Charmant Anthisnes: Overnachten in een heerlijke omgeving

  • door
Overnachten in Anthisnes

Het was weer de hoogste tijd om er tussen uit te knijpen. Om volledig te onthaasten. En vooruit, ook om een beetje te werken. Maar vooral om te genieten. In het Belgische Anthisnes, ditmaal. Een charmant dorpje in Wallonië, het Franstalige België. Een perfecte locatie omgeven door natuur, bergen en ruimte. Snap je ‘m? Echt zo’n droomplekje om tot rust te komen!

Anthisnes

Te voet door het Charmante Anthisnes

Wandelaars opgelet: Neem je wandelschoenen mee. Zet je wekker, stap in alle vroegte uit bed en trek je wandelschoenen aan. Loop door de steile straatjes om te genieten van een heerlijke ochtendwandeling. Een waterig zonnetje dat moeite heeft om door te breken. Een plaatselijke inwoner dat al vroeg uit de veren is. Her en der een voorbijschietende auto. En jij, die na een ochtendwandeling fit en energiek de dag kan beginnen. Wel eerst douchen en goed ontbijten, beloofd? 😉

Rust én Ruimte: De perfecte combinatie om te onthaasten

Wees eens eerlijk: Wanneer ben jij voor het laatst op vakantie geweest en ben je volledig tot rust gekomen? Bij mij was dat ditmaal het geval. Hoewel ik gewerkt heb, doet het me goed om zo af en toe de drukke stad te mijden en de rust te zoeken in kleine, (voor mij) nieuwe dorpjes.

Zoals ik net al noemde, het dorpje Anthisnes is een oase van rust. Niet alleen tijdens een ochtendwandeling, ook midden op de dag. Precies dat wat je soms nodig hebt. Om te schrijven, een weekje ertussenuit met het gezin, vriend of vriendin. Een ding is gegarandeerd: De rust in de omgeving maakt je kalm van binnen. Heerlijk!

Het verblijf is ruimtelijk ingericht. Binnen wordt de benedenverdieping in beslag genomen door een woonkamer, eetkamer, keuken met bar en een voorraadkast. Op de bovenverdieping vindt je het toilet, een ruimte badkamer en een giga grote slaapkamer. Last but not least: Het terras buiten. Om je eerste kop koffie in de ochtend te drinken, te lunchen of te genieten van het uitzicht.

Tijdens het verblijf van alle gemakken voorzien

Een werkplek om tijdens je vakantie te schrijven of om nog snel wat werkzaamheden te doen? Te weinig kleding mee of toch alvast een wasje willen doen? Foto’s sturen naar het thuisfront, familie, vrienden? Tijdens een zomeravond buiten eten? Aan luxe ontbreekt het bij dit verblijf niet.

Het verblijf biedt veel luxe, waaronder een kantoorruimte met werkplek, een wasmachine, wasdroger en wifi. Ook aan een privé achtertuin, tuinmeubels, een eethoek en een barbecue-grill in de achtertuin ontbreekt het niet. En, Joehoe! Wat dacht je van de open haard binnen?

Overnachten Anthisnes

Sfeervol interieur en ambiance

Wat mijn aandacht ’t meest trekt tijdens het verkennen van een nieuw verblijf? De inrichting van het interieur. De aanwezigheid van ambiance. Waarom? De inrichting van het interieur maakt het huiselijk, de ambiance laat een vakantiewoning sieren.

Bovendien levert het mooie beelden op. Met een creatief oog op het standpunt en de belichting tijdens het maken van een foto, is een leuke plaat zo gemaakt. Soms heel eenvoudig, zoals op bovenstaande foto. Slechts een spotje dat de wanddecoratie belicht en een analoge klok dat er naast hangt. Simpel, maar geweldig.

Laat je me onderaan de pagina weten hoe belangrijk jij ambiance vindt?

Ook overnachten op deze prachtplek? Reserveer hier! 
Overnachten Anthisnes

Zwoele zomeravond? Hup, het terras op en steek aan die BBQ-grill

Wat doe je ’s avonds, in zo’n klein charmant dorpje? Juist, lekker thuisblijven, een wandeling maken of.. het terras op in de privé achtertuin en de BBQ-Grill aansteken. De hele avond op je privé terras hangen, vlees grillen of pizza bakken en voor de nachtdieren: blijven hangen tot de zon weer langzaam opkomt.

Verzamel je rondom de barbecue-grill. Geniet van de sfeer, de gezelligheid, het samenzijn en de vlammen die op spookachtige wijze het nachtelijk duister verlichten. Uhm, hallo?! Kan het nóg beter?!

Hotspots en leuke activiteiten in de omgeving van charmant Anthisnes

Anthisnes is een mooi dorp om te overnachten, maar geen geschikte plek om dagenlang door te brengen. Ik wil je aanraden om de auto te pakken en eropuit te gaan. Naar grotere steden als Namen, Luik en Verviers bijvoorbeeld.

Wat denk je? Allemaal in maximaal een uur te bereiken. Weet je wat het allermooiste is? Ik ben je voorgegaan, op zoek naar leuke hotspots. Heb ze uiteraard met jullie gedeeld, dus ben je benieuwd? Klik dan hieronder door! 🙂

Hotspots in Luik >>

Hotspots in Namen >>

Hotspots in Verviers >>

Overnachten in dit luxe verblijf? Boek direct!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *