Hotel boeken in Amsterdam? hier moet je op letten!

Hotel boeken in Amsterdam? hier moet je op letten!

Hotelovernachting zijn doorgaans geen goedkope uitgave. Laat staan wanneer je zoekt naar een hotel in Amsterdam of andere grote stad. Je ontdekt al snel dat hotelketens niet de goedkoopste prijzen hanteren, maar krijgt daar wel de nodige luxe en service voor terug.

Dankzij het grote aanbod hotels is het vaak moeilijker een keuze te maken. Want is de prijs/kwaliteit wel in orde? Zijn er goedkopere hotels die net zo luxe zijn of zit het hotel wel op een gunstige plek?

Het maken van een keuze stagneert vaak door het grote aanbod, maar ook door het financiële plaatje. Want hoe graag je ook wilt, je wilt wel waar voor je geld krijgen én niet de hoofdprijs voor een hotelovernachting betalen.

Afgelopen tijd heb ik tips verzameld die je kunt gebruiken tijdens het zoeken naar een hotelovernachting. Enkele tips klinken je waarschijnlijk bekend in de oren of ‘erg logisch’, maar moeten niet onderschat worden.

Andere tips zul je misschien nog niet kennen. Je zult er je creativiteit op los moeten laten en uit je comfortzone stappen. Maar hey, is dat niet het beste begin om er een paar daagjes tussenuit te gaan?

Lees mijn tips en leer gericht zoeken naar betaalbare hotelovernachtingen in Amsterdam en andere steden.

Last minute boeken in amsterdam

Het is niet voor iedereen praktisch, maar last minute boeken is een goede kostenbesparing. Hotels bieden hun vrije kamers vaak goedkoper aan wanneer deze niet geboekt zijn. Voor de meesten onder ons wat lastig met werk, maar ’t is een gouden tip als je écht tot het laatste moment kan wachten.

Er zijn zelfs speciale websites die lastminute boekingen aanbieden. Een bekend voorbeeld hiervan is lastminute.com.

Hotel Boeken via Booking.com

Booking.com is een absolute topper en mag niet ontbreken in dit lijstje! Het aanbod is mega en de site is heerlijk overzichtelijk. Een ander groot voordeel is het makkelijke annuleringsbeleid. Tot enkele dagen voor aankomst kun je kosteloos annuleren en zit je nergens aan vast.

Het aanbod is groot, maar ook goed gecategoriseerd. Je navigeert snel en eenvoudig naar je gewenste categorie, stad en type overnachting om gericht te zoeken naar een verblijf. In dit geval natuurlijk Amsterdam, maar wist je dat Booking.com wereldwijd hotels aanbiedt?

Probeer eens Airbnb

Net als booking.com is Airbnb een absolute topper! Het is niet met elkaar te vergelijken, maar wie goed zoekt kan via Airbnb goede deals scoren. Een Airbnb wordt vaak verhuurd door een particuliere verhuurder. Het Airbnb aanbod bestaat uit kamers, maar ook worden er volledige huizen of appartementen aangeboden.

Airbnb is de laatste jaren fors gegroeid en een enorm populair platform. Zorg dus dat je er snel bij bent, want de meeste verblijven zijn snel, al dan niet weken in het voren, volgeboekt.  

Hotels vergelijken via Trivago.com

Grote hotel boeking- en vergelijkingssites doen het goed in België en Nederland. Net als Booking.com is Trivago.com een gespecialiseerde hotel boekings- en vergelijkingssite. Trivago.com verzamelt, beoordeeld en biedt hotels aan voor goedkope prijzen.

Toch is Trivago.com meer dan een boekingssite. Waar een boekingssite reisproducten en -diensten aanbied, gaat Trivago.com een stap verder. Trivago.com verzamelt accommodatieprijzen en aanbiedingen die door boekingssites wereldwijd worden aangeboden.

Zoek naar combinatiepakketten

Combinatiepakketten zijn ook een geweldige manier om gericht te zoeken naar een gewenste hotels voor een betaalbare prijs. Wanneer je op zoek gaat naar combinatiepakketten is de kans groot dat je grote korting krijgt wanneer je vlucht en verblijf in één keer boekt.

Nu zul je dit niet snel nodig hebben als je vanuit België of Nederland een hotel wilt boeken in Amsterdam, maar deze tip kun je wel gebruiken voor een trip naar het buitenland. Enkele bekende websites waarbij combinatiepakketten worden aangeboden, zijn TUI, Prijsvrij en Sunweb.

Boek een verblijf net buiten het centrum

Het is erg voor de hand liggend, maar toch wordt deze truc maar weinig toegepast. Natuurlijk, tijdens een weekendje wil je van veel gemakken voorzien worden, maar dat gaat wel ten koste van de prijs. Een hotel in hartje Amsterdam is dan verleidelijk, de prijzen zijn dan al snel een stuk duurder.

Boek eens een verblijf net buiten het centrum. Nogmaals, dit kun je gebruiken tijdens een overnachting in Amsterdam, maar net zo goed in een andere, grote stad. Je betaalt hiervoor heel wat minder dan voor een hotel in het centrum en qua luxe hoef je niets in te leveren.

Bij een hotel in het centrum betaal je niet alleen voor het hotel, maar ook voor de ligging, omdat alles zo dichtbij is. Schrijf je ‘m op? 😉

Probeer een hostel i.p.v. een hotel

Wees eens eerlijk: Is het écht nodig om in een hotel te overnachten? Je gaat er tussen uit om te ontspannen, maar gaat het je niet voornamelijk om het zien en doen van activiteiten in de omgeving?

Probeer dan eens een hostel! Na een lange avond in een nieuwe omgeving slaap je toch net zo goed in een hostel dan in een hotel? Natuurlijk is een hostel minder luxe dan een hotel, maar daardoor houd je wel geld over om leuke dingen te doen of uit eten te gaan. Klinkt goed, toch?

Boek incognito

Wij zijn slim, maar onderschat de intelligentie van computersystemen niet. Ze meten je surfgedrag, slaan het op en tonen je op iedere website advertenties op basis van je eerdere surfgedrag: de welbekende cookies.

Maar da’s nog niet alles. Dankzij de slimme computersystemen en cookies worden de prijzen van verblijven verhoogt van het type websites dat je bezoekt. Dus bezoek je websites als Trivago.com, Tui.nl of andere hotel- en vliegticketwebsites? Grote kans dat de prijs dan verhoogt wordt wanneer je tot een aankoop overgaat. De kans is namelijk groot dat je tot een aankoop overgaat, wanneer je een bepaalde pagina meermaals hebt bekeken. 

Door incognito te boeken, omzeil je het gemeten surfgedrag. Websites meten niet dat jij eerder op een site als   of   hebt bezocht en dus worden de prijzen niet automatisch verhoogt.

Gratis overnachten? Ga couchsurfen!

Couchsurfen is pas sinds enkele jaren een begrip en dit is zo’n actie waarbij je flink uit je comfortzone moet stappen. Couchsurfen is een soort ruilhandel en wordt in stand gehouden door een gastvrijheidsnetwerk.

Mensen bieden hun bank aan als gratis overnachtingsplek. Je bent dus geen geld kwijt aan een dure accommodatie. Bovendien is couchsurfen een leuke manier om je netwerk uit te breiden en uit je comfortzone te stappen. Met wat geluk weten de locals veel te vertellen over de omgeving en geven ze je tips om thuis te komen met veel leuke herinneringen. 

Couchsurfen doe je via www.couchsurfen.com.

Lees reviews om prijs/kwaliteit te achterhalen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik raad je aan om de ervaringen van andere bezoekers op te zoeken. Veelal zijn deze reviews betrouwbaarder of ‘echter’ dan foto’s of een omschrijving op de site van de aanbieder zelf. Met foto’s wordt vaak ‘gespeeld’, zodat ruimtes ruimtelijker lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Anderzijds doe je er goed aan om reviews met een korreltje zout te nemen. Het ligt voor de hand dat hotelmedewerkers overdreven positieve reacties plaatsen, waardoor er al snel een misplaatst beeld van het hotel wordt gecreëerd.

Websites met veel betrouwbare reviews zijn Booking, Zoover en Tripadvisor.

Betaalbare luxe met Secret Escapes

Secret Escapes is zo’n site voor iedereen die net als ik, eigenlijk niet wil inleveren op luxe. Maar wel gebruik wil maken van een hoge korting. Het van oorsprong Britse bedrijf verzamelt topaanbiedingen van hotels, wereldwijd en met kortingen tot tientallen euro’s.

Last-minute boeken, een pakketreis samenstellen, keuze uit verschillende vakantietypes en zelfs terugbetaalbare verblijven worden aangeboden via Secret Escapes. Benieuwd? Ga het nu checken en geniet van veel mooie aanbiedingen.

Boek via de website van het hotel zelf

Weet je wat het is met al die verzamelwebsites? Ze bieden geen groot aanbod hotels, maar ze leveren een service. Een service waarbij zij actief op zoek gaan naar budget hotels, luxe hotels, hostels en noem maar op.

En precies dat is het verdienmodel van vergelijkingswebsites: Ze rekenen een hogere prijs dan het hotel zelf rekent en als tegenprestatie daarin krijg jij een gesorteerd aanbod aan hotels. Dus wil je besparen op je hotelovernachting? Boek dan via de website van het hotel zelf (en incognito) om gebruik te maken van de goedkoopste prijs.

Wat vind jij de beste tip en welke tips kende je nog niet?

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp