5x mooie stranden in Zuid-Holland (+ de meest bekende badplaats!

  • door
Mooie stranden in Zuid-Holland

Een van de drukbezochtste badplaatsen ligt in Zuid-Holland, in Nederland. Zuid-Holland is de Nederlandse provincie waar jaarlijks de meeste toeristen naar een strandboulevard gaan. Dankzij de 5 mooie stranden in Zuid-Holland en het grote aantal toeristen, zijn de mooie stranden in Zuid-Holland vaak plekken waar van alles te doen is.

Ga naar de mooie stranden in Zuid-Holland en geniet van een strandpaviljoen, waai uit op het strand of leg je strandhanddoek uit om bij te kleuren op een van de mooie stranden van Zuid-Holland.

In dit artikel vertel ik je over 5 mooie stranden in Zuid-Holland: Strand Noordwijk, Scheveningen Beach, Strand Kijkduin, Strand Ouddorp en Strand Katwijk aan Zee.

Strand Noordwijk

Noordwijk, de ‘bloemenbadplaats’ van Nederland. De mooie ligging van het strand, zo tussen de bollenvelden, is een van de grote redenen waarom er jaarlijks, tijdens de warme zomerdagen, tienduizenden, (zo niet honderdduizenden) toeristen naar de badplaats afreizen om zonnestralen mee te pakken.

Maar, de ligging tussen de bloemenvelden is niet de enige reden waarom het strand en strandpaviljoen van Noordwijk aan Zee zo populair zijn:

Breng een bezoek aan strand Noordwijk en strijk neer op het strandpaviljoen in Noordwijk. Het strand bij Noordwijk aan Zee is de ideale plek voor een mooie strandwandeling, bijvoorbeeld in de avond.

Bij het strand van Noorwijk aan Zee kun je genieten van het strandpaviljoen of de Beach clubs. Een aantal bekende Beach clubs zijn de Alexander Beach Club, Beachclub O. en Beachclub C.

Geniet van restaurants en hotels bij Noordwijk zoals Bries Bar, Het Salt Seafood restaurant of de Zeemeeuw.

Bekijk de ondergaande vanaf Bubbels Beach. Aanschouw hoe de avond valt over het Oosterduinse Meer en neem een kijkje bij het Nomande Beach House, aan het strand van Noordwijk aan Zee.

Ook voor hondenliefhebbers is het strand bij Noordwijk aan Zee. Er zijn speciale hondenwandelroutes, hondvriendelijke restaurants en hondvriendelijke accommodaties aanwezig. Zo hoef je je hond niet achter te laten, en kun je hem met een gerust hart meenemen naar de, speciaal daarvoor bestemde, hondenwandelroutes.

Strand Noordwijk aan Zee

Scheveningen Beach

Scheveningen Beach is de meest bekende en de populairste badplaats van Nederland. Dankzij de levendige boulevard, het imposante Kurhaus Hotel en de Pier van Scheveningen komen er jaarlijks duizenden toeristen en andere bezoekers om het strand, het strandpaviljoen of de unieke kenmerken van Scheveningen Beach, te zien.

De Pier van Scheveningen is een het belangrijkste onderdeel van het Scheveningen Beach. De gezellige eettentjes, barretjes en winkels én de toeristen die deze plekken bezoeken, maken de Pier van Scheveningen een gezellige, ietwat knusse boel.

Ook in de avond is er voldoende te doen! Mocht het net te fris zijn om op het strand rond te hangen, breng dan een bezoek aan het strandpaviljoen om lekker wat te eten of te drinken. Of, breng een bezoek aan het Circustheater, de casino of de grote Pathé Bioscoop.

Zowel in de haven als op de boulevard is er ruime keuze uit restaurants. Er zijn strandtenten te huur, je kunt een overnachting boeken in een van de hotels, hostels of een bed-en-breakfast én er is rekening gehouden met uitgaansgelegenheden.

Scheveningen Beach

Strand Kijkduin

In de Haag, middenin de duinen, vindt je het bekende strand van Den Haag: Strand Kijkduin.

Naast Scheveningen Beach (de eerste badplaats van Den Haag) vormt strand Kijkduin de tweede badplaats van Den Haag. Kijkduin is ook een veel minder bezochte badplaats van Scheveningen Beach, dus de ideale plek voor iedereen die op zoek is naar een rustige(re) badplaats.

Sta stil bij het mooie strand, het strandpaviljoen en de daar gevestigde restaurants, een duik in de Noordzee of het beklimmen van het Hemels Gewelf; stuk voor stuk bijzondere activiteiten of plekken bij het strand van Kijkduin.

Maar, toch is dat niet het meest bijzondere: Ik wil namelijk iedereen die strand Kijkduin bezoekt, te gaan voor datgene waar het strand zijn naam aan te danken heeft: Maak een wandeling door of over de duinen, waai helemaal uit en besef het belang van de duinen, voor de Zuid-Hollandse stad Den Haag.

Kijkduin Strand

Strand Ouddorp

Ongeveer 17 kilometer aan strand, dat is de totale lengte van het Strand in Ouddorp. Eigenlijk heeft het strand bij Ouddorp voor ieder wat wils: Het is de perfecte plek voor de natuurliefhebber, de watersportliefhebber, de zonaanbidder en het gezin met kinderen.

Ouddorp ligt op het eiland Goeree-Overflakkee en is daardoor een mooie gelegenheid om zowel Zuid-Holland, als Zeeland te ontdekken. Dorpen als Goedereede, Stellendam en Visschershoek zijn aanraders.

Behalve dat Ouddorp aan de Noordzee grenst, ligt het ook tegen het Grevelingenmeer aan. Hoofdzakelijk is Ouddorp bekend vanwege het strand aan de Noordzee, maar toch kiezen er veel gezinnen met jonge kinderen voor een dagje aan het Grevelingenmeer.

Begrijpelijk, want het is er doorgaans minder druk en een stuk minder gevaarlijk dan de Noordzee. Trouwens, niet voor niets is Ouddorp door de jaren heen zo’n populair strand geworden; In 2007 is het strand van Ouddorp uitgeroepen tot de Beste Badplaats van Nederland.

Dit laatste is een van de grote oorzaken waardoor het strand tot op heden nog zo’n populaire hit is. Ga een dagje naar het strand van Ouddorp, bezoek strandpaviljoen Ouddorp en huur natuurlijk een strandtent op het strand bij Ouddorp.

Strand Ouddorp

Strand Katwijk aan Zee

Vanuit uw stoel, met de Noordzee slechts op enkele meter afstand, ongedwongen genieten van het beeldschone uitzicht óp en óver de zee. Een hevige storm, voorbijgaande vissersbootjes, gedreven surfers, een schitterende zonsondergang en turen naar de eindelijke horizon..

Elke dag is anders en geen moment is hetzelfde. Een dagje naar het strand van Katwijk aan Zee brengt je behalve zon, zee en strand een heerlijke dag om tot rust te komen, een actieve dag bij een beachclub of het ultieme ‘chillgevoel’ terwijl je op het strandpaviljoen van Katwijk van een hapje en drankje.

Het is geen geheim dat Katwijk minder bezocht wordt dan Scheveningen Beach, maar da’s niet erg. Ten minste, als je niet houdt van overvolle stranden en een hekel hebt aan moeite doen om een plekje te bemachtigen.

Toch is er veel te doen in en om het strand van Katwijk. Neem bijvoorbeeld een van de vijf Katwijkse musea of beklim de Katwijkse vuurtoren aan het Vuurbaakplein.

Behalve de Katwijkse musea en de vuurtoren mogen we het strand en het strandpaviljoen natuurlijk niet vergeten. Tijd om te gaan eten? Strijk dan neer bij een van de restaurants en geniet van een heerlijk menu en een smakelijk, bijpassend drankje.

Strand Katwijk aan Zee

Ontdek wereldwijd mooie plekken dankzij Bucketlist Reizen van Marloes de Hooge

Marloes de Hooge is schrijver en auteur van travelvalley, een online reisblog. Marloes houdt van hardlopen, schrijven en reizen. Haar liefde voor reizen en schrijven, maar ook het hardlopen (bewegen) zijn voor Marloes de voornaamste redenen geweest om te starten met haar reisblog.

Nadat Marloes jarenlang gereisd had, veel mooie plekken had bezocht en nieuwe culturen heeft leren kennen, besloot ze een eigen boek te gaan schrijven: Bucketlist reizen, 25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben.

In haar boek beschrijft Marloes de mooiste, uiteenlopende reizen die ze door de jaren heen gemaakt heeft. Denk aan leuke (weekend)tripjes, roadtrips voor Europa, sneeuwvakanties in mooie wintersportgebieden of verre reizen naar tropisch warme landen.

Kortom, wat voor reisliefhebber je ook bent, Marloes heeft tijdens het boek rekening gehouden met elk soort reiziger. Zélfs met backpackers..

Meer weten over Bucketlist Reizen ’25 reizen die je gemaakt moet hebben’ van Marloes de Hooge? Lees dan hier mijn review >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *