Veiligheidsmuseum Pit in Almere (TIP!)

  • door
Veiligheidsmuseum Pit

Ga een dagje uit en beleef wat de Nederlandse hulpdiensten geregeld meemaken! Kruip in de huid van een agent, brandweer medewerker of ambulancebroeder, duik in de wereld van veiligheid en leef je in het dagelijkse werk van een Nederlandse hulpdienst in. Waar? Bij het veiligheidsmuseum Pit in Almere

Veiligheidsmuseum Pit in Almere is al vele jaren een enorm populair museum in Almere bij ouders met jonge kinderen, maar ook bij ouderen zelf. De indrukken die je op doet in het Pit veiligheidsmuseum, liggen erg gelijk bij de ervaringen van een brandweermedewerker, ambulancebroeder of politieagent.

Vaak wordt het werk van een Nederlandse hulpdienst onderschat, maar een bezoek aan Veiligheidsmuseum Pit brengt daar bij veel mensen verandering in.

Lees hieronder meer over Veiligheidsmuseum Pit Almere en laat je inspireren om een bezoek te brengen aan een van de meest populaire musea in Almere.

Veiligheidsmusem Pit in Almere

Veiligheidsmuseum Pit in Almere

In dit artikel vertel ik je alle belangrijke informatie over veiligheidsmuseum vertellen, maar ik zal je eerst uitleggen wat het Pit veiligheidsmuseum is.

Wat is veiligheidsmuseum Pit?

Het Pit veiligheidsmuseum is opgericht om jonge kinderen, maar ook ouderen kennis te maken met de dagelijkse werkzaamheden van de Nederlandse hulpdiensten, met als doel om respect en waardering van de burgers naar de hulpdiensten te laten groeien.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van tentoonstellingen van oude en gerestaureerde hulpvoertuigen, waaronder ambulances en politieauto’s. Daarnaast wordt er veel informatie gegeven over het werk en de verantwoordelijkheid een hulpverlener.

Ook kun je de brandweer helpen met het blussen van een oefenbrandje, de politie ondersteunen in het uitvogelen wie de dader is van een inbraak en als kers op de taart kun je je kartrijbewijs halen op een indoor kartbaan.

Pit veiligheidsmuseum adres

Het veiligheidsmuseum is gevestigd in de wijk Almere stad, een van de grotere wijken in deze stad in Flevoland.

Het museum bevindt zich kort aan het meer Weerwater, wat het centrale stadsdeel in Almere vormt. Het adres van Veiligheidsmuseum Pit is Schipperplein 4, 1315 SB Almere.

Welke voordelen bied veiligheidsmuseum Pit jou?

Een bezoek aan het veiligheidsmuseum leert jou veel over het werk, de dagelijkse bezigheden en de verantwoordelijkheden van de Nederlandse hulpverlener als een agent, brandweermedewerkers en ambulancebroeder.

Maar, dat is niet alles. Naast bovengenoemde indrukken levert een bezoek aan veiligheidsmuseum pit jou de volgende voordelen:

  • Eenmalige toegang tot veiligheidsmuseum Pit
  • Rolstoel toegankelijkheid
  • Kans om badges te verdienen
  • Interactieve en educatieve spellen en taken
  • Mogelijkheid tot het behalen van kartrijbewijs
Pit Veiligheidsmuseum

Hoe bezoek je veiligheidsmuseum Pit?

Het veiligheidsmuseum Pit is een van de weinige musea in Almere én ook nog eens spotgoedkoop!

De tickets voor veiligheidsmuseum Pit Almere zijn voor een zacht prijsje te verkrijgen door ze hier te bestellen.

Dus, wil jij voor slechts een paar euro ervaren wat het werk van de Nederlandse hulpverlener inhoudt? Wil jij, of ken je iemand, die graag wilt proberen zijn kartrijbewijs te halen? Klik dan hier om het werk van een hulpverlener te ervaren of je kartrijbewijs te halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *