Ontdek Het Mooie Emmen Tijdens Een Dagje Uit (Lees Hier Mijn Tips!)

  • door
Wat te doen in Emmen

Pak je alvast je spullen? Wanneer je ziet wat er te doen in is Emmen krijg je vanzelf zin om erop uit te trekken. Het noordoostelijk gelegen Emmen met haar oude centrum is een van de grootste steden van Drenthe. De stad staat bekend om haar aanbod van veelzijdige activiteiten: van wandelen door de natuur, naar het bezoeken van Dierenpark Emmen tot het bewonderen van Hunebedden.

Wim van Wimontdektdewereld.nl ging op zoek naar de leukste activiteiten, uitjes, bezienswaardigheden (of hoe je het maar wilt noemen). Ook de zoektocht naar niet-te-missen restaurants werd niet overgeslagen.

Benieuwd wat er te doen is in Emmen? Ontdek de leukste tips voor een dagje uit naar Emmen. Laat je me weten wat jij het leukst vindt om te doen tijdens een bezoek aan Emmen?

Urban Jump & Playground: hét indoor trampolinepark van Emmen

We trappen af met een van de meest actieve uitjes in Emmen: een bezoek aan het Urban Jump & Playground, het indoor trampolinepark in Emmen is een feest voor jong en oud. Voor jongeren en jonge kinderen is het indoor trampolinepark een plek om energie kwijt te kunnen te springen op verschillende trampolines. Het allerbelangrijkste? Lekker fanatiek bezig zijn en het plezier van het trampoline springen ervaren.

Terwijl de kleintjes de verschillende area’s uittesten en ontdekken welke trucjes zij kunnen, is het voor de ouders een heerlijk moment toe te kijken. En natuurlijk om af en toe mee te doen. Enkele toffe area’s zijn de Battle Beam, Foam Pit en Trick Area. Ook leuk: Jump Carousel. 

Industrieel Smalspoor Museum

Van het indoor trampolinepark in Emmen schakelen we door naar het industrieel smalspoor museum. Stap in de smalspoortrein en leer tijdens de treinrit in een natuurlijke omgeving hoe de hoogveengebieden in de omgeving van Emmen vroeger zijn ontgonnen.

Eenmaal in de trein gestapt leidt de smalspoortrein je langs het voormalige hoogveengebied. Tijdens de rit stopt de trein regelmatig. Deze stopt worden gebruikt om de treinreizigers meer te vertellen over de plek waar gestopt wordt en het gebied waardoor de trein rijdt.

Hoogtepunt van de treinrit? De enige (in originele staat) overgebleven turfstrooifabriek. De fabriek is geopend voor publiek. Breng een bezoek aan het museum en krijg een indruk van het vroegere productieproces van turfstrooisel.

Maak je dag compleet met een overnachting in Hotel Emmen

Atelier Helderrood

Goede nachtrust gehad? Heb je een goed waarnemend vermogen? Ik hoop het, wanneer je Atelier Helderrood bezoekt. Geef je ogen de tijd en goed de kost om in je op te nemen wat je ziet, wanneer je Atelier Helderrood bezoekt.

Het Atelier is opgericht door het creatieve duo Ellen Kroeze en Dick Lubbersen: De perfecte samenstelling om het beeldend kunstenaarschap te combineren met het geven van privé cursussen, workshops en andere activiteiten.

Ellen Kroeze gebruikt haar inspiratie uit alle daagse dingen, herinneringen, emoties en gevoelens om voorwerpen te maken. Voorwerpen zoals jurken, stoelen, laarsjes en fruit zijn geen uitzonderingen in haar beeldende werk.

Dick Lubbersen is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Waar natuur en landschap zijn buitenatelier sieren, is het binnen atelier een werkplaats waar schilderijen en moderne kunst gemaakt en gepresenteerd worden.

Wildlands Adventure Zoo

Hoe vredig het Drentse Emmen er ook bij ligt, het is een van de dierenparken in Nederland waar dieren uit verschillende werelddelen verzorgd worden. Wat dacht je van de atlasvlinder, de balispreeuw, tropische vlinders en de Hamerkop? Om over de blauwe gnoe en de intimiderende sneeuwuil nog maar te zwijgen. En de vele andere diersoorten.

Ook voor kinderen is er rekening gehouden met voldoende activiteiten. Klimmen, klauteren in Animazia. Onverwachts kom je een piratenschip, de Maya-tempel, een doolhof en aquaria met tropische vissen tegen. Groene zeeschildpadden. En naakte molratten.

Ervaar de wereld van de ijskoude polen wanneer je Nortica binnenstapt. Sta stil bij een kolonie pinguïns, sta oog in oog met ijsberen en maak een reis met de 4D attractie Arctic 1.

Jungola is een bezoek warmer. Het moment dat je binnenstapt merk je gelijk het verschil tussen Jungola en Nortica: Een stuk warmer en verschillende tropische diersoorten. Exotische vlinders, een kudde olifanten of van de Rimbula Rivier afvaren? Bezoek Jungola in Wildlands Adventure Zoo.

Ten slotte: Serenga, de wereld van grote droogte. Met een truck over de savanne rijden en begroet worden door giraffen? Zebra’s, gnoes, struisvogels en neushoorns ‘tegen het lijf lopen’? Het kan allemaal tijdens het bezoek van Serenga in Wildlands Adventure Zoo.

Noorder dierenpark Emmen

Wildlands Adventure Zoo in Emmen is niet het eerste en enige dierenpark in Emmen. Voordat Wildlands in 2016 werd geopend, was het Noorder Dierenpark Emmen. Hoewel het voormalige Noorder Dierenpark Emmen niet meer bestaat, is het oude dierenpark heropend als stadspark.

Wandel, fiets of ga hardlopen door het oude dierenpark in Emmen. Een mooie zomerdag en het moment waarop je het stadspark binnenloopt, ontdek je wat er écht toe doet. Quality-time met vrienden en familie. Wandelen. Fietsen. Genieten van de zon. Al die kleine dingen die je gelukkig maken. Kortom: Cherish the special moments! 🙂

Bezoek je Emmen? Maak dan een wandeling door het Oude Dierenpark Emmen.

Hunebed D45

Drenthe, de provincie dat bekend staat om zijn hunebedden. Ook van heidevelden, maar vooral van Hunebedden. Een van deze overgebleven hunebedden is hunebed D45. Het historisch herkenningspunt is gelegen in een bosrijk gebied net buiten het centrum van Emmen.

Wandel door de Emmerdennen over de speciaal aangelegde wandelpaden langs hunebed D45. Besef dat deze grafstenen, de hunebedden, jaren geleden gelegd werden zonder behulp van de moderne middelen. Zonder het gebruik van machines, maar (excuse me if I’m wrong) enkel met mankracht.

Leuk om te weten: Koning Lodewijk Napoleon Bonaparte heeft in 1809 met paard en wagen boven op de grote platte deksteen van D45 sprong.

Aquarena

Aquarena is zo’n plek voor pure ontspanning. Hoewel het ook een plek kan zijn om de rol van een actieve waterrad op je te nemen. Ja, Aquarena is een overdekt zwembad in Emmen.

Ga voor spanning en uitdaging of ontspanning tijdens het recreatief zwemmen. Neem deel aan de aquasporten in Aquarena. Liever op jezelf zwemmen? Kies voor trimzwemmen en trek zoveel baantjes als je wilt. Ook kun je kiezen om je kinderfeestje in Aquarena te houden of om een zeemeerminfeestje te organiseren.

Uit eten in Emmen

Restaurants die je niet mag missen

  • Bij Sip Bites & Grill: Bourgondisch eten in een karakteristieke boerderij in hartje Emmen. Adres: Weerdingerstraat 253A.
  • Bistro 2.53: Heerlijk eten van dagverse gerechten in een romantische maar moderne ambiance. Adres: Weerdingerstraat 253.
  • De Kamer: Classy en cool genieten van de heerlijkste gerechten in een van de weinige monumenten dat Emmen rijk is. Adres: Marktplein 7.
  • Stones: De naam is afkomstig van de ‘vijf stones’ waarop het restaurant is gebouwd: Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde. Nieuwsgierig? Neem een kijkje! Adres: Van Schaikweg 94.
  • Restaurant Hotel Ten Cate: Tijd om culinair te genieten in een sfeervolle ambiance van heerlijke Drentse streekgerechten. Adres: Noordbargerstraat 44.

Ga jij een dagje naar Emmen? Laat je me weten of je iets aan mijn tips hebt gehad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *