Madurodam, Den Haag (Openingstijden + Tickets)

  • door
Madurodam in Den Haag

Als kind, terwijl ik op de basisschool zat, hoorde ik voor het eerst van Madurodam in Den Haag, het Nederland in miniatuur. Nieuwsgierig als ik toen was (en nog ben) verdiepte ik me meer in het Madurodam in Den Haag en vroeg ik meer informatie over het bijzondere miniatuurbouwwerk. Het fascineerde me zo erg, dat ik besloot dat ik er eens heen wilde.

Vervolgens vlogen jaren voorbij, waar de interesse en de aandacht voor Madurodam onbedoeld verminderde. Totdat ik in een van de eerste maanden van 2020 een dagje naar Den Haag ging, heb ik me er nooit meer in verdiept. Toen ik dus enkele maanden geleden in Den Haag kwam, liepen we, ongepland, langs Madurodam.

Hoewel ik ineens erg enthousiast was om een bezoek aan Madurodam te brengen, liet de tijd het niet toe. We hadden die dag een vrij drukke planning, wilden nog langs een aantal andere plaatsen en het was al halverwege de middag.

Waarschijnlijk ben jij op deze pagina terecht gekomen, omdat je net zo geïnteresseerd in Madurodam als ik en omdat je meer wilt weten over het bijzondere miniatuurwereldje.

Lees dan verder op deze pagina, waar ik je vertel wat Madurodam is, waar je lees over het park, de eetgelegenheden, souvenirs, parkeergelegenheid en het adres van Madurodam. Mocht je na het lezen van mijn verhaal tickets voor Madurodam willen bestellen, dan kan dat onderaan de pagina.

Je kunt je Fast-Track toegangstickets natuurlijk ook direct bestellen >>

Wat is Madurodam?

Madurodam werd op 2 juli 1952 geopend door Prinses Beatrix. Vanaf de eerste dag is het themapark behalve een miniatuurwereld, meer dan dat: Het themapark is opgericht als levende herinnering aan onze oorlogsheld, George Maduro en als fondsenwerver voor goede doelen.

Dit laatste, wordt gerealiseerd door de miniaturen, doe-het-zelf activiteiten en indoor attracties, wat door Nederlandse- en buitenlandse toeristen bezocht of gedaan wordt. In het park ontdek je onder andere Nederlandse helden en hoogtepunten uit de Nederlandse geschiedenis.

Het park

In het park van Madurodam vindt je verschillende bijzondere attracties en activiteiten, waardoor een bezoek aan Madurodam voor zowel jong als oud een leuke dag uit is! Een aantal van deze attracties of activiteiten zijn het Hof van Nederland, de kleinste kermis en er wordt een van de laatste Dakota vliegtuigen tentoongesteld. Lees hieronder meer over de attracties en activiteiten.

Hof van Nederland

Tijdens een bezoek aan het Hof van Nederland ga je even helemaal terug in de tijd. In het hof van Nederland beleef je een van de meest belangrijke momenten uit de Nederlandse geschiedenis, dat eeuwen geleden plaatsgevonden heeft.

In de statenzaal van het Hof van Nederland hoe de eerste vrije staten vergadering in Dordrecht in 1572 plaatsvond. Je ontdekt hoe de basis voor het Nederland van nu gelegd werd; hoe het vrije Nederland waarin we nu leven, is ontstaan. Welke besluiten werden er tijdens de allereerste staten vergadering genomen? Ontdek het tijdens het bijwonen van een show in het Hof van Nederland in Madurodam.

De kleinste kermis

De kleinste kermis in Madurodam doet zijn naam eer aan: Het is de allerkleinste kermis ooit gemaakt! Bezoek de kleinste kermis en zie draaimolens, een achtbaan, een reuzenrad en botsauto’s, allemaal in miniatuur!

The Flying Dutchman

The Flying Dutchman is een van de laatst overgebleven Dakota vliegtuigen en het wordt tentoongesteld in Madurodam. In The Flying Dutchman ontdek je veel nieuwe dingen over de pioniers die het kleine Nederland groter hebben gemaakt.

Vliegtuig de Flying Dutchman is een vondst uit een Amerikaans moeras bij Jacksonville, gered is. Het vliegtuig is in 1945 gebouwd en enkele jaren later helemaal gedemonteerd en vervolgens in onderdelen, via zee en via de lucht, naar Europa vervoerd. Vanuit de aankomstplaats, het vliegveld in Antwerpen, is het vliegtuig naar Madurodam, de eindbestemming, vervoerd.

Vervolgens heeft het ongeveer 1,5 jaar geduurd voordat het vliegtuig volledig omgebouwd is tot een attractie voor kinderen. Een forse klus, dus! Het meest bijzondere aan het toestel is, is dat er vrijwel geen luchtwaardige toestellen van zo’n leeftijd meer te vinden zijn.

The Flying Dutchman is een attractive voor kinderen vanaf 90 cm. Kinderen tussen de 90-120 cm mogen enkel onder begeleiding naar binnen, mogen tijdens de show niet op schoot en eten en drinken in het toestel is niet toegestaan.

Op de website van Madurodam wordt gewaarschuwd dat het kan voorkomen, dat je duizelig wordt. Ook kunnen de lichtflitsen en het geluid epilepsie aanvallen triggeren.

Eten en drinken in Madurodam

Mocht je na alle indrukken en toffe bezienswaardigheden in Madurodam trek hebben of dorst hebben? Strijk dan neer bij het restaurant Taste of Holland of Panorama Café, de twee restaurants bij Madurodam.

Restaurant Taste of Holland

Kies bij Taste of Holland voor een lekker tussendoortje, verse lunch of een warme avondmaaltijd, wanneer je trek in eten hebt. Het restaurant is de hele dag door geopend en vanaf het restaurant heb je een mooi uitzicht op de haven.

Ijsjes, koffie, thee, gebak, luxe belegde broodjes, verse sapjes, huisgemaakte soepen en warme avondmaaltijd; bij Taste of Holland is het allemaal verkrijgbaar. En als dat niet alles is, kun je zowel binnen, als buiten op het terras zitten.

Het restaurant houdt rekening met dieetwensen en mensen met glutenallergie. Er is bijvoorbeeld glutenvrije friet, worstjes en ijs beschikbaar. Mocht je andere wensen willen doorgeven, dan kan door vooraf te bellen met de receptie.

Panorama Café

Het Panorama Café is de plek om te genieten van spelende kinderen in de speeltuin, maar uiteraard ook waar je terecht kunt voor eten en drinken.

In het Panorama Café kun je onder andere terecht voor ijsjes, koffie, thee en gebak. Verder vindt je luxe belegde broodjes, salades, verse sapjes, wijn en bier in het assortiment.

Het café heeft zowel een binnen- als buitenterras, waarop je tijdens het eten of drinken uitzicht hebt op de speeltuin en kunt genieten van de zorgeloze, spelende kinderen.

Zin in een lekkere snack? Dan kun je terecht bij de nabijgelegen snackcorner voor bijvoorbeeld een patatje of een hamburger met natuurlijk iets te drinken.

Souvenirs

De beste manier om een dagtrip of een bijzonder evenement te onthouden, is door souvenirs mee te nemen. Ook in Madurodam is een souvenirwinkel gevestigd, waar je typische, Hollandse souvenirs kunt kopen.

Bij typische Hollandse souvenirs kun je denken aan klompjes en delftsblauwe tegeltjes, maar ook fotoboeken, mooie bouwplaten en eigentijdse sieraden.

Zeker een bezoek waard!

Parkeren

Madurodam heeft een eigen parkeerterrein waar je je auto kunt parkeren, mocht je met de auto komen. Er zijn borden geplaatst die je naar de parkeerplaats leiden. Het parkeren bij Madurodam kost €10,- per dag.

Adres & route

Het adres en de contactgegevens van Madurodam in Den Haag is:

George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag, Nederland
Tel. Nr.: +31 70 41 624 00
E-mail: info@madurodam.nl

Met het openbaar vervoer naar Madurodam

Mocht je met het openbaar vervoer naar Madurodam komen, reis dan vanuit elk willekeurig station in Nederland naar Den Haag Centraal of Den Haag Hollands Spoor. Vanaf beide stations is een rechtstreekse verbinding met Madurodam.

Neem tram 9 richting Scheveningen Noord of richting Madurodam, of neem bus 22 richting Den Haag, Duindorp. Stap uit bij halte Madurodam.

Met de auto naar Madurodam

Mocht je met de auto naar Madurodam komen, volg dan je navigatie, stel Google Maps in naar bovenstaand adres of volg een van de onderstaande routebeschrijvingen.

Vanuit Den Haag centrum (A12, A4)
Volg de borden van Madurodam tot de oprit van het Hubertusviaduct. Sla rechtsaf het viaduct op, blijf rechts rijden totdat je de eerstvolgende afrit (richting Madurodam) nadert. Neem deze afslag, ga ga onderaan de afrit linksaf (als je op de juiste weg bent, ga je onder een viaduct door) en vervolgens zie je aan de rechterkant het parkeerterrein van Madurodam.

Vanuit Wassenaar/Amsterdam (A44/N44, A4)
Rijd richting Madurodam door de N14 richting Scheveningen aan te houden tot het Hubertusviaduct. Sla rechtsaf het viaduct op, blijft rechts rijden en neem de eerstvolgende afslag richting Madurodam. Sla onderaan de afrit linksaf, rij onder het viaduct door en vervolgens vindt je het parkeerterrein aan je rechterhand.

Tickets

Ik hoop dat je, na het lezen van mijn verhaal over Madurodam, een goed (of beter) beeld hebt gekregen van wat je kunt verwachten van Madurodam, maar ook dat je de informatie over de restaurants, souvenirwinkel, het adres en de routebeschrijving nuttig vindt.

Mocht je na het lezen over Madurodam nog meer geïnteresseerd zijn geraakt in de miniatuurwereld Madurodam, haal dan hieronder je Fast-Track toegangstickets. De tickets via onderstaande link worden digitaal (via e-mail) naar je toegestuurd en dus ontvang je ze vrijwel direct na het afronden van je bestelling!

Ga je binnenkort naar Madurodam, dan wil ik je alvast veel plezier wensen en ik zou het leuk vinden als je hieronder laat weten hoe je een dag naar Madurodam ervaren hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *