Bezienswaardigheden in Nuenen (2 Toffe Aanraders!)

 • door
Nuenen

Den Bosch, Breda, Eindhoven, Roosendaal, Tilburg, Helmond en natuurlijk Oss. We kennen waarschijnlijk allemaal wel de grootste steden uit Brabant. Wellicht ben je zelfs al eens in een of meerdere van de genoemde steden geweest voor werk, school of zelfs vrije tijd.

Hoe dan ook, in dit artikel wil ik het met je gaan hebben over een kleinere en nieuwe plaats in Brabant: Nuenen. Nuenen betekent letterlijk ‘nieuwe plaats’ en dit komt van de naam waarna de gemeente vernoemd is: Nuenhem.

Goed, ik ging op zoek naar toffe activiteiten en bezienswaardigheden in Nuenen om te bezoeken tijdens een dagje uit in Nuenen en kwam terecht bij het:

 • Van Gogh Village Nuenen
 • Dierenrijk Nuenen

Wat is er te doen in Nuenen?

In dit artikel ga ik je meer vertellen over de bezienswaardigheden in Nuenen, wat je er kunt verwachten en vertel ik je informatie over de openingstijden en prijzen van de locaties.

Dus, als je je afvraagt: ‘Wat te doen in Nuenen?’ of je wilt een dagje uit naar Nuenen, lees dan over de bezienswaardigheden in Nuenen en doe inspiratie op.

Veel leesplezier!

Van Gogh Village Nuenen

Ontdek het leven van Van Gogh en word werkzaam in het dorpje waar hij ooit gewoond heeft.

Hoogtepunten van de Van Gogh Village in Nuenen:

 • Leer de echte Vincent van Gogh kennen op de plek waar hij 2 jaar langs heeft gewoond en waar hij zijn memorabele carrière is begonnen
 • Ontdek het baanbrekende Vincentre, waar je ontzettend veel leert over Vincent én Nuenen. Laat je verbluffen door de levensechte schilderijen.
 • Volg een tour door Nuenen en stop bij de 23 belangrijkste plekken in Nuenen, waaronder stops op plekken waar Vincents schilderijen te zien zijn. Dichterbij de échte Vincent komen is bijna niet mogelijk.

Treed in de voetsporen van Vincent van Gogh en bekijk de plekken in Nuenen die hem inspireerden tot het maken van een aantal van zijn belangrijkste schilderijen. Bezoek het fascinerende museum en volg de tour langs Vincents favorieten plekken die ervoor zorgen dat je hem écht beter leert kennen!

Vincent van Gogh werd geboren in Zundert, maar doordat hij al op jonge leeftijd bezig was met carrière maken, besloot hij op jonge leeftijd te verhuizen naar Nuenen. Dit deed hij om zich meer te kunnen richten op zijn carrière, maar de voornaamste reden van zijn verhuizing naar Nuenen was vanwege de prachtige landelijke omgeving en het karakteristieke Nederlandse licht.

Tip: Om zoveel mogelijk mee te krijgen van deze plek, raad ik je aan om per fiets te gaan!

Het Adres van de Van Gogh Village in Nuenen is Berg 29, 5671 CA, Nuenen

Kom meer te weten over de Van Gogh Village en bestel je tickets <<

Dierenrijk Nuenen

De tweede attractie die ik met jullie wilde delen, is het Dierenrijk in Nuenen. Ontmoet een jonge chimpansee, een lynx, olifanten of ruim 400 vogels!

De hoogtepunten van Dierenrijk Nuenen:

 • Kijk naar dagelijkse voedingen van de populairste diersoorten door hun verzorgers
 • Leer de kinderen van alles over dieren en laat ze spelen in de indoor en outdoor speeltuinen
 • Maak kennis met een jonge chimpansee, een lynx, olifanten en meer prachtige dieren!

Beleef een mooie dag tijdens een bezoek aan dierenrijk Nuenen, een van de leukste plekken voor kinderen in Nederland. Ontmoet een lynx, maak kennis met chimpansees en zie ruim 400 vogels rondvliegen. Bewonder ook de in 2018 geboren ijsberen en het olifantje!

Ben je op zoek naar een leuke dag uit met de familie of een vriendengroep in de omgeving van Eindhoven? Ga dan naar Dierenpark Nuenen als jij van dieren houdt!

Het dierenpark in Nuenen zit vol met verschillende dieren. Denk aan olifanten, alpaca’s, stokstaartjes en veel verschillende vogels!

Zijn je kinderen het even zat om bij de dieren rond te hangen? Laat de kleine aapjes dan los in een van de indoor- en outdoor speeltuinen.

Dierenrijk Nuenen openingstijden

Dierenpark Nuenen is het hele jaar door geopend, op enkele uitzonderlijke gevallen na.

De openingstijden van Dierenrijk Nuenen zijn als volgt:

 • Zondag: 10:00 – 17:00
 • Maandag: 10:00 – 17:00
 • Dinsdag: 10:00 – 17:00
 • Woensdag: 10:00 – 17:00
 • Donderdag: 10:00 – 17:00
 • Vrijdag 10:00 – 17:00
 • Zaterdag 10:00 – 17:00

Dierenrijk Nuenen Adres

Zoals je aan de naam kan zien, is Dierenrijk Nuenen in Nuenen, nabij Eindhoven gevestigd.

Het volledige adres van Dierenrijk Nuenen is Baroniehei 1, 5731 RG, Nuenen.

Dierenrijk Nuenen bezoeken? Haal hier je e-tickets!

Het voordeel van een bezoek aan Dierenrijk Nuenen is dat het met e-tickets werkt. Dit, de e-tickets, zijn digitale tickets om binnen te komen in het park en ze zijn dus vooraf, online te bestellen.

Na aanschaf van e-ticket voor het park ontvang je vrijwel direct een bevestigingsmail van je betaling en daarbij het e-ticket. Deze wordt vaak als bijlage meegestuurd of is te downloaden door een downloadlink in de e-mail.

Eenmaal op de dag van je bezoek aan dierenrijk Nuenen kun je het ticket aan de kassa laten zien, wordt je barcode op het ticket gescand en kun je zonder verdere acties naar binnen.

Wil jij ook zo’n e-ticket bestellen voor Dierenrijk Nuenen? Klik dan hier en bestel het direct! <<

Wil je meer informatie over de bezienswaardigheden in Nuenen? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *