd gebouwd. Doordat het op de Scheveningse Pier is gebouwd, bevindt het zich maar liefst acht meter boven de Noordzee.

Geniet tijdens je tocht in de gondel van een heerlijke high tea met vrienden of een Skyview dinner in een privé gondel

Boek je tickets voor een vlucht in een gondel van Skyview de Pier hieronder en geniet van het uitzicht tijdens je flight!

Activiteiten in Den Haag

Sea Life Scheveningen

Een onderwaterduik nemen, zonder nat te worden. Huh, hoe dan? Bij Sea Life Scheveningen, dé plek waar je dichterbij de onderwaterwereld komt dan je gaat verwachten.

Sea Life Scheveningen beschermt en verzorgt meer dan 4000 dieren in totaal 45 verschillende aquaria. Ontmoet otters, roggen, zeepaardjes en veel andere zeedieren.

Binnen Sea Life Scheveningen worden veel verschillende diersoorten verzorgd. Zo kom je oog-in-oog te staan met Pinguïns, zie je kwallen van erg dichtbij en lukt het jou om de otters te spotten.

Leer en ontdek veel nieuwe dingen over de onderwaterwereld tijdens een bezoek aan Sea Life in Scheveningen.

Activiteiten in Den Haag

Louwman Museum

Een must-visit tijdens een dagje uit in Den Haag voor iedere autoliefhebber. Of je nu geïnteresseerd bent in historische auto’s, de techniek waarmee de auto’s vroeger gebouwd werden of ben je een groot liefhebber van antieke auto’s, bij het Louwman Museum in Den Haag ben je op de goede plek.

In het museum vindt je auto’s uit het tijdperk Veteran (1885-1905), Edwardian (1906-1919), Vintage (1920-1930), Pre-War (1931-1945), Post-Wa (1946-1980) en Modern (1981-2021).

Benieuwd naar de grootste collectie historische en antieke automobielen in Nederland? Bezoek dan het Louwman Museum om de grootste collectie historische automobielen te bekijken. Bestel je tickets online via onderstaande knop.

Activiteiten in Den Haag

Museum Beelden aan Zee

Ik ben niet de grootste liefhebber van musea, maar museum Beelden aan Zee hoort toch wel in het lijstjes van activiteiten in Den Haag thuis.

Het hele jaar door worden er vrije inloopworkshops, lezingen, speurtochten en veel andere activiteiten gehouden. Denk hierbij aan vakantieworkshops, een polaroidtour, kinderfeestjes in de Gipsotheek en er zijn kleurplaten te verkrijgen.

Het museum beschikt over een wisselende collectie aan beelden die zowel binnen als buiten tentoongesteld worden. Een heel bijzondere tentoonstelling is het initiatief van Theo en Lida Scholten, de Sprookjes Beelden aan Zee.

Activiteiten in Den Haag

Virtual Reality Formula 1

Stap binnen bij VRX1 Racing (Virtual Reality Formula 1 Racing) in Den Haag om te ervaren hoe het is om een echte F1 coureur te zijn. Stap in de schoenen van de Belgische coureur Max Verstappen en ervaar wat hij ervaart tijdens een race.

Kies bij VRX1 Racing uit circuits als Zandvoort (nieuw), Spa Francorchamps, Red Bull Ring, Monza, Nürburgring en veel andere circuits. Allemaal virtuele circuits zijn gebaseerd en nagebootst op basis van de echte circuits! Een levensechte ervaring dus!

Helemaal leuk om te doen met je vriendengroep. Kies het arrangement dat het best bij je vriendengroep past (Competition, Experience & Time to Beat) en daag je vrienden uit voor het duel.

Bestel je tickets vooraf online en kies het gewenste arrangement!

Activiteiten in Den Haag

Kunstmuseum Den Haag

Een museum met een heel breed gevarieerd aanbod van kunst in Den Haag: de grootste reden waarom Kunstmuseum in Den Haag een bezoekje waard is.

Van tentoonstellingen over schilderijen naar kunstmodellen over huizen, scholen en cultuurgebouwen uit de Joods-Liberale cultuur tot aan wonderkamers waar kinderen heerlijk kunnen dwalen, ontdekken, spelen en natuurlijk leren vanwege een museum dat een heel andere wereld weergeeft dan waarin de jonge generatie tegenwoordig opgroeit.

Ikzelf ben geen groot museumliefhebber, maar Kunstmuseum Den Haag is wel een museum waar veel te leren en ontdekken valt.

Een bezoek brengen aan Kunstmuseum Den Haag doe je door je tickets hieronder online te bestellen.

Activiteiten in Den Haag

Escher in het Paleis

De Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher heeft in zijn leven (1898 – 1972) heel wat teweeggebracht. In de positieve zin, uiteraard. Hoewel ik niet eerder van hem had gehoord, heeft hij toch veel bekende werken gepubliceerd en is hij bekend geworden om zijn creativiteit door in zijn kunstwerken te spelen met perspectief, ruimte en werkelijkheid.

In zijn leven heeft Maurits Cornelis Escher meer dan 120 werken gemaakt en daarvan zijn z’n meest bijzondere meesterwerken te bewonderen in Museum Escher in het Paleis.

Zijn topstukken prikkelen je ogen om de inhoud van de schilderijen te ontdekken, maar het is in de volksmond genoemd “gezichtsbedrog van hoog niveau.”

Claim je tickets voor een bezoek aan Escher in het Paleis hieronder en bekijk zijn niet-realistische schilderijen te begrijpen; Veel plezier!

Activiteiten in Den Haag

De Mesdag Collectie

Verdiep je in de vrouwelijke kunstenaars en hun werken, ontdek in en door welke schilderijen Vincent van Gogh geïnspireerd geworden is. Neem een kijkje in het leven van Willem Mesdag en Sientje Mesdag-van Houten door foto’s uit hun leven te bekijken.

Tijdens een bezoek aan museum De Mesdag Collectie krijg je mogelijkheid om tekenworkshops te volgen, een rondleiding door de vaste collectie te volgen, is er mogelijkheid om een schoolbezoek te organiseren en het allermooiste is misschien wel het picknicken in de museumtuin.

Kortom, tijdens een bezoek aan de Mesdag Collectie is er voor ieder wat wils. Woon een tekenworkshop bij, volg een rondleiding door de vaste collectie, ontdek op eigen houtje alles over familie Mesdag en kies ervoor om tussendoor of aan het eind van je bezoek in de museumtuin neer te strijken voor een heerlijke picknick.

Activiteiten in Den Haag

Rondvaart Den Haag

Ideaal om tijdens een mooie zomerse dag een rondvaart te maken door de grachten van Den Haag. Je slaat eigenlijk twee vliegen in één klap door aan deze rondvaart deel te nemen.

Ten eerste vaar je over de grachten langs verschillende highlights en bezienswaardigheden in Den Haag waardoor je dus gemakkelijk inspiratie kunt opdoen voor wellicht een tweede bezoek aan Den Haag.

Daarnaast kun je tijdens de rondvaart over de Haagse grachten genieten van de heerlijke rustige rondvaart, terwijl de audiogids je meer over de stad verteld én je kunt aan boord van de boot tijdens je rondvaart eten.

Den Haag leren kennen vanaf de grachten? Boek dan hieronder jouw online tickets!

Activiteiten in Den Haag

IJssculpturen Expositie Scheveningen

Ontdek de kunst van het maken van het maken van ijssculpturen en de indrukwekkende kwaliteiten van de makers van ijssculpturen bij de IJssculpturen Expositie in Scheveningen.

Bezoek de expositie en onthoudt in je achterhoofd wel een werk aan het maken van een ijssculptuur voorafgaat. Om het alleen al te zien zijn de kunstwerken prachtig, maar bedenk dat er zoveel meer bij komt kijken. Er moet rekening gehouden met de temperatuur in de ruimte waarin het ruwe ijsblok staat, de snelheid waarmee het ijs smelt.

Maar, ook de snelheid waarmee de kunstenaars werken in combinatie met de netheid tijdens het werken, spelen een belangrijke rol.

Stap in de wereld van de kunstenaars en bezoek de IJssculpturen Expositie in Scheveningen. Reserveer hieronder je tickets voor een bezoek aan de expositie!

Activiteiten in Den Haag

Schaatsen op Schaatsbaan Kurhausplein

Het hele jaar is het Kurhausplein vrij toegankelijk voor toeristen, maar in de winterperiode is een bezoek toch wel extra bijzonder.

Bezoek Cool Event Scheveningen, de organisatie achter schaatsbaan Kurhausplein. Bind je schaatsen onder je voeten en laat de sportieve persoon in je los.

Schaatsbaan Kurhausplein is in het winterseizoen toegankelijk voor iedereen die een geldig ticket heeft. Bezoek je Den Haag in de wintermaanden en ben je sportief of juist gemotiveerd om nieuwe dingen te leren?

Haal dan je toegangstickets voor Schaatsbaan Kurhausplein en zorg dat je binnenkort je schaatsen kan onder je voeten kan binden.

Activiteiten in Den Haag

Bezoek het Stadsbalkon van de Haagse Toren

Eerder in dit artikel vertelde ik je over het uitzicht over Den Haag vanaf reuzenrad Skyview in Scheveningen. Maar deze attractie is niet het enige wat je een mooi uitzicht over Den Haag geeft.

De Haagse Toren heeft met zijn 132 meter hoogte, 42 verdiepingen, 351 appartementen en studio’s een enorme naamsbekendheid in Den Haag en omstreken. Maar da’s nog niet alles, want ook het restaurant en de sky bar spelen een grote rol in de populariteit van de toren.

Ten slotte is daar ook nog het stadsbalkon, het hoogste balkon in Nederland wat publiekelijk toegankelijk is. Het is , vooral bij mooi helder weer, een prachtige fotolocatie en vanaf dit punt is het mogelijk om tot wel 45 kilometer ver te kijken.

Bezoek de Haagse Toren om te genieten van het uitzicht vanaf het stadsbalkon, strijk neer bij het restaurant voor een sky dinner en de sky bar.

Activiteiten in Den Haag

Tourist Tram Den Haag

De Tourist Tram is een Hop-on-Hop-off verbinding waarmee je als toerist tussen in Den Haag tussen stad en strand kunt reizen in originele, historische trams.

Tijdens deze tocht door Den Haag passeer je vele toeristische attracties en dankzij een audiotour kom je meer over de stad te weten. Bij iedere highlight krijg je, dankzij de hop-on-hop-off tour, de mogelijkheid om uit te stappen, de attractie of bezienswaardigheid te bezoeken en met een latere tram de kans om je route voort te zetten.

Ontdek Den haag tijdens een rit in de Tourist Tram op een heel originele manier door mee te reizen in de originele, historische trams van Den Haag. Bestel hieronder je tickets en ervaar het openbaar reizen van jaren geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *