Bezienswaardigheden in Apeldoorn (Beste Top 3!)

 • door
Hoge Veluwe

De stad wat behoort tot 1/3 van de Stedendriehoek. De stad dat bekendstaat om de stadsparken en het ‘groene’ karakter. De stad waar koninklijke familieleden zoals Koning Willem II, Prinses Wilhelmina, Prinses Margriet en Professor Pieter van Vollenhoven gewoond hebben. Maar, ook de stad met 3 bijzondere attracties of bezienswaardigheden. Lees in dit artikel over de bezienswaardigheden in Apeldoorn.

Wat is er te doen in Apeldoorn?

Voordat ik met de deur in huis val, zal ik je een korte indruk geven, zodat je enigszins weet wat je kan verwachten.

In dit artikel vertel ik je, zoals je hebt kunnen lezen, over bezienswaardigheden in Apeldoorn. Ik zocht de top 3 bezienswaardigheden in Apeldoorn uit en ga je exact vertellen waarom deze 3 bezienswaardigheden in Apeldoorn het meest bezocht worden.

De bezienswaardigheden in Apeldoorn, waarover ik jou ga vertellen, zijn:

 • Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn
 • Nationaal Park de Hoge Veluwe
 • Kröller-Müller museum

Voordat we verder gaan, wil ik eerst vermelden: De bovenstaande volgorde is niet chronologisch, maar willekeurig ingedeeld.

Kinderpretpark Julianatoren Apeldoorn

Een dagje uitgaan in Apeldoorn en het leukste kinderpretpark in Nederland bezoeken. Hiervoor moet je natuurlijk bij Kinderpretpark Julianatoren zijn.

Geniet een dag lang van de meest uiteenlopende attracties en ervaar na een dag het gevoel dat je nog lang niet uitgekeken bent. Het lijkt onmogelijk, maar toch is het een droom die vaak uitkomt. En dat in prinses Julianatoren, in de Gelderse stad Apeldoorn.

Laat je kinderen het verschil ontdekken tussen beeld en de realiteit. Ga met hen een dag naar Julianatoren om ze te laten ontdekken hoe leuk het is om er op uit te gaan, in plaats van dagelijks dagelijkse te Netflixen, gamen of op iedere andere manier naar een beeldscherm te kijken.

Julianatoren Apeldoorn biedt toegang tot verschillende attracties voor kinderen, maar ook voor ouderen. Ga een ritje mee in de Tollende Muis, spring zo hoog als je kan op de trampoline en maak een gesimuleerde vlucht op een tapijt mee.

En dat is niet alles! Ook de vrije val in de Hoge Hoed, het oog in oog staan met prehistorische figuren bij de Dino’s Tour en een rondje rolschaatsen bij Jul’s Rollerskates zijn erg gewilde attracties!

De meest gewilde attracties voor kinderen zijn toch wel de Jul’s Stones Baan, de Paardenbaan om als cowboy of cowgirl op te treden en natuurlijk de ontmoeting met een levensechte kabouter.

Haal hier je tickets voor kinderpretpark Julianatoren!

Hieronder volgt een korte introductie met de Julianatoren:

Nationaal park de Hoge Veluwe

Genieten van het mooiste natuurpark op de Veluwe, de Hoge Veluwe. Houdt je van wilde dieren, wil je tot rust komen of genieten van de prachtige natuur die de Veluwe te bieden heeft? Het kan allemaal tijdens een bezoek aan natuurgebied Apeldoorn.

Bezoekerscentrum de Hoge Veluwe is een nationaal park en opgericht in 1935. Het park behoort gedeeltelijk tot Ede en Arnhem en heeft een oppervlakte van maar liefst 5400 hectare. Omgerekend komt dit neer op een oppervlakte van 7,3 km bij 7,3 km.

Natuurgebied de Hoge Veluwe bestaat uit veel verschillende onderdelen. De grootste trekpleister van dit park is de ongerepte natuur, waar verschillende wilde dieren rondlopen en voldoende leefruimte hebben.

Het natuurgebied biedt veel mogelijkheid om diverse fiets- en wandelroutes af te leggen, allemaal langs mooie plekken met uitzicht op de natuur en de dieren in het park. Een groot voordeel, want zo ben je in de (vrijwel) ongerepte natuur sportief bezig en geniet je van al het moois dat in het park tentoongesteld wordt.

Naast fiets- en wandelroutes, het zien van wilde dieren en het genieten zijn er nog meer diverse attracties en activiteiten in het park te vinden, zoals:

 • Jachthuis Sint Hubertus
 • Park Paviljoen
 • Informatiebalies
 • Eten & drinken
 • Winkelen in de parkwinkel
 • Kröller-Müller museum
 • Musconder
 • Met een boswachter op safari
 • Vissen
 • Paardrijden
 • Kamperen

Ervaar zelf hoe het is om tijdens een dagje uit in Apeldoorn dit natuurgebied op de Veluwe te bezoeken.

Ontdek de Hoge Veluwe hier!

Kröller-Müller museum

Het Kröller-Müller museum bevindt zich, zoals je hiervoor hebt kunnen lezen, midden in bezoekerscentrum de Hoge Veluwe.

Het museum in Apeldoorn biedt toegang tot een groot aantal bekende werken van de bekende Nederlandse kunstschilder, Vincent van Gogh.

In het Kröller-Müller museum wordt de op-een-na grootste van Gogh museum collectie tentoongesteld. Midden op de Veluwe, de tentoonstelling van veel bekende werken van Vincent van Gogh, de beroemde schilder uit de 19e eeuw.

De van Gogh collectie in Kröller-Müller museum is de laatste bezienswaardigheid van de 3 mooie plekken in Apeldoorn, maar daarbij ook de meest leerzame bezienswaardigheid.

Dompel je onder in de beroemde schilderwerken van Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en uiteraard kan Piet Mondriaan niet ontbreken.

 Naast het bekijken van de van Gogh museum collectie kun je ook genieten van een wandeling door een van de grootste beeldentuinen van Europa. En dat midden op de Veluwe, had jij dát gedacht?!

Wil jij de op één na grootste Van Gogh collectie met eigen ogen zien? Klik dan hier!

Een korte indruk van het Kröller-Müller museum:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *