Luxemburg: Het eerste land met Gratis Openbaar Vervoer

  • door
Gratis Openbaar Vervoer Luxemburg

Luxemburg is het tegenovergestelde van veel populaire vakantielanden; in tegenstelling tot de populaire grote vakantielanden is Luxemburg een mooi vakantieland op slechts enkele uren rijden van Nederland verwijderd.

In enkele uren bereik je de grens van Luxemburg en kun je genieten van mooie heuvels of bergen, de mooie natuur en natuurlijk kun je genieten van het ruime aantal opvallende watervallen in het kleine landje.

Kortom, zonder dat je het waarschijnlijk wist, is er behoorlijk kortbij huis een bijzonder vakantieland met een aantal toffe verrassingen: een daarvan is dat sinds korte tijd het openbaar vervoer gratis is! Ja, sinds enkele maanden is het openbaar in Groothertogdom, de officiële naam van Luxemburg, volledig gratis.

De achterliggende reden van het gratis OV

Sinds februari 2020 is het in heel Luxemburg mogelijk om gratis met het openbaar vervoer te reizen. Het land kampt, net als vele andere landen, al jaren met een fileprobleem. De Luxemburgse overheid nam die besluit om het fileprobleem tegen te gaan en zelfs zoveel mogelijk op te lossen.

Een ander groot voordeel, wat eigenlijk nog steeds een groot probleem is in veel landen, is de milieuvervuiling. Door het inzetten van gratis openbaar vervoer hoopt de overheid ook de milieuvervuiling tegen te gaan. Des te aantrekkelijker de overheid het gratis reizen met openbaar vervoer weet te maken, des te meer inwoners van Luxemburg hun auto’s laten staan.

In plaats hiervan kunnen de inwoners kiezen voor een openbaar vervoermiddel zoals de bus, tram of trein.

Al jaren is Luxemburg wereldwijd een van de landen dat te maken heeft met de meeste files. Niet gek ook, als je weet dat een heel groot deel van het land naar de hoofdstad (Luxemburg Stad) reist om te werken.

Openbaar vervoer in Luxemburg: zélfs voor toeristen!

Maar, ik heb nog meer ontdekt, want het meest opvallende aan de beslissing van de Luxemburgse overheid is niet eens het gratis openbaar vervoer voor inwoners van Luxemburg.

Nee, het meest opvallende is dat het openbaar vervoer in Luxemburg zélfs gratis is voor toeristen. Alle toeristen die Luxemburg bezoeken, kunnen gebruik maken van het gratis OV in het kleine, mooie land.

Mocht je dus van plan zijn een stedentrip naar Luxemburg te plannen, dan kun je door het hele land instappen in een bus, tram of trein en gebruik maken van het gratis OV. Wil je een stedentrip maken, maar weet je nog niet waar je heen wilt? Kies dan voor Luxemburg of Luxemburg Stad en maak gebruik van het gratis OV.

Nog niet overtuigd? Kijk dan eens hoe mooi Luxemburg is!

Stedentrip naar Luxemburg plannen? Boek hier de mooiste hotels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *