Maasheuvel Roosteren: Een appartement met een achtertuin vol groen

  • door

Soms, heel soms, weet ik niet waar ik moet beginnen. Want, iedere keer wanneer ik opnieuw op een nieuwe plek arriveer om te overnachten, schrijven en genieten, gaat er een geluksgevoel door me heen. Is het een gevoel van vrijheid? Een gevoel van blijheid? Of misschien wel een combinatie van beide, omdat ik so blessed ben met werk dat als vakantie aanvoelt?

Hoe dan ook, nu ik dit schrijf, ben ik weer op zo’n plek. In het Limburgse Roosteren. Om te schrijven. Nieuwe inspiratie op te doen. Eropuit te trekken. Om Bourgondisch te genieten. Op een terrasje. In het mysterieuze Maastricht of het schitterende Schin op Geul. Maar vooral om voor jullie zoveel mogelijk tips te verzamelen.

Mijn tip van vandaag? Ik deel mijn ervaring over het verblijf in dit mooie, mooie huis. Lees je mee?

Maasheuvel Roosteren

Aankomst en ontvangst

Trrinnggg. Dat was ik, terwijl ik na arriveren op de bel drukte. De deur wordt geopend. Even voorstellen en een ferme handdruk volgde. Aangenaam en met open armen werd ik rondgeleid door mijn verblijf van de komende dagen. Al op de benedenverdieping trof ik een grote hal, dat dienstdoet als doorgang naar de eerste verdieping en tevens als hal om schoenen en jassen etc. te plaatsen.

Goed en wel gearriveerd boven aan de trap werd ik opgewacht door 3 gesloten deuren: één naar de keuken, één naar de kamer en de laatste naar de slaapkamer. En de badkamer? Die bereik je via de keuken.

Na een korte rondleiding door de woonkamer en keuken, het laten zien van de badkamer en slaapkamer en uitleg over de oven, magnetron en aanwijzen van het koffieapparaat, wachtte me nog een gewaardeerd “welkomstcadeau”: Alfa biertjes en Limburgse vlaaien. Fan-tas-tisch!

Meer informatie en dit verblijf boeken? Ontdek hier meer!

Maasheuvel Roosteren

Acclimatiseren op niveau

Ook weer gehad. Nee hoor, grapje. Altijd fijn om kennis te maken met nieuwe mensen, een rondleiding en korte uitleg te krijgen na aankomst in een nieuw verblijf. En, wat doe je dan? De standaard dingen natuurlijk.

Neerploffen op de bank. Tot rust komen van de heenreis. Zelf op verkenning en stiekem kijken wat er in de kastjes ligt. Op zoek naar een supermarkt in de omgeving. En in mijn geval, zoveel mogelijk vastleggen van het verblijf.

Wat zijn de eerste dingen die jij doet na aankomst in een nieuw verblijf? Ik ben benieuwd!

Maasheuvel Roosteren

Het verblijf: Voorzien van gemakken en luxe en een huiselijk gevoel

In mijn ogen betekent écht vakantie houden, dingen doen waar je écht van tot rust komt. Dus niet per sé helemaal niets doen of iedere dag vol plannen met activiteiten, maar doen waar je écht naar verlangt. Conclusie? Je buurman, beste vriend of tante zal een heel andere betekenis geven aan écht vakantie houden.

Waar je ook rust van krijgt, je hebt het zelf in de hand. Hou je van koken om je hoofd leeg te maken? Ga je gang! Aan een kookplaat, oven, magnetron, pannen en ander kookgerei ontbreekt het niet. Laat je je liever bedienen of ben je niet zo’n held in de keuken? Maak gebruik van de gratis Wi-Fi en zoek online naar leuke restaurantjes of goede eetcafés. Om uit eten te gaan of te laten bezorgen.

Ook aan alle daagse gemakken ontbreekt het niet. Zin in thee of koffie? Voldoende aanwezig. Twijfel je in de supermarkt om je favoriete ijs mee te nemen? Doen!  Ook een vriesvak is ter beschikking gesteld.

Maasheuvel Roosteren
Maasheuvel Roosteren

Lampjes & luiken

Ouderwets of juist sfeervol? Het huis wordt gesierd door luiken die dienen om de ramen ’s avonds af te dekken. Is stijlvol. En nuttig, natuurlijk. Bovendien heeft het wat mysterieus, die open- en dichtklappende luiken. Vooral ’s ochtends, wanneer je ze openklapt. ’t Is dan toch een verrassing welk weer het is. Zonnig? Bewolkt? Heeft het geregend of regent het?

‘k Wil niet in herhaling vallen, maar de luiken zijn echt een leuke toevoeging aan het huis. Sluiten goed aan bij de interieurstijl. En zijn ook nog eens erg nuttig, want laten minder licht door dan de meeste gordijnen.

Meer informatie en dit verblijf boeken? Ontdek hier meer!

Maasheuvel Roosteren

Qualitytime: Opfrissen en bijtanken

De badkamer: Compact en het heeft alles wat je nodig hebt. Een grote koepelvormige douchecabine nodigde uit om mezelf op te frissen. Een wastafel met daarboven een spiegel met ingebouwde verlichting. Een badmeubel gevuld met mooi opgerolde handdoeken.

Na een lange autorit, kennismaking met de bewoners, het doen van boodschappen en mijzelf stationeren, was het tijd om te douchen. Thermostaat terugdraaien naar laagste temperatuur, cuz I love cold showers.

En dan? Heerlijk slapen! Een groot tweepersoonsbed is heel netjes opgemaakt en staat middenin een grote slaapkamer. Er is opbergruimte voor kleding. Aan beide kanten van het bed staan nachtkastjes met een lamp. Ook fijn om te weten: De slaapkamergordijnen laten vrijwel geen licht door. Ideaal om een gat in de dag te slapen!

Kortom: Tijd om uit te rusten en bij te tanken voor een nieuwe dag.

Maasheuvel Roosteren
Maasheuvel Roosteren
Maasheuvel Roosteren

Graag buiten, maar gesteld op privacy? Hop, het privéterras op!

Wakker worden met een kop koffie? Ontbijten, lunchen of avondeten in ’t zonnetje? Of tot in de late uurtjes gezellig buiten kletsen, onder het genot van een hapje en drankje? Via de hal op de benedenverdieping kom je via een privédoorgang terecht op een riant terras met veel groen.

De achtertuin is volledig toegankelijk voor vakantiegangers. Een ronde terrastafel omcirkeld door 4 grote stoelen. Kussens die verderop onder een afdakje geborgen liggen. Een ingeklapte parasol die klaar staat om gebruikt te worden. Een prachtplek om je dag rustig te beginnen of af te sluiten.

Ik vond ’t een heerlijk plekkie. Kopje koffie in de ochtend en op een rustig tempo wakker worden. De dag plannen en bedenken wat ik de rest van de week sowieso nog wilde doen.

Meer informatie en dit verblijf boeken? Ontdek hier meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *