Jaaroverzicht: Dit zijn alle reisjes en uitstapjes van 2021!

  • door
Dagje Giethoorn

Welkom in 2022!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb 2021 zo ervaren: Januari, Juli, Augustus, December. Het jaar vloog voorbij en het was wederom niet mijn beste jaar. Als ik nu terugkijk, heb ik 2021 nog heftiger ervaren dan 2020. Ondanks dat het jaar voorbijvloog, voelde het als een zwaar jaar.

Ik vond 2021 heftig door de constant wijzigende maatregelen en afspraken. Toen ik hoorde dat het normale leven weer opgepakt kon worden na het vaccineren, sprankelde er lichte hoop in me op. Mijn plannen waren in 2020 al in het water gevallen, dus dit was goed bericht.. tot werd aangegeven dat er werd afgezien van de beloftes.

Dus, opnieuw vielen mijn plannen in het water. Ik spreek voor iedereen in de reiswereld als ik zeg dat het een zwaar jaar is. Teleurstelling door het afzeggen van reisjes naar het buitenland en weekendtrips, gesloten restaurants en attracties die wederom de deuren moesten sluiten.

2021 was een jaar van veel verdeeldheid, helaas ook in mijn omgeving.

Gelukkig heb ik geleerd het oordeel en de mening van anderen van me af te laten glijden. Maar dat is helaas wel het grootste deel van 2021 een groot probleem geweest. Ik had moeite om mijn mening te laten horen en had bij de minste uitspraken het gevoel dat er allerlei ogen op me gericht waren – en mensen in mijn nek zitten te hijgen-.

Ik ga hier niet verder op in, maar wil zo transparant mogelijk zijn. Wanneer het goed gaat en ik blij ben met wat ik doe, deel ik dat uiteraard. Maar het zou nep zijn om niet te delen wanneer het een minder jaar is, dus ook dat soort momenten deel ik met jullie.

Maasheuvel Roosteren

Hoe erg 2021 ook voor tegenslagen heeft gezocht, het is ook een jaar waarin ik veel leuke momenten heb beleefd. 2021 was voor mij het jaar waarin ik mijzelf ben tegengekomen. Meer over mijzelf te weten gekomen en ben gaan waarderen wie ik ben. Ik ben gaan accepteren dat ik moeite heb om met de stroming van de maatschappij mee te bewegen. Ik doe het graag nét een tikkeltje anders. Op mijn manier, maar wel met een helder doel voor ogen.

Klinkt wat luguber, maar het is allesbehalve dat. Het heeft er namelijk voor gezorgd dat ik een aantal keer alleen op reis ben geweest. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen, dromen nagejaagd (en waargemaakt!), leuke weekendjes weg geweest en behalve reizen heb ik mijzelf op andere vlakken ontwikkeld.

Weet je trouwens wat het mooie is van zo’n jaaroverzicht (en überhaupt van het bloggen over reizen en uitstapjes)? Dat ik het blijkbaar niet eens allemaal kan onthouden, maar door dit jaaroverzicht te schrijven bedenk ik me dat ik toch meer heb gedaan dan ik in eerste instantie kon herinneren.

Statistieken van mijn reizen in 2021

Aantal bezochte landen: 4
Nederland, België, Duitsland & Luxemburg.

Aantal nieuwe landen bezocht: 1
Luxemburg. Minder dan gewild, maar niet geheel ontevreden.  

Luxemburg
Luxemburg-stad

Favoriete nieuwe land: Luxemburg
Ondanks mijn liefde voor Duitsland (I mean: hallo lekker en goedkoop eten en afwisseling tussen landschappen) is deze overstegen door Luxemburg. Het heuvelachtige landschap, Luxemburg-Stad met haar gezellige centrum en de vele prachtige kleine dorpjes. Heerlijk!

Favoriete nieuwe plek: Giethoorn. En Deventer
Hard to choose, maar hieruit kiezen zou oneerlijk zijn. Logisch toch? Giethoorn fascineert me, vanwege haar uitstraling als het Venetië van Nederland. Deventer heeft als eeuwenoude Hanzestad aan de IJssel een fantastisch mooie architectuur en je mag er beslist niet weggaan zonder de Deventer koek uit te proberen. En ohja, Zuid-Limburg behoort uiteraard ook tot een van mijn favoriete plekken. Geldt toch voor iedereen?

Duurste reis: Geen
Deze is lastig. Ik heb geen opvallend dure reizen en tripjes gehad en ik denk dat de meeste uitstapjes qua prijs dicht bij elkaar liggen.

Zuid-Limburgs Heuvellandschap
Zuid-Limburgs Heuvelland

Mooiste omgeving: Zuid-Limburgs Heuvelland
Uiteraard, haha. Het uitzicht hier blijft, en volgens mij heb ik dit afgelopen jaaroverzicht ook gedeeld, fantastisch. En dat in eigen land, hoe mooi?! ‘k Bedoel, het is vanaf de Veluwe toch zo’n 2,5 tot 3 uur rijden.

Lekkerste eten: Zandvoort!
Ik hoor je denken: huh, Zandvoort? Ja, dat klopt! We ontdekten er een fantastisch Grieks restaurant met héérlijke souvlaki!

Grootste tegenvaller: Mijn goede voornemen tijdens een midweek in Limburg
Ik besloot vol goede moed om tijdens mijn midweek in Limburg de plaatselijke ondernemer te steunen in een van de restaurants. Enerzijds vanwege de tijd dat ze gedwongen dicht moesten, anderzijds door de grote overstromingen. Maar wat bleek? Ieder tafel op elk terras was bezet. Voor mij een grote tegenvaller, maar gelukkig niet voor restauranthouders.

Raarste reiservaring: Het weekendje weg naar Texel in Oktober, samen met 2 vrienden.
De reactie van de verhuurder na onze (nette) actie, was enorm komisch. Toen hij de stand van de gasmeter wilde controleren, bleek dat wij in een weekend slechts voor €2,- gas hadden verbruikt. De verhuurder twijfelde aan de werking van zijn gasmeter, maar kon een lach niet bedwingen toen wij vertelden dat we geen verwarming hadden gebruikt.

Leukste reiservaring: Weekendje in Zandvoort.
Samen met een goede vriend naar Zandvoort en alles in dit weekend bleek mee te zitten. De temperatuur was goed. De restaurants waren geopend. We verbleven op 5 minuten loopafstand van het circuit. Er zat een stenen barbecue inbegrepen bij het verblijf en het fantastische barbecue weer heeft ons verleid er goed gebruik van te maken. We hebben gezwommen, een strandwandeling gemaakt en bestelden de beste souvlaki die ik ooit heb gehad.

Meest unieke reiservaring: Een één-daagse trip naar Luxemburg
Ik zou ik niet zijn, wanneer ik geen opvallend gekke ideeën heb. Op een avond besloot ik om de volgende dag naar Luxemburg te rijden. Er rond te hangen. En dezelfde dage terug te gaan. En natuurlijk om wat mooie beelden schieten. Waarom? “Voor de leuk” en omdat ik eenmaal houdt van spontane acties. Al zijn mijn spontane acties nét een tikkeltje opvallender dan de meeste spontane acties.

Favoriete reisjes van 2021: Uitstapjes met reisgezelschap
Ik vertelde jullie in het begin dat ik heb geleerd om er zelf op uit te trekken, maar uiteindelijk bekroon ik mijn uitstapjes met reisgezelschap tot mijn favoriete reisjes van 2021. Doordat het toch wel een jaar is met weinig sociale contacten, vond ik mijn uitstapjes naar Texel, Zandvoort, Luxemburg-Stad en mijn midweekje Limburg waar een oude bekende langskwam, mijn leukste reisjes van 2021.

Mijn persoonlijke ervaring van 2021
Ik vertelde al, dat 2021 ondanks alle hectiek een jaar is waarin ik veel heb geleerd. Ik ben veel over mijzelf te weten gekomen en ben gaan waarderen wie ik ben. Het is het jaar waarin ik heb geleerd te accepteren dat ik moeite heb om met de stroom van de maatschappij mee te bewegen en dat het oké is om op mijn manier aan mijn doelen te werken. Het is het jaar waarin ik mijzelf op verschillende vlakken heb ontwikkeld en mij ben gaan focussen op de positieve kant van het leven. Ik dacht dit al te doen, maar heb ontdekt dat dit slechts een begin was.

Klaar om terug te blikken op mijn 2021?

Mijn jaaroverzicht van 2021!

Januari & Februari

Na de afsluiting van 2020 was het tijd om 2021 goed in te luiden. Met de nog beperkende maatregelen wilde ik meer van Nederland en haar buurlanden zien. Als grote doel voor dit jaar had ik gepland om met mijn blog een subniche te ontwikkelen, die in Nederland weinig tot niet te vinden is. Ik wist nog niet precies hoe, maar later daarover meer.

In de maanden Januari & Februari trok ik dagenlang langs dorpen, steden, de mooiste plekjes in de natuur en de leukste activiteiten. In Januari lag mijn focus op de mooiste plekken in de provincie Groningen, in Februari was het tijd om op zoek te gaan naar de mooiste plekken in Flevoland.

Waar ligt Oudewater
Oudewater

Ik wist het niet meer goed, maar na terugblik blijkt dat in Maart 2021 de derde golf op kwam zetten en gelijktijdig het aantal vastgestelde coronabesmettingen snel steeg. Voor mij resulteerde dit in een maand waarin ik weinig gedaan heb en alles maar somber inzag. Ik bezocht Oudewater, de oudste stad van Het Groene Hart. Ook reisde ik door de provincie Groningen, om een bezoek te brengen aan de burchten van Groningen.

April

April brak aan en ik was iets meer gewend, als ik het zo mag noemen, dat veel van ons normale leven ontoegankelijk is. Ik ging niet bij de pakken neerzitten en bezocht nieuwe plekken. Urk, bijvoorbeeld. Niet dat ik er nooit eerder geweest ben, maar dit keer lag mijn focus op het uitlichten van de grootste trekpleisters en tips voor een dagje uit naar Urk.

Ik maakte een rondrit door de provincie Utrecht, door steden, dorpjes, natuurgebieden en langs de leukste activiteiten. Ik reed naar een elektronicawinkel in Arnhem, omdat mijn recent gekochte smartphone softwareproblemen had en ik niet wilde wachten totdat het gerepareerd kon worden en er geen vestiging dichterbij is.

Ook was het de maand waarop ik op zoek ging naar een andere auto. Niet dat dit met reizen te maken heeft, maar in zekere zin ook weer wel. Ik leg veel kilometers af en merkte toch al snel dat mijn auto wat mankementen kreeg. Was dus tijd voor een nieuwe met wat meer luxe, maar ik slaagde niet direct.

Mei, Juni & Juli

Hectische maanden volgden. Ik hield me bezig met van alles en niets. Ik besloot namelijk een YouTube videoserie te gaan maken, maar kwam er al na 2 video’s achter dat ik hier niet de nodige voldoening uit haalde.

Mei. Op een zonnige dag besloot ik halsoverkop richting Giethoorn te gaan. De auto in, een uurtje sturen en wat minuten later struinde ik door het Venetië van Nederland. Ik nam plaats op een terras langs de gracht en bestelde er een fish & chips. Ik vervolgde mijn wandeltocht door Giethoorn en na terugkomst bij de auto besloot ik dat dit niet mijn laatste bezoek aan Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden zou zijn.

Juni. Een drukke maand. Ik bezocht Bataviastad om nieuwe kleding te scoren. Samen met mijn broer vergezelde ik mijn broertje, we gingen ’s avonds op weg naar Brabant voor de bezichtiging voor een andere auto. Ik nam de trein naar Utrecht Centraal, waar ik had afgesproken met een oud klasgenoot. Ik bracht een bezoek aan Emmen & Markelo om erover te bloggen. Ik overnachtte in een B&B in Steenwijk en had er de leukste gesprekken met het gastgezin. Ik maakte een blog én een video over mijn overnachting in B&B Hoteldebotel in Steenwijk.

Juli. Het was een rustige maand. Mijn hoogtepunt in deze maand was een dagje weg naar Bunschoten-Spakenburg, wat bekend staat om haar weekmarkt op zaterdag. Het was een mooie dag, maar helaas was dit hoogtepunt ook het dieptepunt van de maand. Het is niet heel ernstig, maar wel het laatste wat je wilt als reisblogger. Ik had mooie beelden gemaakt, een gesprek gefilmd tussen mij en een bewoner van Spakenburg, maar raakte helaas alle beelden kwijt. Zo saddd 🙁

Augustus

Augustus was een gekkenhuis en ik vond het geweldig. De voorgaande maanden heb ik een website ontwikkelaar in handen genomen en is mijn website gerestyled. Ik bedacht een nieuw thema, een subniche die centraal zou komen te staan op de website: Benelux. Sinds Augustus staat wimontdektdewereld.nl in het teken van blogs over reizen binnen de Benelux. Wil je toch buiten de Benelux op vakantie? Begrijpelijk, en zo nu en dan blog ik over willekeurige bestemmingen buiten de Benelux.

In Augustus reisde ik met de auto af naar Luxemburg, om daar wat foto’s te schieten voor de vernieuwde website. ’s Ochtends heen, maar ook diezelfde dag weer terug. Een week later verbleef ik een midweek in België en bracht een bezoek aan Luik, Verviers en Namen.

Weer een week daarna verbleef ik een midweek in Limburg, waar ik veel grote en kleinere steden, maar ook natuurgebieden afstruinde. Ja, ik kan slecht stilzitten, ik weet het ;). Steden, dorpen, natuurgebieden en activiteiten waren mijn doelwit en zo kwam ik terecht in Maastricht, Vaals, Thorn, Roermond, Abdij Rolduc in Kerkrade, het Drielandenpunt, Nationaal Park de Groote Peel en nog veel meer!

Alsof het nog niet gek genoeg was nam ik ook nog het besluit om de provincie Drenthe te verkennen. Ik bezocht Emmen, kwam terecht bij het Hunebedcentrum in Borger, kleine dorpjes zoals Gees, Havelte en Ruinen. Ook, en da’s niet leuk, maar wel belangrijk, bracht ik ook een bezoek aan Kamp Westerbork. Lees hier meer over de mooiste plekken in Drenthe!

Bed and breakfast Steenwijk

Oktober

Oktober is de maand waarin ik een jaartje ouder mocht worden en het was opnieuw een domper. Dankzij alle maatregelen was het een dag als alle anderen en ondanks dat, was het prima zo. Eerlijk gezegd doen verjaardagen mij niet zoveel, helemaal niet die van mijzelf ;).

Wat Oktober leuk maakte, was een avondje bowlen. Ik had dan weliswaar niet gewonnen en ben misschien een slechte verliezer, maar ik was blij dat ik iets leuks heb kunnen doen.

Ook was Oktober de maand waarin ik een weekendje op Texel verbleef. Je weet wel, tijdens dat weekend waarin we de verhuurder stomverbaasd hebben gekregen, nadat hij zijn tellerstand van de gasmeter kwam bekijken. Het was te koud voor een strandwandeling, maar heerlijk om achter het glas op een strandpaviljoen te genieten van een verse kop koffie en een beker warme chocolademelk.

Mooiste Plekken in Groningen

November

November verliep rustig. Ik heb het volgens mij al eens eerder verteld, maar naast wimontdektdewereld.nl vervul ik de functie als ICT beheerder op een MBO school. Soms wat pittig om dit naast elkaar te doen, maar dat maakt het wel een leuke uitdaging. En ik vindt het geweldig om mijn bezigheid op deze manier af te kunnen wisselen.

Goed, november, wat had het voor mij in petto? De zoektocht naar een andere auto had een aantal maanden stil gelegen, maar halverwege November bezocht ik een autodealer in Almelo. Helaas werd het opnieuw geen match, maar 2 weken later was het raak. Bij een autodealer in Lelystad trof ik een auto waar ik naar op zoek was en slechts enkele dagen later was ik de nieuwe eigenaar van de auto. Bam! Tijd om erop uit te trekken en nieuwe tips voor jullie te verzamelen.

Ik breidde mijn netwerk uit met een NLP coach en tijdens een 1-op-1 gesprek hebben we onderzocht wat de oorzaak van mijn hoogtevrees is, maar de focus lag vooral op het laten verdwijnen van hoogtevrees. Bij het zien van foto’s op mijn website zou je het niet zeggen, maar hoogtevrees was toch een van mijn grote angsten. Blij en gelukkig dat ik deze sessie aangenomen heb en daarnaast blij dat mijn netwerk is uitgebreid met zo’n coach.

Mooiste Plekken in Groningen

December

December. Je was mooi. Niet mooi omdat je glanzend en kleurrijk was, eerder omdat je leerzaam bleek. December maakte mij, helaas, bewust van de sterfelijkheid van de mens. Het was een heftige tijd, maar ook leerzaam. Helaas gebeurde het enkele dagen voor de kerstdagen, wat het niet makkelijker maakte. Het besef dat vreugde en lijnrecht langs elkaar lopen, is confronterend.

Begin December nam ik deel aan een klein netwerkevent, waar ik veel nieuwe mensen heb mogen ontmoeten. Nieuwe connecties maken, het blijft een van de leukste dingen die er in mijn ogen is.

Hoe was jouw 2021? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *