Van Gogh Kerk Etten-Leur

  • door
Vincent van Gogh

Wil jij een dagje uit in Breda of een dagje uit rond Breda, dan wil ik je aanraden om in ieder geval een bezoek te brengen aan de Van Gogh Kerk in Etten-Leur.

Waarom? Dat ga ik je nu vertellen!

Wat is de Van Gogh Kerk?

De Van Gogh Kerk in Etten-Leur is een wat minder bekend historisch gebouw uit de geschiedenis van de bekende Nederlandse schilder Vincent van Gogh. Vincent was een Nederlands kunstschilder. Hij werd geboren op 30 maart 1853 en overleed al op jonge leeftijd op 29 juli 1890. Ondanks dat Vincent van Gogh niet heel oud geworden is, heeft hij toch veel schilderwerken gemaakt die zo bekend zijn geworden dat er nu veel van zijn schilderijen in musea hangen.

Het Van Gogh Kerkje in Etten-Leur, zoals het in de omgeving van Etten-Leur vaak genoemd wordt, speelt een grote rol in het leven van Vincent van Gogh. Het is voor Vincent de plek waar hij de keuze maakte om zich op 28-jarige leeftijd te registreren als kunstenaar. Voordat Vincent begon als kunstschilder, had hij al carrière gemaakt als kunstdealer, leraar en priester, allemaal in het toen kleine Etten-Leur.

Toen dit hem niet beviel en hij zich had ingeschreven als kunstenaar, startte hij in de nu bekende Van Gogh Kerk met zijn eerste schilderwerken. De Van Gogh Kerk heeft zijn naam niet alleen te danken aan de kunstwerken van Vincent van Gogh; Ook zijn vader is een bekend persoon in de Nederlandse geschiedenis.

Theo van Gogh, de vader van Vincent van Gogh, was predikant in het kerkje in Etten-Leur. Van zijn vader mocht Vincent beginnen aan zijn carrière als kunstenaar in de kerk, waar hij eigenlijk zijn allereerste successen, maar ook faalmomenten als beginnend kunstenaar heeft meegemaakt.

Veel van zijn bekende schilderwerken heeft Vincent van Gogh dus gemaakt in het Van Gogh Kerkje in Etten-Leur. Tegenwoordig zijn de schilderwerken van Vincent opgehangen in verschillende musea waar je ze kunt bewonderen. De Van Gogh Kerk is opengesteld voor bezoekers om een kijkje te nemen in de voormalige werkplaats van Vincent van Gogh.

Verder kun je kijken naar een animatiefilm en de originele preekstoel van Theo van Gogh met eigen ogen zien. Een eindje buiten de kerk in Etten-Leus kun je een bezoek brengen aan de begraafplaats, de Vincent van Gogh bioscoop en het informatiecentrum.

Mocht je daarna energie hebben voor een wandeling en is het weer gunstig, dan raad ik je aan om deel te nemen aan de Van Gogh wandeling langs de favoriete plekken van Vincent van Gogh. Hoogtepunt tijdens je bezoek: De kleurrijke glas-in-lood ramen.

Wat is het adres van de Vincent van Gogh Kerk?

Het Vincent van Gogh Kerk ligt in Etten-Leur, hoewel vaak gedacht wordt dat het tot Breda behoort. Dat is dus niet zo, want het adres van het Van Gogh Kerkje is Markt 4, 4875 CE in Etten-Leur.

Wil je een bezoek brengen aan of wil je meer informatie over de Vincent van Gogh kerk, dan kan dat hier!

Conclusie: Raadt ik je aan om de Van Gogh Kerk te bezoeken?

Raad ik jou aan om naar Etten-Leur af te reizen en de Van Gogh Kerk te bezoeken? Ja. We hebben allemaal wel eens een schilderij van Vincent van Gogh gezien, via internet of in het echt. Maar, wat een heel groot deel niet weet is hoe en waar deze schilderijen gemaakt zijn. Want nee, Vincent beschikte niet over het meest luxe atelier waarin hij zijn schilderwerken kon maken. Alles wat hij maakte deed hij in de kerk van zijn vader, wat zijn werk een hele mooie prestatie maakt.

Dus, breng eens een bezoek aan het mooie kerkje in Etten-Leur en leef je in de levensstijl van Vincent van Gogh in. Bestel hier je tickets en alvast veel plezier tijdens je bezoek aan de Van Gogh Kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *