Sea Life Scheveningen (Openingstijden + Tickets)

  • door
Sea Life Scheveningen

Ontdekken hoe de bekende rog is voortgekomen uit de haai, zien hoe piranha’s worden gevoerd en laat je de rillingen over je lijf lopen wanneer je oog in oog staan met de angstaanjagende haaien. Ontmoet schattige clownsvisjes, zeepaardjes, zeeschildpadden en meer bijzondere zeedieren.

Waarschijnlijk lijkt het allemaal ver weg en denk je er ver voor te moeten rijden, maar niets is minder waar. Althans, als je in Nederland woont niet, want Sea Life in Scheveningen maakt het allemaal mogelijk.

In dit artikel ontdek je van alles over Sea Life in Scheveningen. Ik vertel je wat Sea Life is, wat je er kunt zien en doen, waarom het zo populair is en ik vertel je over het adres, tickets en natuurlijk enkele reviews van bezoekers.

Wat is Sea Life Scheveningen?

Sea Life is een organisatie dat zich inzet voor het behoud van natuur en dit op een heel bijzondere manier aanpakt. In eerste instantie zul je denken dat het opsluiten van zeedieren in Sea Life juist een businessdoel heeft, maar niets is minder waar.

Natuurlijk, is het tentoonstellen van de onderwaterwereld een inkomstenbron voor de organisatie, maar da’s niet de hoofdzaak van de organisatie. Sea Life in Scheveningen is onderdeel van het Sea Life netwerk, welke wereldwijd opereert.

Het grootste doel van Sea Life Scheveningen is dat het zich inzet voor het natuurbehoud. Een opvallende manier om dit te doen door zoutwaterdieren tentoon te stellen? Je zou denken van wel, maar dit is juist de kracht en visie van het bedrijf.

Sea Life Scheveningen
Sea Life Scheveningen

Door te zoutwaterdieren en al het bijzondere onderwater leven tentoon te stellen aan jong & oud, bereiken zij meer het bewustzijn van de bezoekers om de natuur niet te bevuilen. Het is een enorm belangrijke rol om de wateren en al het leven daarin te beschermen.

Bewustwording bij bezoekers creëren van de bijzondere onderwaterwereld heeft veel geleid tot het aansporen om zich in te zetten tegen vernieling van de natuur. Dit doen ze bijvoorbeeld door zich, met hulp van veel vrijwilligers en bezoekers, in te zetten tegen scheepvaart dat afval in zee dumpt, visserij voor handel en het vervuilen van de zeeën met allerlei oliën.

Maar ook met kleinere acties, door landelijke strand-opruimdagen te organiseren. Hierdoor stroomt het afval op het strand niet in zee, maar beland het veilig in de afvalbak.

Sea Life Scheveningen: Waarom zo populair?

Er is geen organisatie of plek waar je zoveel leert over de onderwaterwereld en het leven daarin, als bij het Sea Life. Behalve dan, in de onderwaterwereld zelf.

Tijdens een bezoek aan Sea Life ontdek je waarschijnlijk nieuwe dieren en doe je ervaringen op die je niet had verwacht. Zo leer je hoe de rog uit de haai voortgekomen is, zie je met eigen ogen hoe piranha’s gevoerd worden en kom je oog in oog te staan met de duistere blik van levensgrote haaien.

In Sea Life zwemmen zeldzame en geredde zeedieren, allemaal bij elkaar. Hierdoor leert zowel jong als oud veel over het onderwaterleven.

Ontmoet clownsvissen, zeepaardjes, zeeschildpadden en meer uniek onderwaterleven in Sea Life Scheveningen.

Sea Life Scheveningen
Sea Life Scheveningen

Zie de sierlijke roggen en slaperige zeepaardjes en ontdek de kracht van de piranhakaak door een voedersessie bij te wonen.

Probeer de zeeschildpadden te spotten, een haai recht in zijn ogen aan te kijken. Zie hoe de kwallen door het water dansen en besef dat ze dit hun leven lang doen.

Kom ten slotte alles te weten over de prachtige maar bedreigde koraalriffen te weten. Ontdek tijdens een bezoek aan Sea Life manieren waarop je zelf kan bijdragen aan het behoud van de prachtige en bedreigde koraalriffen.

Adres en route

Nu je hebt kunnen lezen over het ontstaan, de visie en missie van Sea Life en waarom Sea Life in Scheveningen zo populair is, wil je vast weten wat het adres van Sea Life in Scheveningen is en hoe je er kunt komen.

Sea Life Scheveningen bevindt zich op het adres Strandweg 13, 2586 JK Den Haag.

Met de trein bereik je Sea Life op 2 manieren:

  • Vanaf Stadion Hollands Spoor met tram 1 richting Scheveningen (uitstappen bij halte Kurhaus)
  • Vanaf Stadion Den Haag Centraal met tram 9 richting Scheveningen (uitstappen bij halte kurhaus)

Ook met buslijn 21, 22 en 23 bereik je halte Kurhaus.

Mocht je met de auto komen, volg dan (zodra je Den Haag binnenrijdt) de borden richting Scheveningen Bad. Door deze borden te volgen, rij je richting Kurhaus. Belangrijk is om niet door te rijden naar de Strandweg. Dit is een eenrichtingsweg, waar je aan het eind niet meer terug kunt om te keren.

Sea Life beschikt niet over eigen parkeergelegenheid, maar raad een van de volgende parkeerplaatsen aan:

  • Parking Strand (Zwolsestraat 426)
  • Parking Kurhaus (Gevers Deynootplein 189)
  • Parking Nieuwe Parklaan (Nieuwe Parklaan 248)
  • Parking Zwarte Pad

Openingstijden

Sea Life in Scheveningen is iedere dag geopend van 10:00 tot 17:00. In sommige gevallen, bijvoorbeeld tijdens het hoogseizoen en tijdens vakanties, is het museum tot 18:00 geopend.

In beide gevallen sluit de kassa een uur eerder dan de sluitingstijd.

Ontdek bezoekersreviews + download direct je tickets

Ik verzamelde een aantal reviews van Sea Life bezoekers, om met jullie te delen. Om een eerlijk beeld te geven, heb ik de (op het moment van schrijven) 3 meest recente reviews gekozen. Je vindt ze hieronder:

Sea Life Recensie
Sea Life Recensie
Sea Life Scheveningen Recensie

Bovenstaande reviews zijn een kleine selectie uit een grote groep reviews. Voor meer reviews raad ik je aan hier te kijken >>

Direct je tickets voor Sea Life in Scheveningen reserveren en downloaden? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *