Stadswandeling door Deventer maken? Lees eerst mijn tips!

  • door
Stadswandeling Deventer

Sinds vorig jaar is mijn lijstje met favoriete Nederlandse steden uitgebreid met Oud-Hanzestad Deventer. Het krijgt absoluut een plek in de top 10 en da’s niet zomaar! De eeuwenoude Hanzestad staat bekend als eigenzinnige en bruisende stad vol culturele evenementen zoals de boekenmarkt, het Dickens festijn, Deventer op Stelten en natuurlijk de Deventer koek.

Het oude handelshart van de stad puilt uit van de middeleeuwse straatjes. Wijken als het Bergkwartier en het Noordenbergkwartier tonen pareltjes zoals je ze enkel in Deventer vindt. Maak een stadswandeling door Deventer en waan je in de middeleeuwen.

Ga jij voor de stadswandeling door Deventer onder leiding van een gids? Of kies je toch liever voor een stadswandeling dankzij de gratis IZI Travel app? Ik vertel je er meer over!

En ohja: Als kers op de Deventer Koek deel ik met jullie een aantal toffe hotspots in Deventer. Laat je me weten wat jouw nieuwe favoriet is?

Stadswandeling door Deventer onder leiding van een gids

Iedere dag, van maandag tot en met zonder, organiseert VVV Deventer in samenwerking met het Gilde Deventer een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen. Voor alle individuele bezoekers en toeristen en een leuke, leerzame ervaring voor jong & oud.

Je wandelt onder leiding van een ervaren gids door de middeleeuwse straatjes van Deventer. Je treft de mooiste plekken in het Bergkwartier, het oude handelshart van de stad. Behalve het ontdekken van de middeleeuwse straatjes kom je langs je de topstukken van het eeuwenoude Deventer: Van de Lebuïnuskerk tot aan het oudste stenen woonhuis van Nederland, zijn zulke topstukken.

Bezoekersinformatie

  • Beschikbare dagen: Dagelijks, maandag t/m zondag
  • Aanvangstijd: 13:30, en op zaterdag ook vanaf 11:00
  • Duur: 1,5 uur
  • Kosten: €6,- p.p.

Reserveren

Iedere deelnemer moet verplicht vooraf aanmelden. Reserveren kan telefonisch of rechtstreeks aan de balie van VVV kantoor Deventer.

Adres: Brink 89, 7411 BX Deventer (Penninckshuis).

Stadswandeling door Deventer met IZI Travel

De betaalde rondleiding onder leiding van een ervaren gids is niet de enige optie. Dankzij de IZI Travel app maak je op een eigentijdse manier een stadswandeling door Deventer. De wereldbekende IZI Travel app helpt je kennis te maken met de historische binnenstad van Deventer.

Toeristen in Deventer kunnen de app gratis downloaden om op eigen tempo de binnenstad te verkennen. Waar je ook heen loopt, de IZI Travel app vertelt je wanneer je een interessant gebouw passeert. Toch handig, die GPS functie, is het niet?

De app beschikt over voorgeprogrammeerde wandelroutes. In de app is informatie te lezen en te beluisteren over de bezienswaardigheden. Ook toont de app afbeeldingen van bezienswaardigheden die als toerist niet direct te zien zijn, bijvoorbeeld van het interieur van een historisch gebouw, bijzondere details, een interessante achtergevel of een vroegere situatie.

Wandelroutes

De app beschikt over diverse wandelroutes. Dit zijn ze:

  • Bergkwartier & Brink
  • Noordenbergkwartier
  • Gevelstenen & snijramen in Deventer
  • Deventer Koek
  • Raambuurt & Havenkwartier

Iedere wandelroute start bij de VVV Deventer (Penninckshuis), Brink 89.

Speurtocht door de stad

De IZI Travel app heeft nog meer in petto door de stad Deventer. Speciaal voor kinderen van 7 t/m 12 jaar staan er twee leuke speurtochten klaar in de app. De Hanzespeurneus is een speurtocht door het Bergkwartier en “op zoek naar Lebuinus” is een speurtocht in de Lebuinuskerk.

Zélfs aan volwassenen is gedacht. In de app vindt je namelijk ook twee speurtochten voor volwassenen: “Zoeken & Dwalen door het Bergkwartier” en “Zoeken en Dwalen tussen Assenstraat en Polstraat”.

Hotspots in Deventer: Deze mag je niet missen!

Beloofd is beloofd en dus deel ik drie hotspots die je niet mag missen: De Deventer Koekwinkel, het Havenkwartier en De Zwarte Silo.

Deventer Koekwinkel

Je kunt niet zonder souvenir of lokale lekkernij naar huis terugkeren, toch? Bij de Deventer Koekwinkel kan je lol niet op! Het grote aanbod lekkernijen en leuke souvenirs maakt het bijna onmogelijk om een keuze te maken!

Uiteraard moét je de Deventer Koek wel uitproberen. Maar wat dacht je van de koeksoorten zoals de Halve Ellekoek en de Horecabijtjes? Om nog maar te zwijgen over de cadeaupakketten om weg te geven, het Deventer wijn, bier & mosterd. Laten we de lekkernijen, koffie- & theesoorten, souvenirs en lokale Deventer producten niet vergeten.

Havenkwartier

Voor iedere creatieveling onder ons is een bezoek aan het Havenkwartier in Deventer een de moeite waard. Het Havenkwartier is een stukje Deventer met een sterk karakter waarin industrieel erfgoed, creatieve ondernemers, kunst en cultuur, horeca, bouwen en wonen en een werkzame haven elkaar afwisselen en versterken.

Het Havenkwartier trekt bezoekers en bewoners aan de deze combinatie maakt het tot een spannend en gevarieerd gebied met een bont gezelschap. Benieuwd naar meer? Breng een bezoek en ervaar de krachtige inspiratiebron in het Havenkwartier.

De Zwarte Silo

Aan fijne plekjes om te eten & relaxen ontbreekt het in Deventer niet. De Zwarte Silo is een oude graansilo dat dateert uit 1924 en bekend staat als een van de hotspots van het Havenkwartier.

De Zwarte Silo doet tegenwoordig dienst als restaurant bar. Waar het net als vroeger een locatie is waar arbeid wordt verricht en waar er zowel in het verleden als nu met eten gewerkt wordt, heeft De Zwarte Silo tegenwoordig een heel ander doel.

De Zwarte Silo dankt zijn naam aan de buitenkant van het gebouw. Het is dé gelegenheid van het Havenkwartier om te lunchen, dineren, uitgaan en er worden leuke feesten georganiseerd.

Meer weten over Deventer? Lees mijn 23 tips om te doen in Deventer!

Zoals je hebt kunnen lezen, ben ik vorig jaar in Deventer geweest. Tijdens mijn bezoek aan de stad verzamelde ik de leukste tips voor een dagje uit in Deventer. Ik kan me voorstellen dat je nog veel meer wilt weten van deze stad, dus ben je benieuwd?

Lees tip: 23x  Tips voor een Dagje uit in Deventer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *