Rondvaart Den Haag (Tour door de Historische Grachten!)

  • door
Rondvaart Den Haag

Tijdens een mooie en zonnige zomerdag genieten van een exclusieve tour van 90 minuten door Den Haag in een traditionele boot, terwijl een deskundige gids je vermaakt en informeert met feiten, geschiedenis en spannende verhalen over Den Haag tijdens een rondvaart door Den Haag.

Zie tijdens een tour door de historische grachten van Den Haag bezienswaardigheden als de Grote Kerk, de Koninklijke Stallen, de Paleistuin en de belangrijke overheidsgebouwen.

Dit keer vertel ik je over de verschillende rondvaarten door Den Haag, over de prachtige historische grachten van de parlementsstad. Lees over de reguliere rondvaart en de groepsvaarten. Al deze vaarten worden je aangeboden door Ooievaart, de rondvaardienst van Den Haag.

Meer weten over deze rondvaartdienst of de verschillende rondvaarten? Lees dan snel verder!

Ooievaart: de rondvaartdienst van Den Haag

Rondvaartdienst de Ooievaart is een van de grootste rondvaartdiensten van Den Haag dankzij verschillende rondvaarten. De organisatie biedt rondvaarten door het centrum van Den Haag, langs de oude en nieuwe Haagse wijken en zelfs rondvaarten met een speciaal thema.

De organisatie bied verschillende rondvaarten aan voor zowel toeristen als inwoners van Den Haag. Hoewel je het niet verwacht, leren niet alleen de toeristen tijdens de rondvaart over de grachten veel over de stad. Zelfs de inwoners komen tijdens de rondvaart veel nieuwe dingen over Den Haag te weten en krijgen hierdoor een heel andere kijk op de stad, zo blijkt uit de reviews.

Rondvaart Den Haag

Rondvaart op een open boot door de Haagse Grachten

Tijdens een van de alleraardigste rondvaarten door de historische grachten vertelt de gids je alles over de stad Den Haag. Je hebt net kunnen lezen dat je onder andere langs de Koninklijke Stallen, de Paleistuin, de Grote Kerk en verschillende overheidsgebouwen vaart. Ontdek wat de gids je te vertellen heeft over de bezienswaardigheden in Den Haag.

Let tijdens de rondvaart wel goed op, want niet onbelangrijk is dat sommige van de oude bruggen verraderlijk laag zijn. Bukken dus!

De rondvaart door Den Haag is voor veel Hagenezen een manier om de stad op een andere manier te ontdekken en veel nieuwe dingen over de stad te weten te komen. Ben je nieuw in Den Haag, binnenkort van plan naar de stad te verhuizen of wil je een dagje uit naar Den Haag? Dan is de rondvaart van de Ooievaart een goede manier om de stad goed te leren kennen!

De organisatie is telefonisch te bereiken op werkdagen (maandag t/m vrijdag) va 10:00 – 15:00. Per e-mail zijn ze 24 uur per dag bereikbaar via info@ooievaart.nl. Het streven van de organisatie is om iedere e-mail binnen 24 uur te beantwoorden.

Rondvaart Den Haag

Rondvaart door het centrum van Den Haag

Tijdens deze rondvaart wordt je anderhalf uur per boot door het centrum van Den Haag geleid. De vrijwilligers van stichting de Ooievaart nemen je tijdens deze boottocht onder hun vleugels om door hen, als rasechte Hagenezen, de stad beter te leren kennen.

Tijdens de rondvaart manoeuvreert de schipper de rondvaartboot vakkundig door de mooie grachten van Den Haag, terwijl de gids jou allerlei geheimen over Den Haag onthuld. Ook laat de gids jou de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van Den Haag zien.

De stad Den Haag staat bekend als de stad van de Koning en Koningin, het politieke centrum en de vele internationale organisaties. Maar behalve dat, heeft de stad veel meer moois te bieden.

Stap op de rondvaartboot bij de Avenue Culinaire en verwen jezelf voor of na de rondvaart nog eens extra dankzij de ruime keuze aan horecagelegenheden.

Deze rondvaart is jaarlijks iedere dag tussen 1 april en 31 oktober beschikbaar. De startplaats van de boottocht is op het Havenkantoor, Bierkade 18B. Ook is deze locatie het eindpunt van de rondvaart.

De kosten voor de rondvaart bedraagt voor volwassenen (vanaf 13 jaar) €15,- per persoon. Voor kinderen tot 13 jaar zijn de kosten €10,- per persoon. Kleine kinderen en baby’s (tot 3 jaar) mogen gratis naar binnen.

Groepsvaart door de oude en nieuwe Haagse wijken

Nog leuker dan een rondvaart over de grachten van Den Haag: een groepsvaart met vrienden, familie of bekenden over de grachten van Den Haag. Ideaal om alleen met eigen gezelschap een rondvaart door de grachten te maken. Er zijn een aantal verschillende boten beschikbaar, die jij met je vrienden of familie voor anderhalf uur kunt boeken: een 8-persoonsboot, een 10-persoonsboot en een 12-persoonsboot.

De 8-persoonsboot is te boeken als diesel of elektrische boot, met open dak of zonder dak en wordt bemand door de schipper en de gids. De prijs voor een rondvaart met de 8-persoonsboot is in totaal €145,- per boottocht van 90 minuten.

De 10-persoonsboot is te boeken als diesel of elektrische boot, met open dak of zonder dak en word bemand door de schipper en gids. De prijs voor een rondvaart met de 10-persoonsboot is in totaal €175,- per boottocht van 90 minuten.

De 12-persoonsboot is te boeken als diesel of elektrische boot, met open dak of zonder dak en wordt bemand door de schipper en gids. De prijs voor een rondvaart met de 12-persoonsboot is in totaal €205,- per boottocht van 90 minuten.

Tip: maak je boottocht met vrienden of familie extra speciaal en onvergetelijk door catering te boeken. Vul uw rondvaart met frisdrank, wijn en/of bier. Dit wordt koel gehouden door een koelbox dat aan boord wordt geplaatst.

Combineer je rondvaart met koffie/thee en taart of gebak tijdens de rondvaart. Ook kun je genieten van een lunch aan boord waar je keuze hebt uit diverse, per persoon verpakte lunches.

Maak het helemaal onvergetelijk door de groepsvaart te combineren met een, per persoon verpakt, borrelarrangement.

Is jullie gezelschap groter dan de bootcapaciteit? Huur dan meerdere boten tegelijkertijd.

Rondvaart Den Haag

Bezoekersinformatie

Ooievaart is telefonisch bereikbaar op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 10:00 – 15:00. De rondvaarten zijn vanaf 1 april tot en met 31 oktober te boeken.

De startplaats van de rondvaart is op het Havenkantoor, Bierkade 18B, wat tevens het eindpunt van de rondvaart is.

Eerder heb je al kunnen lezen over de prijzen van de verschillende rondvaarten, maar hieronder vindt je ze nogmaals opgesomd.

  • Prijs voor volwassenen op een normale rondvaart (vanaf 13 jaar): €15,- per persoon
  • Prijs voor kinderen op een normale rondvaart (tot 13 jaar): €10,- per persoon
  • Kleine kinderen/baby’s op een normale rondvaart (tot 3 jaar): gratis toegang

De prijzen voor groepsvaarten zijn:

  • 8-persoonsboot: €145,-
  • 10-persoonsboot: €175,-
  • 12-persoonsboot: €205,-

Let op: de prijzen voor drank, koffie en gebak, lunch en het borrelarrangement zitten niet bij de groepsvaarten in berekend.

Na het lezen van dit artikel een rondvaart door de historische grachten van Den Haag boeken? Boek hieronder je tickets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *