Kunstmuseum Den Haag (Openingstijden + Tickets!)

Kunstmuseum Den Haag

Wie zegt kunst denkt aan moderne kunst en wie denkt aan moderne kunst denkt aan het Kunstmuseum Den Haag, toch? Hoe dan ook, Kunstmuseum Den Haag staat bekend om zijn brede collectie aan moderne kunststukken van verschillende moderne kunstenaars in de Nederlandse geschiedenis.

Ga vandaag met me mee op ontdekkingstocht over het Kunstmuseum Den Haag en ontdek welke pareltjes er in het museum tentoongesteld worden. Lees over de tentoonstellingen, de collectie, het museum en de bezoekersinformatie.

Ben je na het lezen van mijn verhaal geïnteresseerd geraakt in een bezoek aan Kunstmuseum Den Haag? Boek dan onderaan de pagina je tickets voor het museum en ontvang ze direct! Kun je niet wachten? Bestel dan direct je tickets via deze link >>

Tentoonstellingen in het kunstmuseum

Zoals vrijwel elk museum is het kunstmuseum in Den Haag doorgaans het hele jaar door geopend voor bezoekers. Ook worden er het hele jaar door tentoonstellingen gehouden, zoals je in veel andere musea ziet.

Het grote verschil tussen dit museum en andere musea, zijn de tentoonstellingen die er gegeven worden. Het hele jaar door zijn er wisselende tentoonstellingen te vinden en de meeste tentoonstellingen zijn gemiddeld zo’n 2-3 maanden te bezichtigen.

Op willekeurige dagen of datums worden er tentoonstellingen in het museum stopgezet, om plaats te maken voor de tentoonstelling van andere kunstwerken. Vrijwel iedere week of weken wordt de tentoonstelling van één of meerdere kunstwerken beëindigd en vervangen.

De museumcollectie

De totale museumcollectie van kunstmuseum Den Haag is opgeslagen in een schatkamer en bestaat maar liefst uit meer dan 160.000 kunstwerken. Veel van deze kunstwerken dragen een eigen verhaal, zij het door de auteur geïnspireerd op basis van zijn persoonlijke leven of de leefomstandigheden in de tijd waarin de kunstwerken gemaakt werden.

Kunstmuseum Den Haag werkt aan de online ontsluiting van de hoogtepunten van de collectie, waardoor een groot aantal kunstwerken online te vinden zijn. Ontdek de verhalen rondom de online kunstwerken en ontdek de diversiteit van de online collectie, of breng een bezoek aan het museum.

Een aantal topstukken uit de (online) collectie van Kunstmuseum Den Haag zijn de kunstwerken van Rob van Koningsbruggen, “De Rode Wolk” van Piet Mondriaan uit 1907, “Kind IV” van Karel Appel uit 1951, kunstwerken van Pablo Picasso en zo bestaat de online collectie uit nog veel meer kunstwerken.

Het museum: Wat is Kunstmuseum Den Haag?

Al sinds 1866 is het Kunstmuseum in Den Haag gevestigd en sinds de bouw in 1866 tot op heden is het uitgegroeid tot museum voor moderne kunst. Hoewel het museum niet altijd deze naam heeft gehad (zo heette het tot 1998 “Haags gemeentemuseum” en tot 2019 “gemeentemuseum van Den Haag”), heeft het museum altijd bekend gestaan om zijn verzameling van de werken van schilders van de Haagse school. Hierbij kun je onder andere denken aan bekende namen als Mondriaan, Picasso, Van Doesburg, Monet en Toorop.

Niet alleen de kunstwerken in het museum zijn de moeite waard om te bekijken, ook is er erg veel aandacht besteed aan het interieur van het gebouw. Met een totaal van meer dan 160.000 kunstwerken en het indrukwekkend ingerichte interieur is het Kunstmuseum een van Europa’s grootste kunstmusea.

Het museum heeft een toonaangevende collectie moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst. Maar, de meest bijzondere eigenschap van het Kunstmuseum zijn de 300 kunstwerken van Piet Mondriaan die tentoongesteld worden, wat Kunstmuseum Den Haag de internationale thuishaven van Piet Mondriaan maakt.

Ook de intieme kabinetten van het Berlagegebouw, de stijlkamers van Delfts Blauw, dat bijzondere schilderij van Monet of die indrukwekkende fotografietentoonstelling, maken een bezoek aan Kunstmuseum Den Haag een betekenisvolle en onvergetelijke ervaring.

Bezoekersinformatie

Behalve voor individuele bezoeken of gezinnen, biedt het de organisatie van het museum schoolklassen zoals het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, na- en buitenschoolse opvang en het mbo en hbo de kans om een educatief bezoek te brengen aan het Kunstmuseum.

Het museum is toegankelijk voor rolstoelbewoners, mits zij van tevoren een ticket reserveren. De begeleider van een rolstoel- of rollatorbezoeker is er een gratis ticket beschikbaar.

Let op: het Kunstmuseum Den Haag is in ieder geval tot 19 januari 2021 gesloten. Op dagen waarop het museum geopend is, zijn de openingstijden van dinsdag tot en met zondag van 10:00 – 17:00. ’s Maandags is het museum gesloten.

Het adres van het museum is Stadhouderslaan 41, 2517 HV, Den Haag. Het museum is toegankelijk per auto, fiets en middels het openbaar vervoer.

Voor de deur van het naastgelegen Museon is een fietsenstalling aanwezig, waar bezoekers te fiets gebruik van kunnen maken.

Mocht je met de auto komen, dan is het museum vanaf de Utrechtsebaan richting Kijkduin bereikbaar. Volg de borden “kunstmuseum”.

Ook met het openbaar vervoer is Kunstmuseum Den Haag eenvoudig te bereiken. Vanaf Centraal Station Den Haag heb je 2 opties:

 • Bus 24 richting “Kijkduin”; stap uit bij bushalte “Kunstmuseum/Museon”.
 • Tram 16 richting “Statenkwartier”; stap uit bij bushalte “Kunstmuseum/Museon”.

Voor bezoekers met een auto is er rondom het Kunstmuseum mogelijkheid om betaald te parkeren. Vanaf 13:00 wordt betaald parkeren ingevoerd en dit bedraagt slechts €1,95 per uur.

Reserveer je tickets voor een bezoek aan Kunstmuseum Den Haag

Let op: Kunstmuseum Den Haag is in ieder geval tijdelijk gesloten tot en met  19 januari.

Kunstmuseum Den Haag bied hun bezoekers de mogelijkheid om online tickets te kopen. Voor beide partijen is dit een voordeel én het is beter voor het milieu. Door dit te automatiseren scheelt dit voor het museum veel werk en zo hebben zij een eenvoudiger overzicht over de geboekte reserveringen. Voor jou is dit een voordeel omdat je heel eenvoudig je tijdslot kan kiezen en je online kunt bekijken hoeveel plekken er nog beschikbaar of al in gebruik zijn per tijdslot. Zo kun je bewust kiezen voor een tijdslot waarin het minste aantal bezoekers zijn.

Houdt je van kunst, wil je een bezoek brengen en deelnemen aan de sparing van het milieu? Reserveer dan hieronder jouw ticket, kies het gewenste tijdslot en ontvang je e-ticket voor het Kunstmuseum Den Haag via e-mail.

2 reacties op “Kunstmuseum Den Haag (Openingstijden + Tickets!)”

  1. Dag Jeanine,

   Het lijkt dat de mogelijkheid om te reserveren tijdelijk offline is gehaald, vanwege de lockdown.
   De website zal nog geüpdatet moeten worden zodat reserveren weer mogelijk wordt.

   Helaas kan ik niet inzien wanneer de website weer beschikbaar is. Ik hoop in ieder geval dat het snel geregeld wordt 🙂 Kijk ook eens verder op de website, misschien staan er meer leuke tips voor je tussen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *