Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn (Aanrader!)

  • door

Herleef oude tijden en kruip in de huid van prehistorische jagers, romeinse soldaten en middeleeuwse ambachtsmannen in Nederland. Ga een dag uit naar het Archeon museumpark in Alphen aan den Rijn.

Wat is het Museumpark Archeon?

Museumpark Archeon is een park voor jong en oud om alles te ontdekken over manier van leven zoals de prehistorische jagers, romeinse soldaten en de middeleeuwse ambachtsmannen dit jaren gelegen hebben gedaan.

Wat erg opvalt, is dat dit museum geschikt en geliefd is bij jong en oud, iets wat niet vaak voorkomt. De voornaamste reden is dat dit museum zoveel relevante bezienswaardigheden en ervaringen presenteert de huidige cultuur niet meer voorkomt.

Dat kan ook niet anders als je weet dat je in Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn een indruk krijgt van:

  • De hutten, boerderijen en kloosters zoals ze vroeger gebouwd werden en hoe het vroeger in gebruik genomen werd.
  • Voorstellingen van historische gebeurtenissen en gladiatorgevechten in een arena worden nagebootst.
  • Het leven in Nederland, vele jaren geleden tijdens de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen.

Duik bij Museumpark Archeon in het verleden door een bezoek te brengen aan hutten, boerderijen en kloosters, dat gebouwd zijn volgens de bouwstijl zoals ze oorspronkelijk gebouwd zijn.

Woon de voorstellingen bij van diverse historische gebeurtenissen en ervaar hoe het is om een gladiatorgevecht bij te wonen.

Duik in de geschiedenis van de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen en kom alles te weten over hoe het leven er in dit tijd aan toe ging.

Een bezoek aan het Archeon Museumpark leert je kennismaken aan de skills die je toen nodig had om te overleven. Test of jij goed bent in het maken van vuur, ontdek of je goed met pijl en boog overweg kan en probeer zonder de huidige technische en elektrische apparatuur een vers brood te bakken. Ben jij benieuwd naar je skills? Er is maar een manier om daar achter te komen, dus bezoek snel het Archeon museumpark aan de Archeonlaan in Alphen aan den Rijn.

Waar is het Museumpark Archeon

Zoals je hierboven al kort hebt kunnen lezen, bevindt het openluchtmuseum Archeon zich aan de Archeonlaan in Alphen aan den Rijn.

Het volledige adres is Archeonlaan 1, 2408 ZB in Alphen aan den Rijn.

Openluchtmuseum Archeon bevindt zich in het zuiden van Alphen aan den Rijn en ligt slechts enkele minuten rijden van de provinciale weg verwijderd maar is ook vanaf de A12 binnen korte tijd te bereiken.

Hoe bezoek ik Archeon Museumpark

Ben jij na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in het Archeon Museumpark en wil jij ervaren hoe het geweest is om te leven in de vroegere jaren?

Dan heb ik goed nieuws voor jou! Via deze link bestel je goedkope tickets voor openluchtmuseum Archeon en ervaar je voor een klein bedrag hoe het leven in de middeleeuwen geweest is.

Ik hoop natuurlijk dat je veel plezier zult hebben tijdens een bezoek aan het Museumpark Archeon, dus laat me hieronder ook zeker weten hoe je het bezoek ervaren hebt!

Veel plezier tijdens je bezoek aan het Archeon Museumpark!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *