Tot rust komen in Sint Annaland (+ nieuwe content uitwerken)

Sint Annaland Chalet

Drukke dagen, weken en maanden achter mijn rug en ondanks dat ik afgelopen zomer verschillende dagtripjes gehad heb, merkte ik aan mijn lichaam dat het toe was aan rust, even helemaal iets anders dan de dagelijkse sleur. Ik was snel moe, had weinig energie en dat terwijl ik bijna een keer zoveel uren slaap kreeg dan ik gewend was. Ik besloot een midweek weg te gaan en boekte een chalet in Sint Annaland, in Zeeland.

Weg uit de dagelijkse sleur, weg uit de ‘standaard’ leef- en woonomgeving en op zoek naar een plek waar ik tot rust kon komen was snel gepiept. Hoewel veel accommodaties vol waren, vond ik een vrijwel nieuw chalet in Sint Annaland voor een zeer schappelijke prijs en dus boekte ik direct.

Nu, terwijl ik dit verhaal schrijf, is de eerste avond van mijn verblijf aangebroken én wat voelt het als een opluchting dat ik dít geboekt had. Een sfeervol, knus en gezellig chalet, de havens van Sint Annaland op nog geen 5 minuten rijden (wat overigens een mooie plek is om ’s avonds naar toe te wandelen, en zelfs een supermarkt op steenworp afstand.

Vandaag lees je over mijn verhaal en ervaring in het verblijf in dit mooie chalet in Sint Annaland.

De aankomst

Van maandag tot aan vrijdag de tijd nemen uit te schrijven, uit te rusten en te genieten van Zeeland. De aankomsttijd was maandag 16:00 en de vertrektijd is vrijdag 10:00. Toch besloot ’s maandags al om vroeg te gaan en na zo’n 2 uur te gaan reed ik rond 14:00 het park op.

Ik kwam dus ruim voor 16:00 aan, maar had daarmee mijn eerste meevaller: Ik kon direct het chalet in. Na de sleutels in ontvangst te hebben genomen, werd me uitgelegd hoe ik naar het chalet kon rijden. Ik stuurde de wagen vervolgens naar het chalet volgens de route die me uitgelegd was en kwam binnen 1 minuut aan. Lekker kortbij de ingang van het park, dus!

Overnachten in Sint Annaland

Het verblijf: de binnen en buitenkant + faciliteiten

Goed, na de sleutels te hebben ontvangen en de auto geparkeerd te hebben (kijk wat een luxe, plek om 2 auto’s voor het chalet te parkeren), is het tijd voor maar één ding: het chalet en de tuin verkennen.

Ik liep richting het looppad langs het chalet naar de deur.

Overnachten in Sint Annaland

Vervolgens opende ik de deur, liep de hal in en verbaasde mij over het verschil tussen de binnen- en buitenkant van het chalet. Waar het chalet van buiten vooral wit en blauw is, is het interieur van het chalet vooral bruin/grijs getint.

Hele mooie combinatie. Na binnenkomst viel me nog iets op:  er was een soort poort/traliedeur als kapstok opgehangen, ook deze decoratie vindt ik een hele mooie toevoeging.

Sint Annaland chalet
De entree van het chalet

Goed, tijd om de rest te verkennen. Het chalet heeft een keuken en woonkamer ineen. In het chalet bevinden zich drie slaapkamers: in 2 van de slaapkamers staat een tweepersoonsbed, in de derde slaapkamer staat een stapelbed.

Op één slaapkamer met het tweepersoonsbed en de slaapkamer met het stapelbed staan kledingkasten, op het de tweede slaapkamer met het tweepersoonsbed niet. Iedere slaapkamer bevindt zich aan de zijkant van het chalet en heeft dus een raam.

Sint Annaland Chalet
De woonkamer met uitzicht op de voortuin
Sint Annaland Chalet
De kamer en keuken in één
Sint Annaland Chalet
De kamer en keuken in één
Sint Annaland Chalet
Een heel gezellige zithoek in de woonkamer
Sint Annaland Chalet
In de keuken waren de nodige faciliteiten aanwezig
Sint Annaland chalet
In de keuken waren de nodige faciliteiten aanwezig
Sint Annaland Chalet
Decoratie in het chalet
Sint Annaland Chalet
Decoratie in het chalet
Sint Annaland Chalet
Decoratie in het chalet
Sint Annaland Chalet
Decoratie in het chalet
Sint Annaland Chalet
De gang naar de slaapkamers en de badkamer
Overnachten Sint Annaland
Slaapkamer 1 met een tweepersoonsbed
Overnachten Sint Annaland
Slaapkamer 2 met een tweepersoonsbed
Overnachten Sint Annaland
Slaapkamer 3 met een stapelbed

In de badkamer vindt je een toilet, een inloopdouche, een mooi badkamermeubel met daarboven een spiegel met ingebouwde verlichting.

Sint Annaland Chalet
De inloopdouche in de badkamer
Sint Annaland Chalet
Een badmeubel met verlichte spiegel

Na de binnenkant van het chalet te hebben verkend, was het tijd om buiten te gaan kijken. Helaas was het deze dagen erg regenachtig en koud, maar ik kan me voorstellen dat de tuin bij het chalet heerlijk is om na een warme zomerdag ’s avonds af te koelen. De picknickbank maakt het een heerlijke plek om op een zonnige dag heerlijk te ontbijten of lunchen.

Sint Annaland Chalet
Achtertuin van het chalet
Sint Annaland Chalet
Achtertuin van het chalet
Sint Annaland chalet
Achtertuin van het chalet

In het chalet tref je bijna iedere faciliteit aan, dat je nodig hebt tijdens het verblijf. De aanwezige faciliteiten zijn:

 • Open keuken: Kookplaat, waterkoker, koffiezetapparaat (filtermaling/pads), combimagnetron afwasmachine, koelkast
 • Woon/eetkamer: TV (flatscreen, kabel), eettafel, zithoek, kinderstoel, gashaard, gezelschapsspellen
 • 2x slaapkamer: tweepersoonsbed (140 X 200cm)
 • Slaapkamer: Stapelbed (90 x 200 cm), kinderbed
 • Badkamer: Inloopdouche, wastafel, toilet, haardroger

Daarnaast is er een vrij ruime tuin, tuinmeubilair, barbecue, 2 parkeervakken, tuinhuis en een picknicktafel.

Een onverwachte verrassing: een warm welkomstgeschenk

Er waren twee redenen waarom ik dit tripje heb geboekt. Ten eerste om uit te rusten. Dus, om even uit de dagelijkse sleur te ontsnappen en even alles los te laten. Voor mij werkt dit het best. In een nieuwe omgeving doe ik vaak meer energie op dan wanneer ik op het thuis ben. Thuis heb ik vaak een drang dat er van alles gebeuren moet. Het feit dat ik mijn woon- en werkplek met elkaar combineer, is daar een van de grote redenen van. In een nieuwe of andere omgeving kan ik beter tot rust komen en heb ik niet het idee dat ik nog allerlei taken te doen heb.

Ten andere, heel tegenstrijdig met het vorige punt, ben ik hier om te schrijven. Niet alleen kom ik in een nieuwe omgeving tot rust, maar daar ben ik vaak ook productiever. Ik doe nieuwe ideeën op. Doordat ik meer tijd krijg om na te denken over onderwerpen, maar ook omdat ik inspiratie opdoe van nieuwe omgevingen die ik bezoek.

Dit brengt mij ook bij de onverwachte verrassing die ik de eerste dag (maandag) kreeg. Ik had mijn auto uitgeruimd, het chalet en de buitenkant verkend en mijzelf al snel gestationeerd achter mijn laptop. Ik was bezig met het verwerken van de foto’s die je hierboven hebt kunnen zien en was me aan het verdiepen in dingen die ik in de omgeving kon doen.

Totdat er op de deur geklopt werd en de eigenaresse van het chalet voor de deur bleek te staan. Ze kwam me verwelkomen, vertelde me dat het chalet slechts sinds enkele maanden geopend was en ik een van de eerste bezoekers was.

De grote verrassing van de eigenaresse was dat ik een welkomstgeschenk ontving. Een cadeau met onder andere een pak koekjes, een zakje pittige cocktailnoten en een fles Hugo.

Sint Annaland Zeeland
Welkomstgeschenk van de verhuurders

De omgeving verkennen

’s Ochtends en ’s avonds plande ik in om te schrijven, maar de middagen hield ik vrij om een Zeeuwse plek te bezoeken. Ruim een week voor vertrek plaatste ik op mijn Instagram een story waarin ik jullie de vraag stelde welke Zeeuwse plaatsen ik moest bezoeken.

Ik kreeg een heel aantal reacties en besloot uit al jullie reacties een aantal plaatsen te kiezen. Ik was er overigens maar enkele dagen, dus kon niet iedere ingestuurde plaats bezoeken.

Dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag heb ik verschillende plaatsen bezocht om dit met jullie te delen.

Ik bezocht Veere, Renesse, Tholen en Ouddorp. Mijn verhalen over de bezoeken aan deze steden op dit moment nog niet online, maar zullen snel volgen. Houdt mijn pagina dus zeker in de gaten.

Tip: op Instagram deel ik iedere keer wanneer ik weer een nieuwe blog online heb staan. Niets missen? Volg me dan hier >>

Ook dit chalet boeken? Reserveer direct!

Mijn eindoordeel over dit chalet is dat het zijn geld meer dan waard is. De ligging van het park is op nog geen 5 minuten autorijden vanaf de Jumbo supermarkt in Sint Annaland. Het verblijf is aangenaam, het chalet ligt in een rustige omgeving.

Kortom: zoals ik al zei, het verblijf is zijn geld meer dan waard. Ik vindt persoonlijk dat de prijs voor een midweek zeer schappelijk is. Ik moet wel zeggen, dat ik vrij lang van tevoren geboekt had.

Ook het welkomstgeschenk dat geschonken werd was voor mij een grote pluspunt voor de verhuurders van het chalet.

Het chalet was schoon, alle nodige faciliteiten waren op voorraad en het is heel tof dat de eigenaren langskomen om een praatje te maken.

Reserveer dit chalet in Sint Annaland >>

2 reacties op “Tot rust komen in Sint Annaland (+ nieuwe content uitwerken)”

  1. Hallo Peter en Annie,

   Goed om te horen dat jullie het tof vinden 🙂
   En geen dank hoor, hoop dat ik jullie hiermee tegemoet kan komen in deze ‘moeilijke’ tijd.

   Dank voor de positieve reactie en mochten jullie het leuk vinden, schroom dan niet om deze blog te gebruiken om het chalet verder uit te lichten 😉

   Groet,
   Wim Klaassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *