6x Toffe Hotspots In Namen (+ Toffe Slaapplek)

  • door
Citadel Namen

Namen, wie gaat daar nou naartoe? Bijna geen enkele toerist. En dát maakt het juist zo’n interessante bestemming om te bezoeken. Bijvoorbeeld om er een weekendje of midweekje tussenuit te gaan. Als tussenstop en overnachting tijdens een autorit naar Zuid-Europa. Of als onderdeel van een roadtrip door België of Europa.

Hoe dan ook, zet ‘m op je bucketlist. Alleen het uitzicht is het bezoek meer waard. Beloofd! Ik ging laatst op zoek naar toffe hotspots in Namen. En heb toch maar wát leuke tips verzameld. Ben je klaar voor om te lezen over de 6 leukste hotspots van Namen?

Het artikel gelezen en overtuigd om ook een bezoek te brengen? Ik ben benieuwd! Laat het achter in de reacties.

Citadel Namen

Het uitzicht vanaf de Citadel van Namen

Een van de bekendste bouwwerken van Namen: De Citadel. Rijk aan geschiedenis. Jarenlang was het de oorzaak van een strijd tussen België, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Engeland en Holland. Gevecht in, gevecht uit werd er gestreden om de Citadel van Namen. Reden? Een van de meest belangrijke vestingwerken uit de Europese geschiedenis.

De Citadel van Namen bereik je per trap (408 treden) of per kabelbaan. Beide aanraders, maar het hoogtepunt vindt je letterlijk bovenaan. Een uitzicht waar je U tegen zegt. Daar waar de stad aan je voeten ligt, waar je kilometers ver over de stad heen kijkt en daar waar jaarlijks duizenden toeristen van het uitzicht komen genieten. Daar stond ik. In Augustus, 2021.

Het uitzicht? A-MA-ZING!

Sint-Albanuskathedraal

Daar, aan de rand van het centrum van Namen en op loopafstand van de La Sambre, steekt de Sint-Albanuskathedraal hoog boven de omliggende woningen uit. Al sinds jaar en dag is het magnifieke bouwwerk net als de citadel een van de grootste trekpleister van het Belgische Namen.

Tussen 1751 en 1767 werd de Sint-Albanuskathedraal gebouwd. Volledig in klassieke stijl en met een koepel gebouwd door de Italiaanse architect Pisoni. In de kathedraal bewonder je barokke kunstwerken uit kerken en abdijen in de omgeving.

Adres: Plen Saint-Aubain, 5000 te Namur.

La Villa Balat

Wist je dat het Belgische Namen de hoofdstad van Wallonië is? En wist je dat deze hoofdstad het begin vormt van de Belgische Ardennen? Precies daar, aan de oever van de Maas, ligt een uitzonderlijke B&B.

La Villa Balat: ‘t is een van de mooiste huizen van Namen. Beeldschoon van aanzicht en een beeldschoon uitzicht rijk. Een B&B dat schittert in het water. Gelegen in een schitterende omgeving. Ik ben van mening: Een unieke beleving.

Boek hier een overnachting in La Villa Balat!

Rondvaart Maas

Boottocht over de Maas

De Maas. De rivier dat zijn oorsprong vindt in Frankrijk, stroomt door België en uitmondt in Nederland. Hoewel een boottocht over de Maas vanuit veel plekken gemaakt kan worden, wil ik dit toffe uitje toch benoemen. Want laten we eerlijk zijn, als je dan toch in Namen bent.. Snap je?

Gedurende de maanden april tot en met september zijn er verschillende rondvaarten op De Maas te boeken. Heerlijke, korte rondvaarten van 50 minuten tot aan uitschieters van maar liefst 9 uur lang. Fantastisch, toch? Ten minste, zolang je niet zeeziek bent.  

Felicien Rops Museum

Félicien Rops Museum

7 juli, 1833. De dag waarop Félicien Rops geboren werd. Geboren in Namen en opgegroeid in een katholiek gezin. Tijdens de voorbereiding op zijn rechtenstudie raakte Félicien bevriend met de schrijver Charles de Coster. Een hele hechte band, wat zorgde voor een aanstelling als tekenaar en de kennis om de steendruktechniek onder de knie te krijgen.

De jaren daarna verliepen in een stroomversnelling. De creatieve geest van Félicien zijn de oorzaak van zijn creatieve tekeningen, gravuren en illustraties. Jarenlang vol grote werken, tekeningen en schetsen. Bekende en minder bekende werken. Niet alles is bewaard gebleven, maar veel werken worden tentoongesteld. Te bezichtigen in het Félicien Rops museum. 

Waar? Rue Fumal 12, 5000 te Namur.

Sambre

Wandelen langs de La Sambre

La Sambre. De grootste zijsprong van de Maas. Ze vindt haar oorsprong op Frans grondgebied en mond uit in de Maas te Namen. Met een lengte van 188 kilometer vindt het zijn weg, al kronkelend, door het berggebied.

In slechts enkele minuten vanaf het centrum bereik je de La Sambre. Aan beide zijden van de rivier loopt een wandelpad. De perfecte manier om langs de La Sambre te wandelen. ’s Zomers, in de allervroegste uurtjes. Of juist ’s avonds laat, op een zwoele zomeravond.

Ook een aanrader: Geef je ogen goed de kost vanaf de mooiste uitkijkpost: De Citadel van Namen. Genieten van het uitzicht gegarandeerd!

Tip: Boek een overnachting bij La Villa Balat, een van de mooiste spots van Namen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *