Stedentrip Gent (5 bezienswaardigheden in Gent)

 • door
Gent Centrum

Gent is een hele mooie, bruisende stad met een aantal schitterende bezienswaardigheden. Gent staat bekend om zijn mooie gebouwen en de grachten in Gent centrum, maar er zijn veel mooie plekken in Gent die veel toeristen niet kennen -maar het bezoek meer dan waard zijn-. In dit artikel vertel ik je over 5 bezienswaardigheden in Gent, van een boottocht door de stad Gent tot een bierwandeling langs de mooiste plekken van Gent; Kortom, ik raad iedereen een citytrip naar Gent aan.

Een citytrip is in Nederlandse benaming een stedentrip. Een stedentrip is een bezoek van enkele dagen aan een stad, waarin je je volledig verdiept in de cultuur, de lokale keuken of je gaat activiteiten ondernemen zoals winkelen of attracties zoals musea bezoeken.

Ik zocht voor jou de top 5 bezienswaardigheden in Gent uit. Loop langs de mooiste plekken van Gent, wandel door de straten van Gent Centrum en doe mee met de activiteiten in Gent.

Jong of oud, ongeacht je interesses is er in Gent genoeg te zien en doen, dus ga er snel op uit. Maar.. Lees je eerst mijn verhaal? Ik vertel je over de volgende 5 bezienswaardigheden in Gent:

 • Boottocht door Gent
 • Rondvaart met Gin  & Tonic
 • Bierwandeling Gent
 • Ghent in motion
 • Van Eyck: Een optische revolutie

Boottocht door het historische Gent

Varen door de stad Gent en alles te weten komen over de historie van Gent en de architectuur: Maak een boottocht door het historische Gent!

Hoogtepunten van de dag:

 • Maak een schitterende boottocht onder leiding van een gids in een open of dichte boot, afhankelijk van het weer
 • Ontdek hoe Gent was tijdens de middeleeuwen en kom alles te weten over de historie van de stad
 • Bewonder de huizen op de Graslei, de vleesmarkt, kasteel Gravensteen en meer

Vertrek vanaf de Graslei en vaar 40 minuten lang over de grachten door Gent Centrum en langs de mooiste plekjes van Gent.

Je stapt op bij een van de aanlegsteigers van Rederij de Gentenaer. Het Adres van de Rederij is Graslei 6, 9000, Gent.

Tip: Geen zin om lang in de rij bij de kassa te staan? Bestel dan hier je e-tickets en ontvang ze direct per mail!

Rondvaart met Gin & Tonic

Geniet van een rondvaart door Gent en haal na afloop een lekkere Gin & Tonic.

De hoogtepunten van dit evenement zijn:

 • Vaar door Gent en laat je door een gids alles over Gent vertellen vanaf de 11e eeuw tot nu
 • Zie enkele van de oudste en meest iconische gebouwen van de stad zoals de 91 meter hoge belforttoren, wat zélfs een plekje heeft gekregen op de UNESCO werelferfgoedlijst.
 • Geniet van de verfrissende Gin & Tonic of een niet-alcoholisch drankje én hapjes in Valery’s Bar in Hotel Harmony aan het einde van de dag

Ontdek de geheimen van de stad Gent tijdens een boottocht onder leiding van een ervaren gids. Kom van alles te weten over Middeleeuw België, dompel je onder in de stad in de tijd van keizer Karel V en sluit af met een Gin & Tonic en lekkere snacks in Valery’s Bar.

Volledig ontspannen en een verkwikkende activiteit, kortom: Een van de betere manieren om kennis te maken met, naar mijn mening een van de mooiste steden van België.

Net als bij het vorige ticket stap je op bij een aanlegsteiger van Rederij de Gentenaer. Het adres van de rederij is Graslei 6, 9000 te Gent.

Doe je voordeel met een e-ticket en bestel je ticket van tevoren. Laat je ticket bij de kassa van Gent-Watertoerist zien en stap op de eerstvolgende beschikbare rondvaartboot.

Bestel hier je e-tickets voor een rondvaart over de grachten van Gent inclusief een hapje en drankje <<

Bierwandeling Gent

Proef van de Gentse cultuur en doe mee met de bierwandeling door de stad. https://www.tiqets.com/nl/gent-c60814/bierwandeling-gent-p991999?partner=wimontdektdewereld

Hoogtepunten van de bierproeverij Gent:

 • Maak een bierwandeling van 3 uur door het oude stadshart van Gent onder begeleiding van een echte bierkenner
 • Bezoek vijf traditionele stadscafés en kom alles te weten over de Belgische biertraditie
 • Proef in elk café een heerlijk bier waaronder twee regionale bieren die alleen in Gent verkrijgbaar zijn

Steden als Gent zijn erg geschikte steden voor een wandeltour: Ze zijn compact, maar ze hebben ook een rijke historie. Wat past er nou beter bij een wandeling door Gent met een proeverij van de heerlijkste Belgische bieren?

Laat je tijdens de educatieve bierwandeling langs verscheidene authentieke cafés in de binnenstad van Gent leiden. Proef onder andere vijf lokale Belgische bieren, waaronder Sint-Joris Blond en Flemish Old Style Sour Ale. Ik zou zeggen, pak je kans, want deze bieren zijn behalve in Gent, nergens anders te verkrijgen.

Het adres van de bierwandeling Gent waar je wordt verwacht is Botermarkt 2, 9000 te Gent. Ik zou zeggen, laat je kans niet liggen en doe mee met de bierproeverij Gent. Haal hier je tickets om een aantal echte Belgische bieren te proeven. <<

Ghent in Motion

Duik in de diepe geschiedenis van Gent met dit ondergrondse, audiovisuele spektakel: Ghent in Motion.

Hoogepunten van dit evenement:

 • Verwonder je over de projecties van de stad op de muren van een van de oudste kelders van Gent
 • Ontdek heel veel over de hoofdstad van Oost-Vlaanderen aan de hand van een audiogids in maar liefst 8 verschillende talen (waaronder Nederlands & Engels)
 • Wandel door 15 eeuwen stadsgeschiedenis en wordt helemaal omringd door spectaculaire beelden van de stad

Diep onder de grond verborgen vindt je baanbrekende projecties op de muren van een van de oudste kelders van Gent. Verbluffende beelden van de middeleeuwse stad die in de loop van 7 jaar met de meest geavanceerde drones en camera’s zijn opgenomen.

Laat de audiogids je vertellen over de enerverende 1500-jaar lange geschiedenis van Gent en dwaal volledig weg in zijn verhalen.

Het adres van Ghent in Motion is Hoogpoort 57, 9000 te Gent en de e-tickets voor dit evenement haal je hier <<

Van Eyck: een optische revolutie

Ontdek het werk van de Vlaamse kunstschilder tijdens deze audiotour: Leer alles over Jan van Eyck tijdens de Van Eyck: een optische revolutie tour

De hoogtepunten van de tentoonstelling:

 • Zie de grootste tentoonstelling gewijd aan Van Eyck ooit, met zeldzame meesterwerken, ingevlogen van over de hele wereld.
 • Bewonder het beroemde altaarstuk. De Aanbidding van het Lam Gods dat voor het eerst buiten de Sint-Baafskathedraal te zien is.
 • Bekijk 100 werken van Van Eyck en andere kunstenaar duit de late middeleeuwen tot de vroege renaissance

Zelden komt een tentoonstelling met zo’n grote omvang voor. De grootste collectie werken van Jan Van Eyck op één plek verzameld, inclusief stukken in bruikleen van over de hele wereld en acht panelen van de Aanbidding van het Lam Gods, het beroemde altaarstuk uit Gent en tevens het meest gestolen kunstwerk ooit.

Het adres van het Van Eyck museum is Fernand Scribedreef 1, 9000 te Gent.

Wat is inbegrepen bij het ticket:

 • Toegang tot de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een optische revolutie’
 • Toegang tot de permanente collectie van het museum
 • Audiogids (beschikbaar in 8 talen, waaronder Nederlands en Engels)
 • Speciale audiogids voor kinderen (beschikbaar in 4 talen, waaronder Nederlands en Engels)
 • Korting op diverse musea in Gent

Benieuwd tot welke musea je nog meer toegang krijgt en wil jij een bezoekje brengen aan Jan van Eyck Gent? Bestel dan hier je tickets <<

Meer informatie over de 5 bezienswaardigheden in Gent

Zo, dit waren de top 5 bezienswaardigheden in Gent. Ik hoop dat je ze tof vindt, dus mocht je meer informatie willen? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *