Bright Day 2019

Bright Day 2019

Bright Day, het grootste tech festival van Nederland en ik was erbij. Een dag volop genieten van de bright side of tech en natuurlijk genoten van de aanwezige mogelijkheden om de maag te vullen. 🙂

De flight waaraan ik deelnam (09:00-13:00) vloog voorbij, maar gelukkig heb ik foto’s kunnen schieten en dit artikel gemaakt, zodat ik er ieder moment op kan terugkijken.

Wil jij genieten van mijn verhaal, de gemaakte foto’s én weten wat Bright Day inhoudt? Laat me je dan meenemen in mijn avontuur en lees mijn ervaring van Bright Day 2019!

Wat is Bright Day?

Bright Day staat bekend als het grootste tech festival van Nederland en België en vindt ieder najaar een heel weekend plaats, meestal in Expo Haarlemmermeer of in Jaarbeurs Utrecht.

Op deze tech beurs vindt je diverse tech festiviteiten en ontdek je veel informatie over de nieuwste gadgets. Een greep van de Bright Day categorieën waren:

 • Gaming
 • Robotics
 • Bright Kids
 • Mobile First
 • Future Mobility
 • Smart Home
 • Drone Area
 • Defensie

Bij iedere categorie vindt je diverse stands, presentaties of optredens. De indeling van de dag is helaas wel zo ingedeeld, dat je helaas niet álles kunt bekijken, wanneer er bijvoorbeeld twee activiteiten tegelijk plaatsvinden.

Daarom zijn de dagen van het Bright Day weekend zo ingedeeld, dat iedere dag bestaat uit 3 flights. Een flight is dagdeel waarop je de tech beurs kunt bezoeken. Om je een duidelijker beeld te geven, bestaan de dagen uit onderstaande flights:

 1. Flight 1 (09:00 – 13:00)
 2. Flight 2 (14:00 – 18:00)
 3. Flight 3 (19:00 – 23:00)

De tijden van de flights kunnen jaarlijks verschillen, maar bovenstaand waren de tijden die tijdens Bright Day 2019 golden.

Bright Day parkeren

Één dag voordat wij onze flight geboekt hadden, ontving ik een e-mail met daarin de tip om vooraf het parkeerticket te kopen; Dit bespaarde, naast het wachten bij de ingang, ook 3 euro dan wanneer je een parkeerticket bij de entree zou kopen.

Dit gedaan, en hierdoor zowel 3 euro als tijd bespaart en konden we snel doorrijden om een geschikte parkeerplek te vinden en te genieten van Bright Day.

Maar, dat was niet het enige wat er in de e-mail stond. Het terrein waarop Bright Day 2019 gehouden werd, Expo Haarlemmermeer, was ook een goed te bereiken plek voor het openbaar vervoer.

Dus, zowel wanneer je met de auto was als met het openbaar vervoer, had zijn voordelen. Bezoekers die met de auto gingen konden dichtbij de ingang parkeren en konden besparen op tijd en wachttijd op het Bright Day Ticket. Bezoekers die met het openbaar vervoer gebracht werden, hoefden helemaal niet te wachten bij de ingang en ook zij werden kortbij de ingang afgezet.

Conclusie: Of je voorkeur uitgaat naar het openbaar vervoer of door zelf te rijden, het maakt niets uit en je bent volledig vrij in de manier van reizen naar Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen.

Ja, Expo Haarlemmermeer ligt níet in Haarlemmermeer, maar in Vijfhuizen. Dit jaar was Bright Day in Vijfhuizen, maar Bright Day is in voorgaande jaren in Jaarbeurs Utrecht gehouden.

Wat kosten Bright Day tickets?

Uiteraard kunnen de prijzen van Bright Day ieder jaar verschillen, maar ik wilde je toch vertellen over de kosten die ik gemaakt heb aan de Bright Day tickets.

Doordat ik samen met vaders dit evenement bezocht heb, was ik €56,- kwijt, wat neerkomt op een stuksprijs van 28 euro voor een Bright Day ticket. In eerste instantie vond ik het veel geld, maar toen ik zag wat er te zien en te doen was, veranderde ik snel van gedachte.

Doordat wij met de auto gingen, moesten wij een parkeerkaart kopen van maar liefst 13 euro. Maar, omdat ik het parkeerticket van tevoren besteld had, kreeg ik €3,- korting en hadden we dus voor slechts 10 euro een parkeerticket.

Wat heb ik gezien en gedaan tijdens Bright Day 2019?

Zaterdagochtend, 23 december om 07:00 en de wekker ging af. Veel eerder dan mijn voorkeur normaal gesproken heeft, maar deze dag had ik er een vroege ochtend voor over.

Na het ontbijt en een goede, dampende kop koffie vertrokken we rond 07:45 richting de hoofdstad in het westen van ons land.

Bright Day route

Tegen onze verwachting in, was het erg rustig op de weg en kwamen we eerder dan verwacht op de plaats van bestemming aan. Niet erg natuurlijk, zo hadden we voldoende tijd om eerst een tweede kop koffie te halen, iets te eten én hadden we voldoende tijd om de verschillende stages te bekijken.

Het moment dat we aankwamen, was duidelijk dat we op de juiste locatie waren. Kijk zelf maar, hieronder:

Bright Day entree
Bright Day ingang

Zoals je op de voorgaande foto’s hebt kunnen zien, zat het weer die dag niet  erg mee. Een geluk bij een ongeluk, omdat heel Bright Day overdekt was.

Erg fijn, want we hebben genoten van de nuttige informatie die gegeven werd en de nieuwste apparatuur die tentoongesteld werden.

Het eerste wat mij opviel toen ik de Expo Haarlemmermeer binnenstapte, was de nieuwe elektrische Mercedes,  de Mercedes EQC, die tentoongesteld werd.

Mercedes EQC
Elektrische Mercedes

Na het maken van bovenstaande foto’s, besloten we koffie en ontbijt te halen. Nadat we dit genuttigd hadden, liepen we een stukje verder.

Al snel kwamen we terecht bij, jawel, defensie:

Militaire boot
Militaire tank
Militaire vrachtwagen

Na bovenstaande foto’s gemaakt te hebben, kon ik natuurlijk niet achterblijven. Zodoende heb ik mijn pa onderstaande foto laten maken, waar ik heel nonchalant weg probeerde te kijken naast de robuuste tank.

Militair voertuig

Na het maken van deze foto’s, waren er alweer een aantal uur verstreken. Opnieuw tijd om, je raadt het waarschijnlijk al, te eten.

De foto’s van deze maaltijd heb ik jullie bespaard, om meer ruimte over te houden voor de waanzinnige tentoonstellingen die er gehouden werden én waarvan ik zoveel mogelijk goed heb geprobeerd vast te leggen, tussen al de (voor de camera langs wandelende) bezoekers door.

Het moment waarop we na onze lunch verder liepen, kwamen we vanaf de robuuste tank terecht bij bestuurbare raceauto’s, welke zeker niet minder indrukwekkend zijn. Mee eens? Bekijk en oordeel hieronder!

bestuurbare raceauto's

Kort naast deze tafel stond een gigantisch sonar zonnepaneel, op een verrijdbare kar.

Solar zonnepanelen

De laatste tentoonstelling waar ik lang bij heb staan kijken, relateert toch aan mij interesse voor ICT hardware, want ja.. Kijk zelf maar:

4K scherman
Curved scherm
240 Hertz scherm

Nadat we de laatste keer koffie gehaald hadden, was het helaas alweer tijd om richting huis te vertrekken.

MAAR.. gek genoeg, nadat we heel Expo meerdere keren doorlopen hadden, zagen we 1 mooi beeld over het hoofd. Kort voordat we vertrokken, viel onderstaand bord ons op, waarvan ik nátuurlijk nog even snel een foto van moest maken! 🙂

Bright Day 2019

Bezoek de eerstvolgende editie van Bright Day hieronder!

Ben jij een tech fanaat of ben je na het lezen en zien van dit artikel en de foto’s geïnteresseerd geraakt in een bezoek aan de eerstvolgende editie van Bright Day?

Dat kan!

Door op onderstaande link te klikken krijg je een nóg betere impressie door de aftermovie van Bright Day 2019 te bekijken, de informatie over de verschillende stages te lezen en natuurlijk kun je je inschrijven voor de Bright Day nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

Geïnteresseerd in een bezoek aan Bright Day? Klik dan hier om meer te weten over dit event en houdt in de gaten wanneer de volgende editie van Bright Day plaats zal vinden!

2 reacties op “Bright Day 2019”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *