Bezoek de Haagse Toren (De op drie na Hoogste Toren van Den Haag

  • door
Haagse Toren Den Haag

Wolkenkrabbers vindt ik zelf een beetje eng vanwege mijn (voormalige) hoogtevrees. Ik ben er niet helemaal vanaf, maar toch fascineren de hoge wolkenkrabbers mij meer dan de ‘angst’ die ik er voor heb. En zo probeer ik de dingen die ik juist eng vindt of nieuw voor me zijn, met gezonde spanning aan te pakken,. Ik wil zoveel mogelijk nieuwe dingen doen, ontdekken en ervaren. Doordat ik graag nieuwe dingen ontdek, kwam ik erachter dat de Haagse Toren me mateloos fascineert vanwege zijn indrukwekkende hoogte. In dit artikel vertel ik je meer over de Haagse Toren, om jou zo goed mogelijk te informeren en voor te bereiden op een bezoek aan de Haagse Toren.

Behalve de indrukwekkende hoogte staat het gebouw bekend om zijn stadsbalkon, het houden van evenementen in de Haagse Toren, het restaurant, de sky bar en de verhuur van appartementen en kantoren.

Meer weten over de Haagse Toren en benieuwd waarom een bezoek aan de Haagse Toren op zijn plaats is. Lees je mee?

Haagse Toren Den Haag

Wat is de Haagse Toren?

De Haagse Toren staat op plek 4 van de hoogste torens van Den Haag en is voor bezoekers en toeristen openbaar toegankelijk. De bijnaam van de Haagse wolkenkrabber is ‘Het Strijkijzer’ en is gebouwd door woningcorporatie Vestia. In totaal reikt de toren tot een hoogte van 132 meter en beschikt het over 42 verdiepingen.

Het meest bijzondere kenmerk aan de Haagse Toren met zijn enorme hoogte, is dat het gebouwd op een oppervlakte van slechts 30 bij 35 meter. In 2007 won de Haagse Toren de Nieuwe Stad Prijs van Den Haag en de internationale gouden Emporis Skyscraper Award.

De Haagse Toren beschikt over 351 appartementen en studio’s, welke verhuurd worden voor verschillende evenementen of doeleinden.

Haagse Toren Den Haag

Het stadsbalkon

De Haagse Toren beschikt over het hoogste balkon van Nederland wat voor publiek openbaar toegankelijk is. Het balkon staat in Den Haag bekend als het dak van de stad en is een hele grote trekpleister voor bezoekers.

Vanaf dit balkon kijk je maar liefst 45 kilometer ver over Den Haag en omliggende steden uit. Het is erg geliefd als fotopunt en het balkon is gratis te bezoeken tijdens een lunch, high tea of diner in het restaurant. Ook kun je aan de receptie een sky bar voucher kopen om het balkon te bezoeken.

Het voucher is inclusief een drankje naar keuze aan de bar en een bijkomend voordeel is dat je niet vooraf hoeft te reserveren voor de sky bar. De skybar is van donderdag tot en met zondag geopend van 12:00 in de middag tot laat in de avond.

Wil je het stadsbalkon bezoeken en genieten van het uitzicht van het hoogste balkon van Nederland? Boek dan je online tickets voor deze geweldige ervaring >>

Evenementen

Het hele jaar door worden er verschillende evenementen in de Haagse Toren georganiseerd. Veel georganiseerde evenementen zijn de sky overnachtingen met diner.

Dit evenement bied iedere bezoeker een luxe 4-gangendiner in een van de appartementen op de bovenste verdieping (38 of 39) of een van de studio’s (verdieping 29 en 30).

Het evenement is inclusief een nacht in een van de top floor appartementen en een luxe penthouse selection dinner.

Het evenement is exclusief toeristenbelasting, de 25% korting op het parkeren direct voor de deur bij Den Haag HS Parking en drankjes tijdens het diner. De drankjes kunnen ’s avonds apart besteld worden.

Daarnaast is het ook mogelijk om een eigen evenement te boeken en te laten verzorgen in de Haagse Toren. Via het formulier op de website kun je een aanvraag voor een eigen evenement in de Haagse Toren indienen.

Haagse Toren Den Haag

Restaurant van de Haagse Toren

Uit eten en genieten van een heerlijk diner in het hoogste restaurant in Nederland! Het gevoel van eten op zo’n hoogte is echt iets wat je moet en alleen kunt ervaren bij Restaurant The Penthouse in de Haagse Toren, op de 42e verdieping van de toren.

Proef de verfijnde gerechten van de chef-kok, die samen met de internationale ambiance een bijzondere ervaring garanderen.

Reserveren voor een lunch, high tea, wijn, champagne of diner kan via de website. Ook is het restaurant te bezoeken voor koffie, drankjes of een verse cocktail.

Het restaurant is donderdag en vrijdag geopend vanaf 18:00 en zaterdag en zondag geopend vanaf 12:00. In de avond zorgen de raamprojecties voor een bijzonder effect.

Sky bar

Ook de sky bar is een van de onderdelen van de Haagse Toren die erg populair is bij bezoekers en in het bijzonder bij jongeren. Sky bar is de hoogste bar van Nederland en iedere donderdag tot en met zondag is deze hoogste bar geopend vanaf 17:00 topt laat.

De sky bar is een heerlijke uitgaansgelegenheid voor jong en oud om te genieten van een drankje. Denk hierbij aan Nespresso koffie, Ronnefeldt luxe theesmaken, een internationale wijnkaart, champagnes, gedistilliseerd en de beroemde cocktails van de Haagse Toren zijn enkele drankjes die er volop genuttigd kunnen worden (Let Op: Geen 18, Geen Alcohol!).

Appartementen

Behalve stadsbalkon van de Haagse Toren “Het Strijkijzer”, het restaurant en de sky bar beschikt de Haagse Toren dankzij zijn hoogte van 132 meter over een aantal appartementen dat doorgaans te huur aangeboden worden.

Blijf overnachten in een van de appartementen van een van de hoogste torens van Den Haag en slaap op een van de hoogste verdiepingen voor het mooiste uitzicht over de stad -zowel overdag als ’s avonds tijdens schemering-.

In de Haagse Toren heb je vanuit je appartement het mooiste uitzicht over Den Haag dankzij acht grote appartementen van maar liefst 108 m2 op de 38e en 39e verdieping en de twaalf kleinere studio-appartementen van 68 m2 op de 30e en 29e verdieping.

Kantoren

Ten slotte en ook niet onbelangrijk zijn de verschillende soorten vergader- en evenementruimtes die te huur aangeboden worden. Op de 3e verdieping worden meetings rooms aangeboden en ook de luxe Penthouse SkySuites op de 40e verdieping zijn te huur voor meetings of evenementen.

De kantoorruimtes zijn qua uitstraling en capaciteit verschillend, maar ook ideaal als breakout en beschikbaar voor ieder budget.

Behalve de te huur aangeboden kantoorruimtes biedt de Haagse Toren op de begane grond een open ruimte met flexwerkplekken wat voorzien is van goede wifi. De plekken zijn gratis te gebruiken voor ZZP’ers, bezoekers en bijvoorbeeld leden van Seats2meet.com.

Het uitzicht vanaf de Haagse Toren over de stad Den Haag ervaren? Boek direct je online tickets!

Ik kan me voorstellen dat je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd bent geraakt in het bezoeken van de Haagse Toren. Ik verwacht ook, dat je op deze pagina terecht bent gekomen omdat je meer wilt weten over de Haagse Toren of een bezoek wilt brengen aan de Haagse Toren.

Dan heb ik goed nieuws voor je, want tickets voor een bezoek aan de Haagse Toren om te genieten van de hoogte en het uitzicht van de Haagse Toren zijn nu online verkrijgbaar.

Dit houdt in, dat je de online tickets (e-tickets) direct na bestelling in je e-mailbox kunt verwachten. Zodra de bestelling van de tickets is afgerond, wordt de middels een automatisch proces actie in gang gezet waardoor jouw tickets direct naar jouw verzonden worden.

Wil jij de Haagse Toren bezoeken en met een panoramalift naar de top van de toren zoeven om daar te genieten van het uitzicht over Den Haag en de steden daaromheen? Boek dan direct je online tickets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *