BestZoo Best (Goedkope Dierentuin Tickets)

  • door
Bestzoo Best

Grote kans dat je op deze pagina terecht bent gekomen omdat je een bezoek wilt brengen aan BestZOO in Best of omdat je meer wilt weten over de Best zoo dierentuin. In ieder geval ben je op de juiste plek.

In dit artikel vertel ik alles wat je moet weten over de Bestzoo. Je leest onder andere welke dieren er in Bestzoo te bezichtigen zijn en wat de openingstijden van Dierenpark Bestzoo Nederland zijn.

Daarnaast vertel ik je wat de Bestzoo entreeprijzen zijn, welke dieren toegestaan zijn en wat de beoordeling van Dierenpark Bestzoo is.

Wat is Bestzoo?

Dierenpark Bestzoo dateert uit 1932, toen het nog niet als dierentuin dienstdeed. Tijdens de aanmelding bij de Kamer van Koophandel startte de eigenaar een vogel- en dierenhandel. In het begin werd er voornamelijk gekweekt en gehandeld in huisdierrassen, maar naarmate de tijd verstreek, veranderde dit.

Het aantal diersoorten werd uitgebreid en er kwamen meer diersoorten bij; denk aan chimpansees, papegaaien, jaguars en veel verschillende aapsoorten.

Toen de dierenhandel in 1932 geopend werd, kreeg het de naam ‘De Vleut’. Deze naam is gebaseerd op het buurtschap waar het park gelegen was.

Rond 1980 werd de dierenhandel gestopt en is het bedrijf verder gegaan als dierenpark. De dierentuin ging een jarenlange transformatie om de verblijven van de dierenhandel om te bouwen naar geschikte verblijven zodat ze dierentuin waardig zijn en voldoende ruimte hebben om de dieren in te verzorgen.

Jaren later, in 2003, onderging het bedrijf een naamsverandering. ‘De Vleut’ werd verleden tijd en moest plaatsmaken voor de nieuwe benaming: Bestzoo. Deze naam is gekozen omdat het professioneler overkomt, beter te herkennen is en omdat het dierenpark in Best ligt.

Vanaf 2003 is het park 2 keer verkocht en schommelden de bezoekersaantallen heel erg; lange tijd leek het erop dat het dierenpark zijn deuren moest sluiten, totdat het in 2010 opnieuw werd verkocht.

Vanaf dat moment hebben de eigenaren (waar het park tot op heden nog van is) de bezoekersaantallen van het park omhoog weten te werken. Sinds 2010 is het bezoekersaantal niet meer zo laag geweest als voorheen.

Sinds 2010 heeft de dierentuin ook een aantal grote verandering ondergaan om voor de dieren een aangenaam verblijf te realiseren, de bezoekers naar het park te trekken en dus een hogere omzet en jaarlijks een hoger bezoekersaantal te krijgen.

In de loop van de jaren is de samenwerking tussen gemeente Best, Bestzoo en het Brabants Landschap gegroeid waardoor het park en de omgeving gegroeid is tot recreatiegebied. Zo is er een nieuwe rotonde aangelegd en is er tussen de rotonde en de entree van het dierenverblijf een groot parkeerterrein gebouwd. Ook is er een bezoekerscentrum en een horecagelegenheid aanwezig en leiden de speciaal gemaakte wandelpaden naar het natuurgebied de Scheeken, wat achter het entreegebouw van Bestzoo bevindt. Op dit natuurgebied kun je de edelherten bezichtigen.

Wat is er te doen in Bestzoo?

Dierenpark is in de jaren heen getransformeerd tot een dierenpark met veel variatie van dieren. Het dierenpark is niet heel groot, maar staat juist bekend om de knusheid en de Brabantse gezelligheid.

In de Best Zoo dierentuin vindt je verschillende diersoorten van diverse continenten. Zo kom je oog in oog te staan met Apen uit Zuid-Amerika, panters uit Azië, buideldieren uit Australië en ijsvogeltjes uit Europa.

In Bestzoo vindt je voornamelijk dieren die je niet snel tegenkomt en dus vrij uniek zijn in Nederland. Denk hierbij ook aan tamanduas en wallaroes.

Naast de te bezichtigen dieren, is het recreatiepark ook een toffe plek voor jonge kinderen die even iets anders willen dan naar dieren kijken. Bestzoo beschikt over een grote speeltuin, een kinderboerderij en een terras om tussendoor wat te eten of te drinken.

Het terras is ook een goede plek voor ouders om tot rust te komen, terwijl de kinderen al spelend hun energie kwijt kunnen in de speeltuin.

Tenslotte richt Bestzoo zich ook op grotere groepen kinderen. Er zijn speciale arrangementen beschikbaar voor kinderfeestjes en schoolreisjes. Deze combinatie van de kinderen vermaken en nieuwe dieren laten ontdekken, is de beste combinatie van een leuk en leerzaam uitje!

Best Zoo openingstijden

De openingstijden van Bestzoo Best zijn:

  • Mei t/m september: 09:30 – 18:00
  • Oktober t/m April: 10:00 – 17:00

In de maanden vanaf 1 november tot 1 maart is Bestzoo Best Nederland alleen geopend in de weekenden en voor schoolvakanties van regio zuid.

Bestzoo Entree

Dierenpark Bestzoo speelt heel goed in op de entreeprijzen voor jonge kinderen, ouderen en zorginstellingen. Ze komen bezoekers tegemoet om verschillende goedkope prijzen te vragen voor de verschillende leeftijdscategorieën. De Bestzoo prijzen zijn:

  • Kinderen (0-2 jaar): Gratis
  • Kinderen (3-11 jaar): €9,75
  • Volwassenen (vanaf 12 jaar): €11,50
  • Ouderen (65+): €10,25
  • Zorginstellingen: €9,75

Kijk hier voor meer informatie over Bestzoo.

Wil je zelf goedkoop toegang tot Dierenpark Bestzoo? Bestel dan hier je goedkope tickets voor Bestzoo in Best >>

Dierenpark Bestzoo beoordeling

Wat vinden andere bezoekers van het dierenpark, die het eerder bezocht hebben? Ik zocht het voor je uit. Hieronder heb ik de algemene Google review geplaatst en enkele openbare reviews. Vanwege privacy schending heb ik de namen achterwege gelaten, maar elke recensie is afkomstig van Google dus jij kunt ze ook opzoeken.

Bestzoo Google beoordeling
Bestzoo Review 1
Bestzoo review 1
Bestzoo Review 3

Zoals je ziet, zijn de meeste reacties over de dierentuin. Omdat ik zo transparant mogelijk wil zijn, laat ik je zien dat er ook negatieve reacties over Bestzoo geplaatst worden.

Bestzoo Review 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *