Dagje uit in Almere (aanrader, ja of nee?!)

 • door
Almere haven

Leiden, Haarlem, Maastricht, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Bosch, Zwolle, Den Haag en Alkmaar. 10 Nederlandse steden die bekend staan om de mooie centra en de bijzondere winkelstraten. Stuk voor stuk mooie steden met een rijke historie én toch besloot ik om een bezoek te brengen aan de Nederlandse stad waarvan het centrum verkozen is tot de beste binnenstad van Nederland: Ik ging een dagje uit in Almere.

Ik vertel je alle ervaringen over mijn eerste bezoek aan het centrum van Almere en mijn eerste ontmoeting met het winkelcentrum in Almere.

Lees je mee?

Op weg naar Almere

’s Ochtends, zo rond 09:00 stapte ik in mijn auto en vertrok vol energie richting Almere, de stad waar ik nog niet eerder het centrum in was gedoken. Juist hierdoor besloot ik om een dagje uit in Almere om te ervaren of het uitgaan in Almere een aanrader is, zodat ik mijn eerste indruk van Almere met jullie kan delen.

Na een uur onderweg geweest te zijn, reed ik de bebouwde kom van Almere-stad binnen, op zoek naar een parkeergarage om te parkeren in Almere Centrum.

Slechts 10 minuten later stond ik naast de auto, op weg om richting Starbucks Almere te lopen. Genoeg gelegenheid tot parkeren in Almere Centrum, was wat me direct opviel.

Het was tijd, voor een warme koffie bij Starbucks Almere. De wind en lage temperatuur maakten dat ik extra genoot van mijn warme consumptie.

Starbucks Almere

Wat te doen in Almere?

Na een halfuur in Starbucks Almere van m’n koffietje genoten te hebben en opgewarmd te zijn, liep ik het filiaal uit. Ik wilde zoveel mogelijk zien, dus er was geen tijd te verliezen.

Ik ging naar City Mall Almere, ging eten in Almere en bezocht een aantal winkels in Almere. Uiteraard heb ik alles vastgelegd om zoveel mogelijk te vertellen over mijn bezoek aan centrum Almere.

Beste binnenstad van Nederland

City Mall Almere

Vanuit Starbucks liep ik rechtstreeks naar City Mall Almere, wat bekend staat als het Centrum van Almere. City Mall is de plek met de meeste winkels in Almere bij elkaar en je vindt er volop mogelijkheid om te gaan uiteten in Almere.

City Mall Almere ligt midden in het stadsdeel van Almere en is maar liefst 85 winkels en 25 horecagelegenheden rijk.

Zo bezocht ik bekende kledingwinkels als:

 • Pull & Bear
 • Primark in Almere
 • Superdry Store
 • PME Legend
 • Zara
 • New Yorker
 • Mango
 • G-Star RAW store

Ook vindt je diverse bekende horeca- en fastfood eetgelegenheden, zoals:

 • De Beren
 • Bagels & Beans
 • Mcdonalds
 • KFC
 • Burger King
 • Bregje
 • Febo
 • Diverse brasserieën

De tijd liet het niet toe om alle winkels bij langs te gaan en elke horecagelegenheid te bezoeken, dus ik ben een selectief aantal winkels en restaurants bij langsgegaan.

Bekijk hieronder een aantal foto’s van City Mall Almere:

City Mall Almere
Almere centrum

Lunchen in Almere

Toen ik besloot om te gaan eten in Almere, koos ik niet voor een van bovengenoemde eetgelegenheden. Ik besloot tijdens de lunch te eten bij Hema Almere. Niet erg luxe, maar wel een prima plek om goedkoop te gaan uiteten in Almere.

Ik koos voor mijn favoriete Hema ontbijt combinatie: Een vers broodje zalm met sla en een pak sinaasappel drink yoghurt.

Ik nam plaats bij het raam, en tja.. Het uitzicht was niet het mooiste, maar toch was er genoeg te zien. Ik keek uit op het kruispunt, dus al kijkend naar het voorbijgaande verkeer, had ik mijn lunch binnen no-time op.

Uiteten in Almere

Na lunchtijd, direct het winkelcentrum in

Om geen last te krijgen van een dipje na het eten, besloot ik direct op te stappen nadat ik mijn lunch op had.

Ik ging het centrum in, het was tijd om wat van mijn favoriete winkels te bezoeken. Zo bezocht ik een Superdry Store, ging ik naar binnen bij een Only For Men filiaal, deed ik een rondje door de G-Star Raw winkel en bekeek ik het assortiment van de Bershka in Almere.

De tijd ging snel want na het bezoeken van deze winkels was het al ruim 1,5 uur later en de tijd liep al richting 3 uur in de middag.

Ik besloot nog wat extra beelden te maken van het centrum van Almere, om dit als aandenken voor mezelf en als goeie eerste indruk voor jou achter te laten in dit blog.

Bekijk ze hier:

Het winkelcentrum bezocht, foto’s gemaakt en toen.. Eten!

Het liep tegen 4 uur in de middag, toen ik besloot om bij een plaatselijke Turkse pizzeria een Turkse pizza te bestellen. Niet heel gezond, maar af en toe jezelf trakteren mag, toch? 😉

Nadat ik ongeveer een halfuur binnen heb gezeten, besloot ik om nog een kort bezoek te brengen aan Utopia, een klein eiland in het centrum van Almere. Bekijk het gemaakte beeld hieronder:

20200225_143329

Het hoogtepunt van de dag: Een korte ontmoeting met museum Pit in Almere

Gelukkig is er veel mogelijkheid om te parkeren in Almere Centrum, waardoor ik niet lang onderweg was, toen ik terugliep naar mijn auto.

Térwijl ik naar de parkeergarage liep waar ik mijn auto geparkeerd had, om richting Utopia te rijden, beleefde ik het mooiste moment van de dag: Ik passeerde museum Pit in Almere,  waar het werk en het dagelijkse leven van de Nederlandse hulpdiensten centraal staan.

Zo krijg je informatie over het werk van een brandweermedewerker, politieagent(e) of een ambulancebroeder. Zie de oude, gerestaureerde voertuigen van de Nederlandse hulpdiensten met eigen ogen en haal je kartrijbewijs op een indoor kartbaan!

Bovendien wordt je veel geleerd over veiligheid op de openbare weg, dus een betere voorbereiding op je autorijexamen kun je je haast niet bedenken!

Wil jij het een bezoek aan museum Pit zelf ervaren? Klik dan hier voor de goedkope tickets om ze voor minder dan  €10,- in huis te halen!

Is een dagje uit in Almere een aanrader, ja of nee?

Zoals ik dit artikel in het begin startte, zijn er veel Nederlandse steden die bekender zijn dan Almere, want zelfs bij mij stond deze plek niet bestempeld als een stad waar je goed kunt uitgaan.

Maar, toen ik laatst zat te bedenken welke Nederlandse stad ik wilde bezoeken, besloot ik om te kiezen voor een stad die minder populair is maar toch de moeite is om heen te gaan.

Dus, dit werd Almere en ondanks dat ik twijfelde of ik een goeie eerste indruk van de stad zou krijgen, ben ik toch gegaan.

Zo gezegd, zo gedaan. En het was de moeite meer dan waard. De kou en de vele wind mochten de pret zelfs niet drukken, want wat heb ik genoten en deze stad bewonderd.

Het winkelcentrum en de indeling hiervan sprak mij erg aan. De vele eetgelegenheden, zonder dat het er zoveel waren dat het ging irriteren en de vele winkels waar je uren in kan spenderen, maakt een dagje uit in Almere voor mij toch echt een stad die ik iedereen wil aanraden om eens te bezoeken.

Bovenal ben ik erg geïnteresseerd geraakt, en dat is ook de grootste reden waarom ik een dagje uit in Almere aanraadt, is Pit in Almere.

Mocht jij dit willen ervaren voor een klein prijsje, klik dan op deze link, ervaar het dagelijks leven van hulpverleners en misschien haal je zélfs je kartrijbewijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *