Dolfinarium Harderwijk (Openingstijden + Prijzen)

 • door
Dolfinarium Harderwijk

Zeer waarschijnlijk heeft iedereen al eerder gehoord van Dolfinarium Harderwijk en in het bijzonder jij, want anders ben je hier niet terecht gekomen. Het Dolfinarium te Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en het enige Dolfinarium in heel Nederland. Op jaarbasis trekt deze attractie zo’n 600.000 bezoekers en tot op heden is het een hele toffe attractie voor jong én oud. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten om een dagje uit te gaan naar het Dolfinarium.

Wat is het Dolfinarium?

Van oorsprong is een dolfinarium de naam voor het verblijf van dolfijnen, zeehonden en andere zeezoogdieren. Eigenlijk verklapt de naam het al, maar toch is er vaak onduidelijk wat een dolfinarium echt is. Zo wordt de term dolfinarium tegenwoordig ook gebruikt als omschrijving voor een soort dierentuin voor verschillende zeezoogdieren, verwante diersoorten en zijn er vaak diverse activiteiten uit te voeren, zowel met- als zonder aanwezigheid van de dieren.

Dolfinarium in Harderwijk opende voor het eerst haar deuren in 1965 en is daardoor een groot begrip in de omgeving Harderwijk, maar eigenlijk is het park landelijk bekend. De oorspronkelijke eigenaren, Frits en Coen den Herder, besloten in 1955 om samen zeezoogdieren te gaan verzamelen en hierdoor is tien jaar later het Dolfinarium aan de Zuiderzeeboulevard in Harderwijk geopend.

Tegenwoordig is het Dolfinarium in Harderwijk uitgegroeid tot een groot begrip door heel Nederland en is het een toffe attractie voor jong en oud om te bezoeken tijdens een dagje uit in Harderwijk. Dolfinarium Harderwijk is rolstoelvriendelijk, geschikt voor mindervaliden en er is een mooi dierenpark wat voor iedere leeftijd leuk is om doorheen te lopen.

Dolfinarium in Harderwijk bezoeken

Ik vertelde je al dat Dolfinarium Harderwijk een toffe plek is voor zowel jong als oud, maar het bied meer voordelen dan dat. Zo is het een leuke locatie om als bedrijfsuitje of tijdens een schoolreisje heen te gaan. Het is informatief, er zijn leuke activiteiten te doen en het Dolfinarium biedt verschillende mogelijkheden om zakelijke uitjes of schoolreisjes te plannen.

Klik hier voor meer informatie

Wat kun je doen bij Dolfinarium in Harderwijk?

Als ik eerlijk moet zijn, is Dolfinarium in Harderwijk de plek waar ik uren kan rondhangen; Ik zou me een lange dag kunnen vermaken in het Dolfinarium. Je kunt kijken naar de dolfijnen, zeeleeuwen en roggen, maar ook voor de jongere kinderen bied Dolfinarium toegang tot 4 leuke speeltuinen. Verder kun je veel leren over de zeezoogdieren en de vissen uit het Dolfinarium en is er mogelijkheid om roggen en haaien te aaien.

Hieronder volgt een korte opsomming van de activiteiten in Dolfinarium Harderwijk

 • Dolfinarium shows
  • Doflijnenshow Aqua Bella
  • Zeeleeuwenshow op het Avontureneiland
  • Walrussenshow op de grote snorr
  • Zeeleeuwenshow Sterk Werk
  • Bruinvis Show Onze Kleine Dolfijn
  • Zeehondenshow Hobbel de Bobbel
 • Zwemmen met dolfijnen
 • Waterpret bezoeken (het nieuwe Dolfinarium waterpark)
 • Spelen in de speeltuinen
 • Winkelen, eten & drinken
 • Slapen bij dolfijnen, In het water met de dolfijnen of op de foto met een dolfijn
 • Op de foto met een zeeleeuw

Zoals je ziet, is er een ruim aantal aan dieren, activiteiten of leerzaamheid in Dolfinarium Harderwijk aanwezig. Je zult je dus niet snel vervelen.

Welke dieren zijn er in Dolfinarium Harderwijk.

Een bezoek aan Dolfinarium in Harderwijk brengt je oog in oog met een groot aantal verschillende dieren. Zo zijn er in het dolfinarium dieren als dolfijnen, haaien, zeeleeuwen, roggen, walrussen, zeehonden, krabben, kreeften en zeeanemonen.

Het mooie van Dolfinarium Harderwijk is dat alle dolfijnen een eigen naam hebben, dus mocht je meerdere keren in het Dolfinarium komen, dan leer je om de dolfijnen van elkaar te onderscheiden. Het enige diersoort dat in Dolfinarium Harderwijk naar mijn mening ontbreekt, is de orka. Deze zijn helaas alleen in de buitenlandse dolfinaria te zien.

Wat zijn de openingstijden?

De Dolfinarium Harderwijk openingstijden zijn normaal vanaf de opening om 10:00 uur tot soms 17:00 en soms 18:00 uur. Dat gezegd hebbende, is Dolfinarium Harderwijk niet het hele jaar door geopend. Check op deze website wanneer het Dolfinarium geopend is.

Wat is het adres?

Het Dolfinarium ligt in Harderwijk, een stad dat aan de rand van de Veluwe ligt en gevestigd is in de provincie Gelderland. Daarbij grenst het Dolfinarium kort aan het Veluwemeer en het Wolderwijd, dus tijdens een mooie warme zomerdag kun je heerlijk genieten van het uitzicht over het water.

Het adres van Dolfinarium Harderwijk is Zuiderzeeboulevard 22, 3841 WB Harderwijk. Het telefoonnummer van Dolfinarium Harderwijk is 0341-467467 en ze zijn tevens te bereiken via info@dolfinarium.nl

Parkeergelegenheid bij Dolfinarium Harderwijk

Dolfinarium is via openbaar én met de auto goed te bereiken. Kortbij Dolfinarium vindt de Lelykade (P2), waar voor slechts €9,- de hele dag kunt parkeren. De parkeerkaarten zijn enkel verkrijgbaar op de parkeerterreinen, de parkeermedewerkers en zijn enkel te kopen via pinpas of creditcard. Betalen met munt- of briefgeld kan alleen bij de parkeerautomaten.

Vanaf parkeerplaats Lelykade is het een kleine tien minuten lopen naar het Dolfinarium, prima te doen dus!

Met het openbaar vervoer naar het Dolfinarium

Ook de gelegenheid om met het openbaar vervoer naar Dolfinarium Harderwijk af te reizen, is voldoende aanwezig.

Vanuit welke regio je komt, maakt niet uit. Het beste kun je met de trein naar Harderwijk station reizen. Eenmaal hier uitgestapt, heb je een groot aantal mogelijkheden om met de bus naar Dolfinarium te reizen. Vanaf station Harderwijk kun je buslijn 103, 142, 144, 147, 148 en 159 nemen. Al deze buslijnen stoppen bij bushalte Dolfinarium, waar jij vervolgens moet uitstappen. Ook via het openbaar vervoer is het vanaf deze bushalte nog zo’n kleine tien minuutjes lopen.

Wat kosten de tickets?

Tickets voor Dolfinarium kun je op twee manieren kopen; Online en ter plekke, aan de kassa. Toch is het een voordeel om ze online te bestellen, omdat de online tickets goedkoper zijn. Het verschil tussen een online ticket en een kassaticket is al snel zo’n €10,-. Op deze simpele manier kun je dus altijd met hoge korting naar Dolfinarium Harderwijk.

Tickets aan de kassa zijn €28,50 per persoon, wat veel geld is als je bedenkt dat je jezelf eenvoudig 10 euro korting kunt geven. Winkels als Albert Heijn en Jumbo, maar ook bedrijven als ING en ANWB houden geregeld toffe acties waardoor je flink kunt besparen op je tickets. Het is dus slimmer om online een Fastpass ter waarde van €9,95. Dit houdt in, dat je nergens in de rij hoeft te staan maar direct kunt doorlopen. Is dat niet tof?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *