Bezienswaardigheden in Arnhem (beste top 3!)

  • door
Bezienswaardigheden in Arnhem

De hoofdstad van de provincie Gelderland, de stad dat grenst aan de Neder-Rijn, de IJssel en Sint-Jansbeek. De stad dat bekend staat vanwege zijn historische binnenstad en natuurlijk bekend is vanwege operatie market garden, vanwege de luchtlanding en veldslag van de geallieerden in september van het jaar 1944.

Ik heb het natuurlijk over Arnhem, de stad waarvan maar liefst 85% van de gebouwen dateert van voor het jaar 2000. Het wordt vaak vergeten, maar tijdens een dagje uit in Arnhem zul je snel merken dat er veel mooie plekken in Arnhem te vinden zijn.

Deze stad wordt regelmatig bestempeld als de ‘vergeten stad’. Of dit komt doordat de stad slechts enkele kilometers bij de Duitse grens vandaan ligt, het ver van de randstad verwijderd is of welke reden het ook heeft, weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat deze stad erg mooi is om eens te bezoeken.

Ook ikzelf moet toegeven dat ik hier nooit kwam, totdat ik werd gevraagd of ik mee wilde tijdens het uitgaan in Arnhem. Wel, ik was er niet eerder geweest en doordat ik altijd opensta voor nieuwe dingen, stemde ik gelijk in.

Ik vertel je in dit artikel graag over de bezienswaardigheden in Arnhem. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt: ‘Wat is er te doen in Apeldoorn?’, dus lijkt het me goed om je te vertellen over de beste top 3 bezienswaardigheden in Arnhem. Denk jij dat een dagje uit in Arnhem de moeite waard is? Lees dan verder over de bezienswaardigheden in Arnhem en laat je verrassen door de toffe attracties die Arnhem je te bieden heeft!

De top 3 bezienswaardigheden in Arnhem waarover ik je ga vertellen, zijn:

  • Nederlands watermuseum
  • Airborne museum
  • Burgers zoo

Veel leesplezier!

Nederlands watermuseum

Water.

We gebruiken het dagelijks. Tijdens het tanden poetsen, douchen, koken, wassen en we drinken het. Maar, wat men vaak niet weet is dat wij niet langer dan 3 dagen zonder water kunnen. Of dat de aarde voor het overgrote deel uit water bestaat.

Want wist je dat:

  • Het Russische Baikalmeer met een diepte van maar liefst 1637 meter het diepste meer op aarde is?
  • Dat menselijke hersenen voor 75% uit water bestaan?
  • Dat 97% van a het water op de aarde zout water is?

Ik in ieder geval niet. En, dat had ik nog niet geweten als ik het Nederlands watermuseum niet zou kennen. Bovenstaande feitjes waren ook voor mij onbekend, maar tijdens een bezoek aan het watermuseum in Arnhem leer je heel veel over water in de vloeibare vorm, de vaste vorm en als damp.

Maar, dat is niet alles! Naast de informatie over water, damp en ijs die in het museum gegeven wordt, is er ook mogelijkheid om deel te nemen aan escaperoom ‘waterproof’.  Gaat het jou en je vrienden lukken om binnen 60 minuten te ontsnappen en je voeten droog te houden? Ontdek het nu! Klik op deze link en meld je aan.

Het Nederlands museum is  een van de twee musea in Arnhem die in de top 3 bezienswaardigheden van Arnhem terugkomen. Lees hieronder over het Airborne Museum.

Airborne Museum Arnhem

Het Airborne Museum is gevestigd in villa Hartenstein in Oosterbeek en het gebouw dateert uit het jaar 1728, waar het dienstdeed als herberg. In het jaar 1944, tijdens de tweede wereldoorlog deed het dienst als hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen.

Airborne museum Hartenstein is bekend vanwege de wereldberoemde slag om Arnhem, wat plaatsvond tussen 17 september en 25 september van het jaar 1944, de tijd van de tweede wereldoorlog.

Een bezoek aan het Airborne museum geeft je toegang tot een Airborne begraafplaats en is een mooie bestemming als schoolreisje van bijvoorbeeld een basisschoolklas.

Het museum geeft tentoonstellingen, er is een winkel, een museumcafé en een VVV kantoor. Tijdens een bezoek aan villa Hartenstein leert je veel over de geschiedenis van het gebouw en de bewoners die in de villa gewoond hebben.

Mocht je er in de vrije natuur op uit willen? Ook dat kan! Maak de perimeterwandeling, een wandeling waar je onder andere een belangrijk deel van frontlijn van het geallieerde bruggenhoofd uit september 1944 passeert. Je kunt er wandelen, fietsen, een kijkje nemen in kasteel Doorwerth.

Verdiep je bij het Airborne at the bridge in de verhalen over de zware gevechten die in september 1944 plaatsvonden bij de Rijnbrug of bezoek het Elizabeth gasthuis.

Ben jij benieuwd naar alle andere bezienswaardigheden en activiteiten binnen Airborne museum Hartenstein in Oosterbeek? Boek dan hier je tickets voor Airborne museum Oosterbeek!

Burgers zoo

Een van de meest moderne dierentuinen van Nederland van maar liefst 45 hectare groot en 8 verschillende gebieden voor de verschillende diersoorten. Beter kan ik het Burgers Zoo niet omschrijven, want dat is wat het is: Een hele fijn verblijfplaats voor de dieren waarin zij goed verzorgd worden.

Een safaribezoek, een wandeling in de woestijn, een adembenemend zeeaquarium en dat alles in Arnhem. Je hoeft dus niet naar het buitenland om dit te zien, want het bevindt zich allemaal in ons eigen ‘kikkerlandje’.

Het is allemaal erg mooi om te zien, maar er zijn kosten noch moeite gespaard om de natuurlijke leefomgeving van de dieren zo echt mogelijk na te bootsen, om het welzijn van de dieren zo aangenaam mogelijk te maken.

Wil jij leeuwen, tijgers, neushoorn, pinguïns maar ook zeldzame waterdieren met eigen ogen zien? Wil jij je kinderen tussendoor laten spelen in de binnen- of buitenspeeltuin, terwijl jij een rondje door een van de gebieden maakt? Het kan allemaal! Boek hier je tickets voor Burgers Zoo in Arnhem en ontvang ze direct!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *