11 Mooie Stranden in Zeeland (dé plekken voor een warme zomerdag!)

  • door
Mooie stranden in Zeeland

Behalve de unieke bezienswaardigheden zoals de Zeelandbrug, de Grote Kerk in Veere en de Dikke Toren in Zierikzee mooie stranden in Zeeland. Denk aan de Strand Oostkapelle, Cadzand-Bad, het Banjaardstrand of het Westerduinpad in Ouddorp – (Goeree-Overflakkee).

Flaneer tijdens zonsondergang op Breezand in Vrouwenpolder, wordt wakker met uitzicht op het Nollestrand in Vlissingen of geniet tijdens een warme zomerdag van je vrije dag terwijl je ligt te zonnen op het strand in Dishoek.

Op deze pagina neem ik je mee in mijn ervaring met mooie stranden in Zeeland en vertel ik je meer over 11 mooie stranden in Zeeland.

Ontdek de mooiste strandpaviljoenen in dit artikel, maar let op: het zijn er waarschijnlijk meer dan je er kent. Ken jij ze allemaal?

Kom er nu achter, lees snel verder!

Badstrand, Domburg

Hebben we het over de oudste badplaats, dan zal mening inwoner van Zeeland of menig strandliefhebber weten dat ik het Badstrand in Domburg bedoel.

De fraaie natuur, het mooie strand en de indrukwekkende stad achter de duinen maakt het Strand in Domburg een grote trekpleister voor toeristen.

Het strand bij Domburg heeft goed bereikbare strandovergangen en bied een ruime parkeergelegenheid. Strandpaviljoen Domburg is een heerlijke plek om ’s zomers te genieten van een verkoelend drankje en eventueel een lunch of heerlijk diner.

Ook in de winter is het mogelijk om (binnen) te zitten, terwijl je, al genieten van het uitzicht op het strand en de zee, wacht totdat je bestelling gebracht wordt.

Badstrand Domburg

De Hoge Hilt, Zoutelande

De Hoge Hilt, het strand in Zoutelande dat ook wel bekend staat als de Zeeuwse Rivièra. Behalve dat het strand bekendstaat als Zeeuwse Rivièra staat het strand erg bekend om zijn voorzieningen en de gastvriendelijkheid.

De Hoge Hilt staat bekend als sportstrand en is een aanrader voor iedere actieve strandbezoeker; Leef je uit op de waterscooter en geniet ondertussen van de zon aan de hoge hemel. Of, kies je er liever voor bij je strandtent in Zoutelande te blijven om bruin te bakken in de zon?

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, Zeeland en met name strandpaviljoen Zoutelande zijn plekken die hoog scoren in de ranglijst van plaatsen met veel zonuren.

De Hoge Hilt Zoutelande

Strand Berkenbosch, Oostkapelle

Het is een mooi strand en behoort tot de schoonste stranden. Strand Berkenbosch in Oostkapelle verdient terecht de stempel als een van de schoonste en mooiste stranden – en dat terwijl op sommige plekken het hele jaar door honden (aangelijnd) uitgelaten mogen worden. –

Dit laatste maakt ook nog eens dat strandpaviljoen Berkenbosch in Oostkapelle een heel diervriendelijk strand is.

Neem onder andere een kijkje in het strandpaviljoen en verwen je hond bijvoorbeeld met hondenbier, hondensnacks of hondenspeelgoed.

Strand Berkenbosch Oostkapelle

Banjaardstrand, Kamperland (Noord-Beveland)

Een gezellig familiestrand van ongeveer 3 kilometer lang, slechts enkele kilometers van Breezand en de Vrouwenpolder verwijderd: het Banjaardstrand in Kamperland, Zeeland.

Ook het Banjaardstrand behoort al jaren achter elkaar tot een van de schoonste en mooie stranden van Zeeland. Daarbij komt dat het uitzicht vanaf het Banjaardstrand een echt Zeeuws karakter heeft; Achter je de duinen, voor je de zee en om je heen zie je de stormvloedkering in de zon schitteren.

Het Banjaardstrand heeft een mooi paviljoen wat ik aanraadt om te bezoeken. Kijk vanaf het terras bij strand Kamperland naar de ondergaande zon en geniet na een warme zomerdag van een heerlijk, verkoelend drankje.

Banjaardstrand Kamperland

Nollestrand, Vlissingen

Het Nollestrand in Vlissingen is wederom een populair familiestrand en erg geliefd bij toeristen en inwoners van Vlissingen.

Nollestrand Vlissingen ligt kortbij de vaargeul in de Westerschelde, waardoor je van dichtbij hele grote schepen kunt langs zien komen.

Klaar met zonnen op het strand? Neem dan plaats op de boulevard van het strandpaviljoen de Nollestrand in Vlissingen.

Nollestrand Vilssingen

Breezand, Vlissingen

Behalve natuurpark Oranjezon en het Veerse Meer vindt je kortbij de Vrouwenpolder Breezand, het breedste strand van Zeeland.

Strand Breezand is een plek van rust en ruimte en een mooie plek voor een avondwandeling tijdens een zachte zomeravond.

Het strand bij de Vrouwenpolder is de plek voor liefhebbers van stilte en rust, maar ook de plek om uit te kijken op kitesurfers in actie.

Breezand is een van de minst drukbevolkte stranden, zelfs tijdens warm weer, in de zomer. Een goede plek om te ontspannen, dus!

Breezand Vlissingen

Domeinen 2, Westenschouwen.

De combinatie van strand, natuur en bosachtig gebied maken Domeinen 2 in Westenschouwen een prachtig natuurgebied.

De Domeinen bestaan uit 4 stranden aan de kop van Westenschouwen en vormen samen een groot strand in Westenschouwen.

Natuurgebied Domeinen 2 staat bekend om zijn brede stranden met ruimte voor familiebezoeken en fanatieke (water)sporters.

Tijdens het bezoek van strand Domeinen 2 kijk je uit over de Oosterscheldekering en geniet je van het beschermde natuurgebied ‘Voordelta’ van onder andere vogels, vissen en zeehonden.

Domeinen 2 Westenschouwen

Het Zwin, Cadzand-Bad

Het Zwin in Cadzand-Bas is de meest zuidelijke badplaats en heeft een totaallengte van maar liefst 11 kilometer.

Het Zwin in Zeeland is de plek waar ultieme Zeeuwse natuur naar voren komt, maar denk bijvoorbeeld ook aan slikken, schorren en de herkenbare oude polders.

Cadzand is bekend vanwege de jaren oude haaientanden op en langs het strand. Een betere of goedkopere souvenir ga je niet vinden, met wat geluk liggen ze zo voor het oprapen.

In voor een wandeling? Wandel dan over het strand langs natuurgebied Het Zwin richting de luxe, Belgische badplaats Knokken en geniet tijdens je wandeling van het uitzicht vanaf Strand Cadzand Bad.

Het Zwin Cadzand-Bad

Westerduinpad, Ouddorp

Een ruim, gezellig strand met voldoende speelgelegenheid voor kinderen; het strand in Ouddorp heeft het allemaal.

Het Westerduinpad, de naam van het strand in Ouddorp (Goeree-Overflakkee) heeft een mooi strandpaviljoen waar je met vrienden, familie of je vriend/vriendin kan drinken.

Het strand resort in Ouddorp is een veel bezochte plek, maar dankzij de brede omtrek is er meestal genoeg gelegenheid om een rustige plek op te zoeken -mocht je daar aan toe zijn-.

Westerduinpad Ouddorp

Vuurtorenpad, Nieuw-Haamstede

Met de hele familie een dagje uit naar een familiestrand? Kies dan voor strand Vuurtorenpad, het familiestrand kortbij vuurtoren Westerlicht.

De naam van strand Vuurtorenpad in Nieuw-Haamstede is afkomstig van deze vuurtoren; vuurtoren Westerlicht.

De vuurtoren, of eigenlijk het karakter van de vuurtoren werd vroeger gebruikt op het biljet van 250 gulden. Niet iedereen van jullie zal dit meegemaakt of gehad hebben, maar wellicht heb je het ooit gezien?!

Vuurtorenpad Nieuw-Haamstede

Dishoek, Walcheren

Uitrusten op een fijne strandtent in Dishoek, uitkijken en genieten van het uitzicht en de toeristen op het brede strand. Wat wil je nog meer? Ga een dagje uit naar Strand Dishoek en geniet van een tijdens een heerlijke zomerdag van je uitje naar het strand.

Strand Dishoek ligt achter de duinen, van soms wel 50 meter hoog. Een klim naar de top van de duinen is niet de minste, maar zeker de moeite waard!

Eenmaal bovenop de duinen kijk je gigantisch ver over de zee en met geluk heb je na de flinke klim de tijd om heerlijk uit te waaien. Moet het natuurlijk wel voldoende waaien..

Maar da’s niet alles! De langsvarende schepen, de strandhuisjes, het toerisme en de actieve kitesurfers en andere watersportliefhebbers, zijn leuk om urenlang naar te kijken!

Dishoek Walcheren

Bezoek de mooiste plekken dankzij Bucketlist Reizen van Marloes de Hooge

Marloes de Hooge is schrijver en auteur van travelvalley, een online reisblog. Marloes houdt van hardlopen, schrijven en reizen. Haar liefde voor reizen en schrijven, maar ook het hardlopen (bewegen) zijn voor Marloes de voornaamste redenen geweest om te starten met haar reisblog.

Nadat Marloes jarenlang gereisd had, veel mooie plekken had bezocht en nieuwe culturen heeft leren kennen, besloot ze een eigen boek te gaan schrijven: Bucketlist reizen, 25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben.

In haar boek beschrijft Marloes de mooiste, uiteenlopende reizen die ze door de jaren heen gemaakt heeft. Denk aan leuke (weekend)tripjes, roadtrips voor Europa, sneeuwvakanties in mooie wintersportgebieden of verre reizen naar tropisch warme landen.

Kortom, wat voor reisliefhebber je ook bent, Marloes heeft tijdens het boek rekening gehouden met elk soort reiziger. Zélfs met backpackers..

Meer weten over Bucketlist Reizen ’25 reizen die je gemaakt moet hebben’ van Marloes de Hooge? Lees dan hier mijn review >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *