Ontspannen in Bed & Breakfast Hoteldebotel in Steenwijk

  • door
Bed and breakfast Steenwijk

Middenin een woonwijk, maar toch in één van de meest natuurrijke gebieden in Nederland. Vlakbij Nationaal Park Weerribben-Wieden en Giethoorn, het Venetië van het noorden. In het nabijgelegen dorpje Steenwijk, middenin een woonwijk. Ik overnachtte in Hoteldebotel, een knus en sfeervol plekje in een rustige omgeving. Hoe ik het heb ervaren? Dat vertel ik je graag!

Check hier mijn video:

Bed and breakfast Steenwijk

Bed & Breakfast zoals het hoort

Ervaar het échte concept van een Bed & Breakfast bij Hoteldebotel in Steenwijk. Genieten van de gastvrijheid van het gastgezin. Maar ook de privacy van een eigen kamer, vertrek of verdieping in het woonhuis van de gastfamilie. Het ontbijt in de ochtend. Koffie en thee in de keukenkastjes. Een boek vol activiteiten en tips over uitjes, mooie plekken en restaurants in de omgeving. Dit alles maakt het verblijf in Hoteldebotel een ware Bed & Breakfast ervaring.

Bed and breakfast Steenwijk

Onthaast en geniet van pure rust bij Hoteldebotel

Weet je wat zo bijzonder is? De locatie. Middenin een woonwijk. Hemelsbreed enkele honderden meters van de snelweg. Dat besef, wanneer je tijdens een zwoele zomeravond door de toegankelijke achtertuin geniet van de rust. Heerlijk! En relaxen in de tuin? Maak gebruik van de hangmat en schommelbank. Zelfs binnen merk je amper dat je in een woonwijk verblijft. Tenzij je uit het raam kijkt ;).

Tip: Geniet tijdens een zomeravond onder het genot van een wijntje, biertje (Desperados, YUM) van de ondergaande zon, de serene rust en de zwoele, dalende temperatuur. Wat wil een mens nog meer?!

Meer informatie over Bed & Breakfast Hoteldebotel

Bed & Breakfast Hoteldebotel

Het interieur

Fun fact: Het was zo’n paar uur na mijn aankomst. Ingecheckt en kennisgemaakt met de eigenaresse. Tas uitgepakt en alles een plekje gegeven. Een korte rondleiding door het verblijf gekregen en daarna zelf rondgekeken. Zelfs al enkele boodschappen gedaan én gedineerd bij Proeflokaal Bregje in het nabijgelegen Meppel. Bij thuiskomst, na het diner, was het dus zo’n 3-4 uur na aankomst en nóg ontdekte ik iedere keer nieuwe ambiance. Schilderijen, vaasjes, boekjes, bloemetjes, noem maar op. Mijn oprechte oordeel: de aankleding is de tijd en moeite meer dan waard.

Hapjes en drankjes bij het gastgezin

Wim zou Wim niet zijn zonder fanatiek kennis te maken met de bewoners. In voor gezelligheid en geïnteresseerd in het maken van nieuwe vrienden en connecties. Al snel was ik welkom om vrijdagavond met de familie door te brengen. Kennisgemaakt met de leden van het huisgezin. Onder het genot van een hapje en drankje urenlang gekletst.

Wat bleek? De eigenaar werkt in Elburg, het dorpje naast mijn woonplaats. Ook de zoon van de  eigenaar en eigenaresse, die eveneens redelijk bekend is in Elburg. En hoe leuk is het dat hij en zijn vriendin beide (ongeveer) mijn leeftijd hebben?

Is dat niet een van de leukste manieren om nieuwe mensen te leren kennen? Ik vind van wel! De wereld is soms ook zo klein 🙂

Ontbijt Bed & Breakfast Hoteldebotel

Finger licking good ontbijten

Na een wat korte, maar heerlijke nachtrust werd ik ’s ochtends verrast met een heerlijk ontbijt. Niet helemaal, trouwens. Ik wist dat ik ontbijt kreeg en uiteraard mocht ik zelf de gewenste tijd vooraf aangeven. Maar OH MAN wat werd ik verrast van de inhoud van de ontbijt mand! Check al die kleurtjes! Loopt het water je toch van in de mond?

Net als ik overnachten bij B&B Hoteldebotel? Bekijk hier beschikbare data >>

Ontdek de leukste uitjes in de omgeving

In een cirkel van zo’n 30 minuten om Steenwijk zijn verschillende leuke plekken en activiteiten te ontdekken. Breng je een bezoek aan Giethoorn, het Venetië van het noorden? Bezoek Kalenberg, iets minder toeristisch maar ook heel leuk om te varen. Ontwijk je liever de toerisme? Trek dan de natuur in van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Steenwijk activiteiten

Giethoorn

Bezoek Giethoorn, het Venetië van het noorden. Een dorpje met de meeste buitenlandse toeristen, maar niet minder geliefd bij Nederlandse toeristen. Heerlijk om te varen, te wandelen of bij een van de restaurants te genieten van de voorbij struinende -of varende- toeristen.

Steenwijk activiteiten

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Een van de 21 nationale parken in Nederland is Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een bosrijke omgeving, wandelpaden om urenlang rond te lopen en unieke leuke dorpjes in de omgeving zoals Giethoorn, Kalenberg en Belt-Schutsloot.

Uitjes omgeving Steenwijk

Kalenberg

Minder toeristisch dan Giethoorn, maar minstens zo leuk. Kalenberg staat bekend als een van de mooiste dorpjes van Overijssel. De gracht dat het dorpje in tweeën splitst, talloze bruggetjes en bekend in binnen- en buitenland. Heerlijk!

Tijd voor jezelf: Waar boek je B&B Hoteldebotel?

Heb ik je lekker zitten maken met mijn overnachting? Begrijpelijk. Zelf zin om een overnachting bij B&B Hoteldebotel te boeken en hoe doe je dat? Heel eenvoudig, via Airbnb. Klik hier en wordt direct naar de juiste pagina gelanceerd.

Alvast: Have fun en laat je me weten als je geboekt hebt? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Laat hieronder gerust een reactie achter!

Wat is jouw favoriete bestemming in Nederland? Laat het hieronder weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *