Madame Tussauds Berlijn (Openingstijden + Tickets)

  • door
Madame Tussauds Berlijn

Madame Tussauds is een groep met van musea, gevestigd over de hele wereld. Niet gek ook, als je bedenkt dat de Madame Tussauds groep, net als Legoland, Sea Life en The Dungeons, onderdeel van de Merlin Entertainments Group is.

Je bent hier waarschijnlijk terecht gekomen omdat je een bezoek wilt brengen aan Madame Tussauds Berlijn. Of, omdat je meer wilt weten over Madame Tussauds voordat je een bezoek gaat brengen.

Hoe dan ook, lees deze pagina eerst door voordat je gaat. Ik vertel je hier wat Madame Tussauds is, wat het adres is en wat de openingstijden zijn. Daarnaast lees je of er dieren (bijvoorbeeld honden) zijn toegestaan en ik vertel je hoe je bij Madame Tussauds naar binnen kunt met goedkope tickets.

Lees dus snel verder!

Wat is Madame Tussauds

Madame Tussauds is een groep van verschillende wassenbeeldenmusea over de hele wereld. In 2007 zijn de musea overgenomen door de Merlin Entertainments Group. Dit bedrijf is onder andere ook eigenaar van Legoland, Sea Life, The Dungeon en andere musea.

Madame Tussauds is een musea waar bekendheden van over de hele wereld in wassen beelden tentoon worden gesteld.

We kennen allemaal wel bekende figuren die we wel eens willen ontmoeten. Maar vanwege de ‘bekendheid’ van deze figuren is het vaak erg lastig om met hen in contact te komen. Maar ook staan er wassenbeelden van bekende mensen die al (langere tijd) overleden zijn.

In Madame Tussauds staan vaak wassen beelden van figuren die wereldwijd een hele grote indruk hebben achtergelaten. Denk aan personages zoals artiesten die wereldwijd optreden of opgetreden hebben, bekende uitvinders of filosofen uit de oudheid.

Daarnaast heeft vrijwel iedere Madame Tussauds vestiging wassenbeelden van bekende personen in het eigen land.

Het mooie van de Madame Tussauds is dat al deze wassen beelden zó echt worden nagemaakt, dat ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Een hele slimme manier om met je favoriete personage op de foto te gaan, dus.

In Madame Tussauds worden ruim 120 wassenbeelden van verschillende bekendheden tentoongesteld. Denk onder andere aan Taylor Swift, Taylor Lautner en vele andere beroemdheden zonder de naam Taylor.

Bijna ieder soort beroep is wel terug te vinden in Madame Tussauds. Muzikanten, acteurs, sporters, politici en verscheidene grote denkers zijn met eigen ogen – als wassen beeld – te bezichtigen in Madame Tussauds, Berlijn.

Kortom: Madame Tussauds in Berlijn is de plek waar je op de foto kunt gaan met de grootste beroemdheden ter wereld. George Clooney, Heidi Klum, Karl Marx, Anne Frank en Bertolt Brecht zijn enkele van deze beroemdheden.

Adres

Madame Tussauds in Berlijn lig in het centrum van Berlijn, een korte afstand verwijderd van Brandenburger Tor en China Club Berlin, een erg bekend en zeer luxe restaurant in Berlijn.

Het adres van Madame Tussauds is:

Unter der Linden 74
10117 Berlijn

Parkeergelegenheid

Kortbij Madame Tussauds zijn betaalde parkeerplaatsen gelegen, onder andere Parkhaus Adlon APCOA en Q-Park Unter den Linden/ Staatsoper Tiefgarage.

Een gemiddeld bezoek aan Madame Tussauds duurt ongeveer 1,5 uur. Houdt rekening met wat extra tijd van- en naar de auto lopen, dan kom je op ongeveer 2 uur parkeren uit.

Parkeren in het Parkhaus Adlon APCOA kost €4,- per uur en parkeren in Q-park Unter der Linden / Staatsoper Tiefgarage kost €2,50 per uur.

Openingstijden

De openingstijden van Madame Tussauds in Berlijn zijn als volgt:

  • Maandag: Gesloten
  • Dinsdag: Gesloten
  • Woensdag: 11:00 – 17:00 (toegang sluit om 16:00)
  • Donderdag: 11:00 – 17:00 (toegang sluit om 16:00)
  • Vrijdag: 11:00 – 17:00 (toegang sluit om 16:00)
  • Zaterdag: 10:00 – 18:00 (toegang sluit om 17:00)
  • Zondag: 10:00 – 18:00 (toegang sluit om 17:00)

Tickets voor Madame Tussauds

Tickets voor toegang tot het Madame Tussauds zijn online verkrijgbaar (e-tickets)

Het voordeel van deze online tickets (e-tickets) is dat je ze na aankoop binnen enkele minuten in je mailbox toegestuurd krijgt. Je hoeft niet een dag of meer te wachten, thuis te blijven voor de postbezorger en loopt geen risico je ticket te verliezen.

Je ontvangt je ticket via e-mail en door deze bij Madame Tussauds aan de kassa te laten scannen, kun je zonder verdere moeite naar binnen.

Madame Tussauds in Berlijn bezoeken? Bestel dan hier je online tickets >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *