AquaZoo Leeuwarden (Openingstijden + Prijzen!)

  • door
AquaZoo Leeuwarden

Wanneer we een dagje uit willen gaan, trekken we vaak massaal naar steden in de Randstad. Steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag zijn veel bezochte steden door toeristen uit Nederland en daarbuiten. Begrijpelijk, maar ook erg jammer. Hierdoor worden de noordelijke steden vaak vergeten, dus vindt ik dat het tijd is om steden als Leeuwarden meer in het zonnetje te zetten.

Ik besloot om jou alles te gaan vertellen over dierentuin AquaZoo in Leeuwarden. Ik hoop dat je inspiratie opdoet en binnenkort dagje naar Leeuwarden gaat. Laat de Friese cultuur je inspireren, bezoek Leeuwarden op een warme zomerdag en ga eens langs bij AquaZoo Friesland, een van de weinige dierentuinen in Friesland.

Lees je mee?

Wat is AquaZoo Leeuwarden?

Toen ik mij ging verdiepen in AquaZoo Leeuwarden, vielen mij allereerst twee dingen op: De organisatie achter AquaZoo heeft een heel duidelijke visie en missie gesteld. Hieronder staan ze in het kort geciteerd.

De visie van AquaZoo Leeuwarden is: Mens en natuur groeien steeds verder uit elkaar. Zorg voor de natuur en aandacht voor het milieu is essentieel voor de toekomst van onze aarde. AquaZoo Leeuwarden speelt een belangrijke rol in het verbinden van mens en natuur.

De missie van AquaZoo Leeuwarden is: Verwondering over de mooiste dieren in AquaZoo Leeuwarden en de unieke belevenis creëert bij mensen naast een onvergetelijke ervaring ook een positieve houding ten opzichte van de natuur. Idealiter volgt hierop ook een positieve gedragsverandering ten opzicht van natuurbehoud en milieu.

AquaZoo Leeuwarden heeft een duidelijke visie en missie, wat goed te merken is tijdens een bezoek aan de Friese dierentuin; Het park biedt verschillende arrangementen met daarop aangepaste prijzen, zoals groepen vanaf 10 personen, schoolreisjes en kinderfeestjes.

AquaZoo in Leeuwarden bezoeken

Het toffe van AquaZoo in Leeuwarden is dat het een attractie is waar zowel jong als oud zich uren kunnen vermaken. Alle activiteiten, dieren en bezienswaardigheden maken dat veel bezoekers al snel de tijd vergeten en het lijkt alsof de tijd voorbij vliegt.

AquaZoo is een tof park om te bezoeken met groepen, als schoolreisje of tijdens kinderfeestjes, maar ook zeker een aanrader om te bezoeken tijdens aan dagje uit in Leeuwarden.

Klik hier voor meer informatie AquaZoo in Leeuwarden.

Wat is er te doen in AquaZoo

Je zou het niet zeggen, maar dierentuin AquaZoo in de Friese hoofdstad is een plek waar bezoekers urenlang rondhangen. En nee, dat is niet uit verveling, maar juist omdat er zóveel te doen en te zien is. AquaZoo houdt dagelijks diverse educatieve presentaties. Onder leiding van een gids ontdek je veel nieuwe feitjes en weetjes over de dieren en volg je een rondleiding van ongeveer 1,5 uur lang.

Een aantal van de programma’s in AquaZoo Leeuwarden zijn:

  • Het piranha vreetfestijn (dagelijks vanaf 11:30)
  • De pinguïn haringhapfestijn (dagelijks vanaf 12:45)
  • Het bezoek aan de wasberen, kleinklauwotters en de rode panda’s (dagelijkse vanaf 14:30)
  • De IJsbereninspectie (dagelijks vanaf 15:45)

Zoals je kunt zien, zijn er veel verschillende activiteiten, programma’s en dieren te zien. Huh, welke dieren? Lees dat in het volgende hoofdstuk.

Welke dieren zijn er in AquaZoo te zien?

Tijdens je eerste bezoek aan het AquaZoo zul je merken hoeveel onontdekte dieren er in AquaZoo Friesland te vinden zijn. Je komt oog in oog te staan met diersoorten die je niet buiten de dierentuinen en Oostvaardersplassen niet in Nederland terug zult vinden. Het aanbod aan dieren in het park is te veel om op te noemen, maar denk aan de volgende diersoorten:

  • Reptielen
  • Vissen
  • Gevogelte
  • Zoogdieren

In totaal zijn er meer dan 50 verschillende dieren.

Ook een leuk weetje: Elke maand wordt er een dier uitgeroepen tot het dier van de maand en worden er enkele weetjes over geplaatst op de website. Op het moment dat ik dit schrijf, is de Griekse Landschildpad het dier van de maand. Zo zie je maar, het zijn niet de meest voorkomende diersoorten die in AquaZoo verblijven. Een aantal dit-wist-je-nietjes over de Griekse Landschildpad zijn dat het gemiddeld 90 dagen duurt voordat een ei uitkomt, dat de Griekse Landschildpad gemiddeld 30 jaar oud wordt en dat de schildpad 2,5 kilo kan wegen.

Openingstijden van AquaZoo Leeuwarden

De AquaZoo openingstijden 7 dagen per week geopend vanaf 10:00 (openingstijd) tot 17:00 (sluitingstijd). Dat gezegd hebbende, is het maart 2020 en is uit voorzorg het park gesloten. Dit, in verband met de uitbraak van het Corona virus.

AquaZoo Leeuwarden adres

AquaZoo ligt in Leeuwarden, in de hoofdstad van de provincie van Friesland. Friesland is een van de meest noordelijke provincies en helaas is een dagje uit in Leeuwarden niet erg populair. Dat, terwijl de stad veel moois te bieden heeft, waaronder AquaZoo. Daarom is een bezoek aan AquaZoo een van de tips die ik meegeef aan toeristen tijdens een dagje uit in Leeuwaarden.

Het adres van AquaZoo Leeuwarden is De Groene Ster 2, 8926 XE, Leeuwarden.

Parkeergelegenheid bij AquaZoo Leeuwarden

Als je met de auto afreist naar AquaZoo, wil je natuurlijk weten of er voldoende parkeergelegenheid is en wat de parkeertarieven zijn. Goed Nieuws! Ik zocht het voor je uit/

Tegenover de ingang van het park ligt een ruime parkeetplaats waar voldoende ruimte is om je auto achter te laten.

Je auto parkeren op deze parkeerplaats bedraagt een standaardtarief van 4 euro. Daarbij is het voor

abonnementhouders (vertel ik je later meer over) slechts 2,50 en kost een parkeerabonnement 16 euro.

Met de auto kun je vanaf twee kanten naar AquaZoo rijden. Je komt vanuit de richting Leeuwarden of vanuit de richting Hurdegaryp.

Als je vanuit de richting Leeuwarden komt, moet je Leeuwarden Oost aanhouden en de borden richting Hurdegaryp/Dokkum volgen (N355). Na ongeveer 5 kilometer nader je stoplichten bij afslag Kleine Wielen/AquaZoo. Vanaf hier wijzen de verkeersborden je verder de weg.

Kom je uit de richting Hurdegaryp, dan volg je de borden richting Leeuwarden. Bij de verkeerslichten van afslag Kleine Wielen/AquaZoo sla je linksaf en volg je de borden.

Wat kosten de AquaZoo Leeuwarden tickets?

Tickets voor AquaZoo Leeuwarden zijn op meerdere manieren te krijgen; Online, aan de kassa maar ook als abonnement. Als je van plan bent om voor de eerste keer AquaZoo te bezoeken, raad ik aan om een los ticket te kopen.

Online je ticket bestellen is goedkoper dan een ticket te kopen aan de kassa. Een online ticket kost vanaf 3 jaar €15,95 en een ticket aan de kassa kost €17,95 per persoon. Kinderen onder de 3 jaar hebben gratis toegang tot AquaZoo.

Een abonnement op AquaZoo kost vanaf 3 jaar €39,95 per jaar en kinderen onder de 3 jaar hebben gratis toegang tot het dierenpark in Leeuwarden.

Dus, ik raad je in eerste instantie aan om je ticket online te kopen en ik ben erg benieuwd hoe jij het bezoek aan AquaZoo in Leeuwarden ervaren hebt. Laat je het me hieronder in de reacties weten?

Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *