Museum Beelden aan Zee, Den Haag (Openingstijden + Tickets!)

  • door
Museum Beelden aan Zee Den Haag

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, is de kans groot dat je meer wilt weten over Museum Beelden aan Zee in Den Haag of omdat je geïnteresseerd bent in een bezoek aan het kunstmuseum in Den Haag.

Al honderden jaren speelt kunst een grote rol in de Nederlandse economie. Tientallen musea en tentoonstellingen waar kunst centraal staat, tientallen bekende en minder bekende Nederlandse kunstenaars spelen een grote rol in de Nederlandse kunstgeschiedenis.

Kunstwerken van bekende kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Piet Mondriaan, Rembrandt van Rijn en vele andere zijn in verschillende musea te bewonderen. Grote kans dat jij als kunstliefhebber musea weet op te noemen waar de meest bekende werken van bekende schilders, beeldhouwers of andere kunstenaars in de collectie zijn opgenomen.

In dit artikel wil ik juist de minder bekende kunstwerken van minder bekende kunstenaars in het licht brengen. Enkele namen die voor mij nieuw waren zijn Arie Schippers, Charlotte van Pallandt en Theo van de Vathorst. Ik vertel je meer over Museum Beelden aan Zee, de verschillende activiteiten, tentoonstellingen en meer zoals het adres, de openingstijden en je krijgt toegang om direct tickets voor Museum Beelden aan Zee te bestellen.

Bezoek het museum

Het bezoek aan museum Beelden aan Zee is goed voor verschillende doeleinden. Een bezoek brengen met een educatief doeleind als uitgangspunt of een rondleiding te boeken als bedrijfsuitje? Museum Beelden aan Zee biedt de mogelijkheid tot culturele excursies, cursus- en teambuildingsdagen en familie- en vriendenuitstapjes.

Tijdens een bezoek aan museum Beelden aan Zee krijg je mogelijkheid om het unieke sculptuurmuseum van uiteenlopende kunststukken in de collectie van dichtbij te bezichtigen en meer te weten te komen over de minder bekende kunstenaars en hun werken.

Groepsrondleidingen in het Haagse museum duren 60 minuten, zijn te volgen in de talen Engels, Nederlands, Frans en Duits. Een groepsrondleiding kan geboekt worden door een groep van minimaal 6 personen en kost €60,- per groep, exclusief de entreekosten van het museum.

Tentoonstellingen in museum Beelden aan Zee

Het hele jaar door vindt je in het Haagse museum een collectie van maar liefst tientallen kunstwerken en tentoonstellingen. De collectie bestaat uit tientallen beelden van kunstenaars zoals het “A Mutating Story” van Jacob van der Beugel, “Vanitasflora” van Nynke Koster “Eindelijk weer aan Zee” van Klaas Gubbels.

Behalve de huidige collectie worden er ook met enige regelmaat nieuwe kunststukken aan de collectie toegevoegd en wordt de huidige collectie uitgebreid.

Ruim vijftien jaar geleden werd er buiten het museum een groot buitenterras gebouwd waar drieëntwintig sprookjesbeelden van beeldhouwer Tom Otterness tentoongesteld worden. De sprookjesbeelden kunnen gezien en gefotografeerd worden, maar het is zelfs mogelijk           om deze beelden te beklimmen.

Leuk weetje: deze beelden zijn erg geliefd en behoren tot de hoogtepunten van Scheveningen. Je vindt er bekende sprookjes als Hans en Grietje, Pinokkio, Gulliver, het tinnen soldaatje en de metershoge Haringeter dat verwijst naar het mooie Scheveningen.

Activiteiten in het museum

Jaarlijks, of het hele jaar door zijn er voor zowel kinderen en volwassen verschillende activiteiten te bezoeken of volgen. Een aantal van deze activiteiten zijn workshops voor kinderen, lezingen voor volwassenen maar ook een interactieve speurtocht voor kinderen.

Voor kinderen worden er geregeld leuke vakantieworkshops gegeven waar zij zelf kunstwerken kunnen creëren. Ze kunnen er leren over de verschillende materialen en technieken waarmee kunstwerken gemaakt kunnen worden.

Een andere leuke activiteit voor kinderen is de speurtocht. Bij museum Beelden aan Zee is het dagelijks mogelijk om een gratis speurtocht te volgen welke af te halen is bij de entreekassa en de informatiebalie in de grote zaal. Hier krijg je een boekje vol opdrachten, vragen en puzzels ontdek je de leukste en mooiste verhalen van de tentoonstelling EIGEN + BEELD.

Voor volwassenen zijn er regelmatig verschillende lezingen te volgen. Enkele onderwerpen van de lezingen zijn “Mee naar huis” en “Hoe komt een tentoonstelling tot stand”.

Educatie in museum Beelden aan Zee

Doorgaans bied museum Beelden aan Zee een gevarieerd aanbod aan verschillende educatieve activiteiten. Tijdens het bezoek kunnen kinderen van verschillende leeftijden (3-7 jaar, 8-12 jaar en 12-18 jaar) gebruikmaken van een van de leuke kijkwijzers.

Behalve eerdergenoemde leeftijdsgroepen zijn er ook voor het basis- en voortgezet onderwijs verschillende workshops om te volgen. Ook deze zijn door bezoekers tijdens de vakantie te volgen.

Een van de meest educatieve ruimtes van het museum is het Gipsotheek. In de Gipsotheek zijn meer dan 1000 gipsen voorstudies van beelden te volgen, waardoor je een uniek kijkje krijgt te zien in de creatieve denkwijze van de kunstenaars. Er worden veel workshops aangeboden voor diverse doelgroepen en tijdens deze workshops wordt er actief kennis gemaakt met de Gipsotheek en het materiaal gips.

Openingstijden, parkeergelegenheid en het adres van museum Beelden aan Zee

Het hele jaar door is het museum geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 – 17:00 en tijdens schoolvakanties is het extra dagen geopend. Zo is het museum tijdens schoolvakanties op de maandag geopend vanaf 12:00 in de middag, op Eerste en Tweede Kerstdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag, 24 december tot 18:00, 26 december tot 17:00, 31 december tot 16:00 en op 2 januari de hele dag.

Op 27 april, 25 december en 1 januari is het museum gesloten voor bezoekers.

Het museum is vanaf Den Haag centraal bereikbaar middels tram 9 richting Scheveningen Noorderstrand. Stap uit bij halte Kurhaus en het is slechts een minuut of 5 lopen richting het Beelden aan Zee. In de omgeving van het museum is er weinig mogelijkheid tot betaald parkeren. In de omgeving van het museum wordt gebouwd aan een trambaan waardoor het moeilijk is om een parkeerplek te vinden.

Daardoor is het aan te raden om het museum te bezoeken met het openbaar vervoer. Het adres van museum Beelden aan Zee is Harteveltstraat 1, 2586 EL Den Haag. De contactgegevens van het museum zijn 070-358 58 57 en info@beeldenaanzee.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *