Openluchtmuseum Bokrijk Genk (+ Tickets!)

  • door
Genk

Openluchtmuseum Bokrijk in Genk (België) is een Europees beschermd gebied als Natura 2000 gebied en bestaat uit maar liefst 550 hectare groot. Het openluchtmuseum is onderdeel van Het Provinciaal Domein Bokrijk en is samen met het arboretum en de openluchtspeeltuin erg bekend.

Maar wáárom is het openluchtmuseum zo populair? Wat is er te zien, te doen of wat is de reden dat het openluchtmuseum zo geliefd is? Ik zocht het uit en vertel het je in mijn artikel over het Openluchtmuseum in Bokrijk. Aan het eind laat ik weten of ik een bezoek zou brengen aan het openluchtmuseum en verwijs ik je door naar de ticketpagina van het openluchtmuseum.

Mocht je nu al geïnteresseerd zijn in een bezoek, boek dan hier je tickets <<

Openluchtmuseum Bokrijk, Genk (België)

Reis door het verleden in het hart van het Vlaamse platteland tijdens een bezoek aan openluchtmuseum Bokrijk in België.

Hoogtepunten

  • Ontdek een openluchtmuseum dat het Belgische leven in ere houdt zoals het vroeger was, inclusief originele gebouwen en tentoonstellingen
  • Maak plezier tijdens de leuke activiteiten en zie hoe bakkers, herders en smeden hun ambacht uitvoeren
  • Beleef een dagje uit met het gezin met ouderwets speelgoed, houten fietsen en kostuums voor een nog realistischer ervaring.

Beschrijving

Bezoek het openluchtmuseum Bokrijk en maak een reis door de tijd zónder tijdmachine!

Stukje voor stukje zijn alle huizen, kerken, scholen en zelfs de windmolens hierheen getransporteerd, waardoor een authentiek, 550 hectare groot park is ontstaan. Het doel is: Het Belgische erfgoed in leven houden met behulp van boeiende en interactieve tentoonstellingen.

Dankzij het mooie Vlaamse platteland op de achtergrond vind je deze bijzondere locatie. Het is niet zomaar een museum, maar ook een volledig en goed functionerend dorp met de daarbij behorende restaurants en winkels, voorzien van allerlei boeiende technologische snufjes die het heden verbinden met het verleden.

Kijk rond in de ruinen, bezoek de dieren op het erg en dompel jezelf onder in het Belgische leven van lang vervlogen tijden.

Wandel langs de tentoonstellingen, bemand door ambachtslieden die traditionele ambachten demonstreren. Loop ook personages van eeuwen geleden tegen het lijf en laat je door hen betrekken bij hun dagelijkse werkzaamheden. Dus, stroop je mouwen op en voer de activiteiten uit verschillende tijdperken uit.

Openluchtmuseum Bokrijk Entree

De toegang tot het Bokrijk museum is voor de bezoekers heel eenvoudig online te regelen: Via e-tickets.

E-tickets zijn digitale entreebewijzen voor het openluchtmuseum en zodra je een e-ticket gekocht hebt, ontvang je het betaalbewijs direct via de mail toegestuurd.

Eenmaal op locatie bij de kassa hoef je enkel het e-ticket (op je telefoon) te laten scannen en zo kun je verder zonder moeite naar binnen.

Makkelijk genoeg, toch? Bestel dan hier je tickets en ontvang direct meer informatie over Bokrijk <<

Openluchtmuseum Bokrijk Adres

Openluchtmuseum Bokrijk ligt in de Belgische plaats Genk. De gemeente Genk ligt slechts enkele kilometers bij de wat meer bekendere Belgische plaats Hasselt vandaan. Openluchtmuseum Bokrijk ligt in het zuidwesten van Genk en ligt ten opzichte van Genk richting het plaatsje Hasselt.

Het adres van openluchtmuseum Bokrijk is Bokrijklaan 1, 3600 Genk (België)

Openluchtmuseum Bokrijk: honden toegelaten?

In veel musea worden honden niet toegelaten, maar is dit bij openluchtmuseum Bokrijk hetzelfde? Nee. Doordat Bokrijk een openluchtmuseum is, is het toegestaan om honden mee te nemen en worden er in openluchtmuseum Bokrijk honden toegelaten

Zo is het belangrijk dat:

  • Honden aangelijnd zijn
  • Honden (en andere dieren) niet zijn toegestaan in The Sixties, behalve als het hulphonden betreft

Ik hoop dat je een goede indruk hebt van het openluchtmuseum, want ik vind het een heel tof museum. Wil jij ook een bezoekje brengen? Haal dan hieronder je tickets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *