Paar Dagen Londen (Bezienswaardigheden + Foto’s)

 • door
Engelse bezienswaardigheden

Een paar dagen Londen verkennen. Ik deed het.

Het moet zo rond medio juni geweest zijn toen een van mijn beste vrienden en ik besloten om een week op vakantie naar Londen te gaan.

Voor beide het eerste bezoek aan Londen en tevens voor ons de eerste vliegreis in ons leven.

Ik heb veel informatie verzameld over een aantal bekende bezienswaardigheden, foto’s gemaakt en daarvan dit onderstaande blog van gemaakt!

7 Dagen Londen

Rond Juni 2019 besloten een van mijn vrienden en ik om op vakantie te gaan. Waarheen wisten we nog niet, maar we wilden wel graag.

Na enkele minuten brainstormen kwamen we uit op Londen óf Parijs. We twijfelden erg tussen beide steden, omdat wij allebei nog in geen van beide steden zijn geweest, maar uiteindelijk kozen we voor Londen.

Zo gezegd, zo gedaan. Direct een accommodatie in Londen en vliegtickets naar Londen Gatwick Airport geboekt.

Dit was het begin van de onze vakantie naar Londen. Althans, de vakantie moest nog beginnen, maar de eerste stap naar onze eerste vliegtuigvlucht en het eerste bezoek aan Londen, waren gedaan.

Tijdens onze vakantie hebben wij een aantal toeristische attracties bezocht, waar ik jullie graag meer over wil vertellen.

Een aantal van de trekpleisters in Londen die hieronder staan, zijn wij daadwerkelijk geweest en heb ik foto’s van. Hoewel er een aantal bezienswaardigheden tussen zitten die wij niet bezocht hebben, is iedere bezienswaardigheid stuk voor stuk een aanrader.

Bezienswaardigheden Londen

Wanneer je Londen hoort, denk je al snel aan een aantal bekende trekpleisters. Big Ben, Buckingham Palace, London Eye en de Tower Bridge, waarschijnlijk kent iedereen ze wel.

Maar er is meer! Zo zijn de Tower of Londen, Westminster Palace en de winkelstraten erg tof om te bezoeken en zeker een aanrader.

Big Ben

De Big Ben is de benaming van de reusachtige klok uit de klokkentoren van het Westminster Palace. Het doet zowel dienst als luid- en slagklok, en daarbij één van de zwaarste klokken ter wereld.

De Big Ben heeft zijn naam te danken aan de politicus Benjamin Hall, de persoon die de bouw van de klokkentoren heeft toegezegd. Doordat Benjamin Hall een opvallend fors postuur had, is de naam Big Ben ontstaan.

Heel veel mensen kennen de Big Ben als klokkentoren, maar veel mensen weten weinig of niets af van de Big Ben informatie. Wanneer je eenmaal informatie over de Big Ben gaat opzoeken, merk je dat er heel veel interessante informatie over te vinden is. Hoewel het erg voor de hand liggend is wanneer je in Londen bent, wil ik je toch aanraden om de Big Ben te bezoeken. De Big Ben, welke op 31 mei 1859 begon te tikken, is samen met de hele toren een heel erg mooie trekpleister.

Buckingham Palace

Van oorsprong is het Buckingham Palace een in 1703 gebouwde woning, waarvan John Sheffield, hertog van Buckingham de opdracht heeft gegeven. Daarom was de vorige naam van het Buckingham Palace ook het Buckingham House.

Toen ik mij meer begon te verdiepen in Buckingham Palace informatie, begon ik mij erg te interesseren in de geschiedenis van het Buckingham Palace.

Zo ben ik erachter gekomen dat het Buckingham House, zoals het destijds heette, jaren na het overlijden van John Sheffield, pas in 1837 dienst is gaan doen als residentie.

Vanaf het jaar 1913 is de structuur van het Buckingham Palace zoals wij het tegenwoordig kennen. In het jaar 1913 is in opdracht van koning George V de voorgevel van het Buckingham Palace gerestaureerd.

Graag wil ik je hierbij aanraden om Buckingham Palace te bezoeken, zoals ik ook gedaan heb. Mijn grootste interesse ligt in de rondleiding van het Buckingham Palace. De informatie over de schilderijen, indeling van het interieur en de vele verschillende vertrekken, is zo bijzonder om te horen, doordat ik me er nog nooit in verdiept hebt.

Buckingham Palace
Buckingham Palace Plein

Klik hier om direct tickets te bestellen en ontvangen voor de State Rooms van Buckingham Palace!

London Eye

Een enorm reuzenrad, midden in Londen waardoor je over de hele stad uitkijkt. London Eye is dus wel een erg toepasselijke naam, gezien zijn grootte en de mogelijkheid om bovenin het reuzenrad de hele stad te kunnen zien.

De Londen Eye informatie is mateloos interessant wanneer je je gaat verdiepen in de bouw van de Engelse trekpleister. De onderdelen van London Eye zijn door heel Europa gefabriceerd, wat bewijst hoe bijzonder het reuzenrad is.

Nederland, Frankrijk, Italië, Tsjechië en Duitsland, ze hebben allemaal meegeholpen aan de bouw van de London Eye.

De toeristische attractie is geopend op 31 december 1999, en heeft een hoogte van maar liefst 135 meter. Snap je nu waarom het mogelijk is om de hele stad te overzien, wanneer je bovenin de London Eye bent?

Dus, ga zeker de London Eye bezoeken, want het is het echt waard.

London Eye
Londen Eye Donker

Bestel dan hier fast track tickets voor de London Eye en ontvang ze direct in je mailbox!

Tower Bridge

De Tower Bridge dateert uit de 19e eeuw. De bouw van de brug over de Theems is gestart in 1886, en is voltooid in 1894. Dus, totaal is de brug in zo’n 8 jaar gebouwd. Knap staaltje werk, toch?

In totaal hebben 432 arbeiders gebouwd aan de brug. Gezien het formaat en het verkeer dat over de brug komt, zal het je niet verbazen dat er 2 massieve landhoofden, met een totaalgewicht van 70000 ton, de brug ondersteunen. Deze blokken zijn op de rivierbodem geplaatst om de massale brug te ondersteunen om instortingsgevaar te voorkomen.

Zo zie je, ook de Tower Bridge informatie is erg interessant. Het aantal jaren dat er aan gebouwd de hoeveelheid arbeiders die eraan gebouwd hebben en de maatregelen die genomen zijn om de brug stabiel te maken, is niet iets waar je aan denkt als je er over heen loopt of rijdt.

Dat is de reden waarom het mij zo interesseert. Jou ook?

Ik raad daarom ook zeker aan om een bezoek te brengen aan de Tower Bridge, wanneer je in Londen bent. Tevens is het ook een mooie locatie om vakantiefoto’s te maken, mocht je daarin geïnteresseerd zijn.

Tower Bridge zijkant

Ik wil de Tower bridge ook bezoeken en direct tickets bestellen!

Tower of Londen

Tower of Londen, vaak ook enkel Tower genoemd, is gelegen langs de rivier de Theems. Het is een gebouwencomplex dat ik de loop der eeuwen dienst heeft gedaan als verschillende faciliteiten.

Het heeft dienst gedaan als arsenaal, fort, garnizoen, koninklijk paleis, munt, museum en staatsgevangenis. Doordat deze Tower of Londen ouder is dan de Tower Bridge, heeft de Tower Bridge zijn naam te danken aan de Tower of Londen.

Wat mij erg verbaasde, was de Tower of Londen informatie die online te vinden was. Zo ben ik te weten gekomen wanneer het gebouwd is, heb ik gelezen waar de Tower of Londen voor gebruikt was.

Maar, wat ik helemaal verbazingwekkend vond is dat ik las dat de Tower of Londen vooral bekend en erg berucht is om de vele executies die er zijn uitgevoerd.

Wat ik niet wist en ook niet verwacht had, zijn er op lugubere wijze veel mensen onthoofd. Er is dus enorm veel Tower of Londen informatie te vinden, maar ondanks raad ik je aan om het heuse gebouwencomplex te bezoeken wanneer je in Londen op bezoek bent.

Tower of Londen
Tower of Londen foto

Bestel hier tickets voor de Tower of Londen en ontdek de macabere geschiedenis van Londen.

Westminster Palace

Een gebouw met ruim 1000 kamers, 100 trappen, een ruim 3 kilometer lang gangenstelsel, kun je je voorstellen dat je daar woont?

De vroegere Britse koningen in ieder geval wél! Voor zover bekend is, heeft koning Eduard de Belijder in het jaar 1050 de opdracht gegeven om een paleis te bouwen, welke wij nu kennen als het Westminster Palace.

De oudste delen van het paleis die op dit moment nog intact zijn, dateren uit het jaar 1097. Het Westminster Palace bezoeken is erg interessant wanneer je geïnteresseerd bent in oude gebouwen, grote gebouwencomplexen en vooral in de geschiedenis van de toeristische trekpleisters, en wanneer je het met eigen ogen wilt zien.

Ook hiervoor geldt dat er veel Westminster Palace informatie online te vinden is, maar het is pas echt indrukwekkend wanneer je het gebouwencomplex waarover zoveel te lezen is, met eigen ogen te zien.

Winkelcentrum London

Ten laatste biedt Londen ook voldoende gelegenheid aan mensen die minder geïnteresseerd zijn in de oude toeristische trekpleisters in Londen. Er is namelijk ook een overvloed aan winkels waar je je, als groot shopliefhebber, niet snel hoeft te vervelen.

Je hebt voldoende mogelijkheid om meerdere winkels, diverse winkelcentra en oude warenhuizen te bezoeken.

Je kunt onder andere een bezoek brengen aan:

 • Harrods, een warenhuis
 • Hamleys, een speelgoedzaak
 • Liberty, een warenhuis
 • Waterstone’s piccadilly, een boekwinkel
 • Absolute Vintage, een vintagekleding winkel
 • Suck UK, een hele leuke cadeauwinkel
 • Ben’s Cookies, een koekjeswinkel

Daarnaast kun je een bezoek brengen aan bekende winkelstraten, waaronder:

 • Bond Street
 • Carnaby Street
 • Oxford Street
 • Regent Street
 • Camden Market
 • Covent Garden
 • Seven Dials

Dus, Londen kent zowel voor mensen die geïnteresseerd zijn in het bezoeken van (oude) toeristische trekpleisters, als voor mensen die graag shoppen en veel winkelcentra willen bezoeken, een overvloed aan mogelijkheden!

Oxford Street
Carnaby Street

Wat hebben wij dan zoal gedaan en bezocht?

De plekken die wij bezocht hebben zijn onder andere de Big Ben, Buckingham Palace, Londen Eye, en natuurlijk veel restaurantjes getest, een aantal barretjes bezocht en vooral de stad verkent.

Uiteraard hebben we de typische Engelse gerechten geprobeerd:

Fish en Chips
Engels ontbijt

Verder hebben we als echte toeristen, diverse vakantiefoto’s gemaakt

Engelse Politie
Engelse bus
Churchill Standbeeld
Engelse Telefooncel

Naast de typische Engelse gerechten hebben we ook een aantal keer wat minder gezond gegeten, maar ach, het was vakantie ?

Broodje Hamburger
Pizza Calzone

Na 6 dagen was het moment wat weinig vakantiegangers leuk vinden. De koffers moesten ingepakt worden, omdat de volgende dag naar huis moesten vliegen.

De volgend dag was aangebroken. Koffers ingepakt, onderweg naar het vliegveld bezochten we een Mercedes museum. Hartstikke leuk, totdat we bericht kregen dat onze vlucht gecancelled was.

Eerst leek het vervelend, maar toen we eenmaal ons gratis verblijf toegewezen kregen van Easyjet, inclusief diner en ontbijt, was alles goed.

We kregen een gratis single-room hotelovernachting in een vijfsterrenhotel in Londen. De hotelkamer en de voorzieningen waren luxer dan ons eigen verblijf tijden de week in Londen, terwijl het gratis toegewezen werd door Easyjet.

En trouwens, ook de gerechten tijdens het diner én het ontbijt lieten niets te wensen over. Er was eten in overvloed, en ook de kwaliteit was erg goed. Kijk hieronder en oordeel zelf. Ziet er smakelijk uit, niet?

Het diner (de dag dat de vlucht annuleerde.) 

Engels Diner

Het Ontbijt (de dag van terugvlucht)

3-sterrenhotel ontbijt

Uiteindelijk, de volgende dag ging de vlucht wel door. Ondanks ruim 1,5 uur vertraging, konden we rond 5 uur vertrekken.

Vliegtuig naar Londen

Dus dit was onze vakantie, hopelijk heb ik je geïnspireerd om net als ik, Londen te bezoeken. Ik raad een bezoek aan Londen zeker aan, omdat er zoveel te bezichtigen en te doen is!

Mocht je al besloten hebben om te gaan, dan wens ik veel alvast veel plezier en tot de volgende trip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *