Cobra Museum (kunstmuseum in Amstelveen)

  • door
Cobra Museum

Waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen omdat je meer wilt weten over het Cobra Museum Amstelveen of omdat je op zoek bent naar tickets voor het Cobra Museum in Amstelveen. Of is het omdat je wilt weten wat de openingstijden en het adres van het Cobra Museum is?

Wat het ook is, je bent op de juiste pagina. Ik vertel je hier alles over het Cobra museum; je leest over de historie van het museum, wat je kunt verwachten in het museum, de openingstijden en het adres van het museum en ik geef je toegang tot de goedkope tickets voor het Cobra museum.

Hoe is het Cobra museum ontstaan?

De oorsprong van het Cobra museum Nederland dateert om precies te zijn uit 8 november 1948. Op deze datum kwamen een aantal Belgen, Denen en Nederlanders bijeen tijdens in Café de l ’Hotel Notre Dame is Parijs bij elkaar om de Cobragroep op te richten. De Cobragroep is een samenstelling van kunstschilders en schrijvers.

De Cobragroep bestond oorspronkelijk uit de Belgische leden Christian Dotremont, Joseph Noiret, de Deen Asger Jorn en de Nederlanders Karel Appel, Corneille en Constant. Later, naarmate de groep al enige tijd bestond, werd de groep uitgebreid met Duitse leden.

De benaming cobra van de groep is bedacht door de beginletters van de hoofdsteden waar de leden van de Cobragroep vandaag kwamen, aan elkaar te plakken. CO doelt op Copenhagen, BR komt van Brussel en de A stamt af van Amsterdam.

De Cobrabeweging was een kleine, maar snelgroeiende beweging. De leden hebben de groep opgericht omdat zij het verlangen deelden om een volledig nieuwe manier van kunst te gaan ontwikkelen.

De leden van de groep wilden in hun kunstwerken een directe en spontane expressie naar voren laten komen. Om iedere keer opnieuw met een indrukwekkend stuk moderne kunst te komen, lieten zij zich inspireren door onder andere creatieve uitingen door kinderen, geesteszieken, naïeve kunst, volkskunst, niet-westerse en tribale kunst en Scandinavische kunst uit de middeleeuwen en de prehistorie.

Het bijzondere van de werkwijze van de Cobragroep is dat er, behalve de inspiratie die zij opdeden, vrijwel geen enkele vorm van voorbereiding werd toegepast om de schilderijen te maken. Hun onbedorven uitingen, de spontaniteit en fantasie en de inspiratie van kunstwerken van schilders als Jean Dubuffet en Joan Miró zorgden ervoor dat zij een hele nieuwe stijl van moderne kunst hebben ontwikkeld.

Je zult waarschijnlijk dat de Cobragroep lange tijd actief is geweest omdat er een volledig museum geopend en vernoemd is naar de groep, maar dan heb je ’t mis!

De Cobragroep heeft slechts enkele jaren samengewerkt, waarna de groep uiteen viel en iedereen een eigen kant op ging. In totaal heeft de Cobragroep slechts 3 jaar bestaan. De groep werd in 1948 in Parijs opgericht en de samenwerking kwam in 1951 in Brussel ten einde.

Wat is er te zien in het Cobra Museum?

De Cobragroep heeft in slechts 3 jaar tijd zoveel verschillende en bijzondere kunstwerken gemaakt dat er een museum voor opgericht is wat volhangt met verschillende museumstukken van de Cobragroep.

In het Cobra museum zijn twee volledige vertrekken volledig gewijd aan kleurrijke werken van de Belgische, Deense en Nederlandse leden van de Cobragroep.

Tientallen schilderijen en andere kunstwerken vullen wanden van het museum en vrijwel elk kunstwerk is zo gedetailleerd dat je er niet snel op uitgekeken bent, maar steeds weer nieuwe indrukken krijgt.

Bezoek de verschillende Cobra Museum exposities en neem de tijd voor de moderne kunst. Neem de tijd om in het Cobra museum een tentoonstelling bij te wonen en vergeet niet om een kijkje te nemen in de Cobra museum winkel.

Neem de tijd en waan je volledig in de realiteit waarin de leden van de Cobragroep hebben geleefd; Hoe zijn ze tot de kunstwerken gekomen, waar hebben ze hun inspiratie vandaag gehaald en hoe hebben ze zichzelf iedere keer proberen te overtreffen om nieuwe toffe kunstwerken neer te zetten? Ontdek het door een bezoek te brengen een de expositie van het Cobra museum, of bezoek een van de tentoonstellingen.

Openingstijden

Het Cobra museum in Amstelveen is doorgaans iedere dinsdag tot en met zondag geopend tussen 11:00 – 17:00. Ieder jaar is het museum gesloten op eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.

Parkeergelegenheid

Mocht je met de auto komen, dan heb je de mogelijkheid om bij het Cobra museum te parkeren. De parkeergarage die naast het museum ligt, is een overdekte parkeergarage waar je tegen betaling vrij goedkoop kunt staan (€0,50 per 13 minuten).

De naam van de Parkeergarage is Q-Park Stadsplein en het adres van de parkeergarage is Stadsplein 101, 1181 ZM Amstelveen. De parkeergarage is onderdeel van Q-Park Nederland.

Adres

Het Cobra museum ligt op loopafstand van de parkeergarage; ideaal dus, als je met de auto komt en geen zin hebt om een eind te lopen.

Het adres van het museum is Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen.

Entree

Je kunt op twee verschillende manieren je tickets voor het Cobra museum verkrijgen: online tickets en tickets aan de kassa. Het voordeel van je online tickets is dat je zeker weet dat je nog toegelaten wordt en er nog plekken over zijn voor de tentoonstellingen.

Wil jij toegang tot het Cobra museum? Bestel dan online je Cobra museum tickets. Voorkom teleurstelling bij de entree en bestel je tickets hier online >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *