6x Leuke uitjes naar Broek in Waterland

  • door
Broek in Waterland activiteiten

Net buiten onze drukke hoofdstad ligt het rustgevende Broek in Waterland. Broek in Waterland wordt omgeven door Amsterdam, Zaandam en Monnickendam en is de perfecte plek om te onthaasten. Maar wat is er te zien en wat kun je zoal doen in het kleine dorpje? Ik vertel je over 6 leuke activiteiten en uitstapjes in Broek in Waterland. Lees je mee en laat je me weten welk van deze activiteiten in Broek in Waterland je de leukste vindt?

Activiteiten Broek in Waterland

Huur een fiets en ontdek de omgeving

Voor de hand liggend, maar daardoor juist goed om ‘m te benoemen. Huur een fiets en trek de omgeving in. Fiets via landweggetjes door de weilanden naar omliggende dorpen of steden zoals  Edam, Volendam of Marken en wie weet tref je onderweg een plaatselijk restaurant of ijscafé. Hartstikke leuk om te doen tijdens een warme zomerdag en zo sla je meerdere vliegen in één klap: Huur een fiets in Broek in Waterland om de lokale economie te steunen en breng een bezoek aan Marken, Edam of Volendam.

Een fiets huren in Broek in Waterland? Daarvoor moet je bij fietsverhuur W. van der Starre zijn.

Adres: Laan 44, 1151 AB Broek in Waterland.

Theetuin Overleek

Theetuin Overleek

Theetuin Overleek mag dan officieel gezien niet tot Broek in Waterland behoren, toch kan ik jullie deze tip niet onthouden. Sluit goed aan op de vorige tip, want de verbinding tussen Theetuin Overleek en Broek in Waterland is heerlijk om per fiets af te leggen. Theetuin Overleek bezoeken is daarom mooi te combineren tijdens het ontdekken van de omgeving.

Een fiets gehuurd en onderweg naar Monnickendam? Fiets dan een stukje om richting Theetuin Overleek. Neem plaats in de tuin of op de veranda om te genieten van een verse sandwich, een huisgemaakt taartpuntje, koffie, zelfgemaakte limonade of een vers sapje.

Adres: Overleek 6a, 1141 PD Monnickendam.

Broeker Bootverhuur

Bootje huren? In het buitengebied van Broek in Waterland tref je Broeker Bootverhuur. De locatie van het botenverhuurbedrijf is fantastisch. Broeker Bootverhuur wordt omgeven door meertjes en smalle beekjes om met een van de fluisterboten heerlijk rond te kabbelen.

Broeker Bootverhuur verhuurt fluisterboten met fluistermotoren en kano’s. Binnen no-time geniet je van een heerlijke vaartocht door beschermd waterrijk en vogelrijk natuurgebied. Maak je er een middagje van? Neem dan je picknickmand of koelbox mee en geniet van een hapje en drankje voor onderweg.

Adres: Belmermeer 5, 1151 ED Broek in Waterland.

Wandelroutes Volgermeer

Per fiets de omgeving vertrekken of een bootje huren om een middagje op het water door te brengen. Wat blijft er dan nog over? Juist, met de benenwagen de natuur intrekken. De wandelroutes van de Volgermeer polder bieden uitkomst! De vogelmeerpolder is zo’n 100 hectare groot en de unieke plek draagt de bijnaam “de vergeten achtertuin van Amsterdam”.

Het Volgermeer is een langgerekt natuurgebied met aangelegde fiets- en wandelpaden. Het wandelpad is ruim 9 kilometer lang en gedurende de wandeling loop je door landelijk gebied. Tijdens de wandeling kom je langs de wateren Molengouw, Burgemeester Peereboomweg en Atjehgouw.

Dus, tot rust komen in de natuur? Maak een wandeling voor natuurgebied Volgermeer en kom écht tot rust!

Vertrek vanaf: Moerland, Broek in Waterland.

Activiteiten Broek in Waterland

Stal Oostwal

Net als Theetuin Overleek hoort Stal Oostwal niet tot Broek in Waterland. Hoewel Stal Oostwal tot Amsterdam behoort, ligt het heel landelijk en is het een ideale uitstap tijden een dagje Broek in Waterland.

Maar wat kun je verwachten van Stal Oostwal? Stal Oostwal is een paard rijschool en manege en een ideale bestemming tijdens een vakantie! Stal Oostwal organiseert kinderfeestjes, verzorgd ponylessen en tijdens landelijke vakanties organiseert Stal Oostwal jaarlijks diverse kinderactiviteiten. Denk hierbij aan pony kamp, trialbike kamp en verschillende zomerkamp activiteiten.

Adres: Belmermeer 6a, 1028 BA Amsterdam.
Website

Karin Janssen Art & Design

Verschillende opleidingen tot grafisch designer volgen, lesgeven als grafisch designer op Design Academy Eindhoven en het Media College Amsterdam, jureren op de eindexamens bij Willem de Kooning Academy of Arts en een eigen studio en atelier als grafisch ontwerper opzetten: Karin Janssen deed het.

Met haar studio Karin Janssen Art & Design werkt ze als grafisch vormgever aan verschillende opdrachten om haar opdrachtgevers te helpen een spraakmakende grafische ontwerpen om duidelijk te communiceren in een instabiele, complexe wereld.

Haar studio is niet toegankelijk, maar wel is haar website een plek om eens rond te snuffelen. Karin onderscheidt zich door constant te blijven ontwikkelen in haar werk. Zo verkoopt ze in haar online shop fine art prints, wenskaarten, ansichtkaarten, behang, placemats.

Welk van de activiteiten in Broek in Waterland vindt jij het leukst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *