Zooparc Overloon (Dierentuin in Overloon)

  • door
Zooparc Overloon

Grote kans dat jij op deze website terecht gekomen bent omdat je meer wilt weten over dierentuin Zooparc in Overloon. Of misschien omdat je een bezoekje wilt brengen aan de dierentuin in Overloon en daarom op zoek bent naar tickets.

Hoe dan ook, je bent waarschijnlijk op de juiste plek. Op deze pagina lees je een volledige review over Zooparc Overloon en ik vertel alles wat je moet weten voordat je de dierentuin bezoekt.

In dit artikel vertel ik wat Zooparc is, wat je in het park kunt zien en doen en vertel ik over de verschillende voorzieningen in het park. Maar, je leest ook handige informatie zoals het adres van Zooparc, de openingstijden, de mogelijkheid tot parkeren en meer.

Kortom, wil je goed voorbereid op weg naar de dierentuin in Overloon? Lees dan mijn volledige review en bestel daarna direct je tickets onderaan deze pagina.

Wat is Zooparc Overloon?

Zooparc is een in het Noord-Brabantse dorp Overloon gelegen dierentuin en is onderdeel van het recreatieconcern Libéma. Daarnaast is Zooparc ook lid van de Nederlandse vereniging van dierentuinen.

Het park is van veel markten thuis; zo zijn er veel verschillende activiteiten te doen, biedt het park diverse arrangementen aan, kun je op expeditie in Zooparc én het park richt zich doelbewust op activiteiten voor jonge kinderen.

Wat is er te doen in Zooparc?

Je komt natuurlijk in een dierentuin om verschillende diersoorten te bekijken en in sommige gevallen zelfs te voeren. Maar in Zooparc pakken ze het groter aan en weten hiermee jong én oud urenlang te vermaken.

Verschillende dieren, diverse Zoo programma’s, voorzieningen, de expeditie, evenementen én arrangementen in een park.

Vermaak je urenlang en merk aan het eind van de dag op dat je éigenlijk nog niet naar huis wilt. Maar ja, er is gelukkig voldoende te doen en te zien in het park!

Verschillende dieren

Je verwacht het waarschijnlijk al, maar Zooparc is geen dierentuin met de meest voorkomende dieren. Nee, ik ben eerder benieuwd hoeveel diersoorten je eerder hebt gezien, laat staan er al eens van gehoord hebt.

Heb je al eens gehoord van de netgiraf, weet je hoe een moeraswallaby eruit ziet of waar de fossa vanaf stamt?

Zie een reuzenmiereneter met eigen ogen, aanschaf de mooie kuifseriema en durf jij de sneeuwuil in zijn bijzondere ogen te staren?

Zoo programma’s

Klaar om nog meer over dieren te ontdekken? Zorg dan dat je een (of meerdere) Zoo programma’s bijwoont.

Gedurende de dag vinden er toffe programma’s plaats, zoals de Afrikaanse Pinguïns die hun lievelingseten geserveerd krijgen of bewonder halfapen zoals de ringstaartmaki’s, roodbuiklemuren, Alaotra bamboemaki’s en kroonmaki’s in Madagascar.

Fan van honden? Zorg dan dat je de Cheeta’s en de Afrikaanse wilde honden niet mist. Zie hoe deze roofdieren hun rooftechnieken toepassen op het stuk vlees dat ze voorgeschoteld krijgen.

Voorzieningen

Zoals bijna iedere dierentuin of ander soort park vindt je ook in Zooparc een aantal bekende voorzieningen.

Laat je kleine kinderen eventjes helemaal los in de speeltuin en geniet van het mooie weer (tip: bezoek Zooparc op een warme zomerdag) terwijl je de kinderen even hun gang laat gaan.

Ben je na de lange wandeling toe aan een verkoelend drankje of rammelt je maag? Strijk dan neer bij het Headquarter (bevindt zich aan het begin en eind vd route) of bij Basecamp (halverwege de route) en geniet van een warme of koude snack.

Denk aan een frikandel- of kroketbroodje, een ijsje, soep of een gezond vers belegd broodje met een warm of koud drankje.

Expeditie

Door het park heen liggen verschillende uitgestrekte expeditie gebieden. Zo kun je op de Outback springen met kangoeroes, wandelen tussen de pinguïns in Boulders Beach en kom je oog in oog te staan met tijgers in Jangalee.

Ben je nog niet uitgekeken? Ontmoet dat bijzondere dieren in de Amazone, laat je omringen door maki’s in Madagascar en spot bosdieren en vogelsoorten in Forest.

Evenementen

De evenementen in het park zijn alle genoemde activiteiten bij elkaar; Het bekijken van verschillenden dieren, de verschillende programma’s, de voorzieningen in het park en de expeditie voor jong en oud.

Arrangementen

Ik heb je al eerder verteld dat het Parc verschillende arrangementen aanbied en zich hiermee ook richt op grotere groepen bezoekers.

Zo zijn er speciale arrangementen beschikbaar voor groepen, scholen en kinderfeestjes.

Voor groepen vanaf 10 personen zijn de entreeprijzen en arrangementen voor eten & drinken afgeprijsd.

Ook scholen krijgen korting op de Zooparc tickets en de arrangementen Kleine Trek, Grote Trek en Gezonde Trek. De prijzen van de arrangementen zijn inclusief entreeticket.

Ten slotte heeft Zooparc ook arrangementen voor kinderfeestjes in 3 varianten samengesteld:

  • Zookeeper
  • Expeditie
  • Zooparc & feestmaal

De arrangementen voor kinderfeestjes scheelt met abonnement €6,- dan zonder abonnement.

Zo kun je zowel als individueel, met een klein groepje of met een wat grotere groep vrij goedkoop naar Zooparc Overloon.

Adres

Het adres van Zooparc is Stevensbeekseweg 21, 5825 JB Overloon.

Kom je met de auto vanuit de richting Arnhem/Nijmegen? Volg dan de A73 richting Venlo en neem afrit 7 richting Vierlingsbeek/Overloon. Sla aan het eind van de afrit linksaf richting Overloon en volg de ANWB borden Zooparc of Zooparc Overloon.

Reis je vanuit het zuiden van Nederland richting Zooparc? Volg dan de A73 richting Nijmegen en neem afrit 7 richting Vierlingsbeek/Overloon. Sla aan het eind van de afrit linksaf richting Overloon en volg de ANWB borden Zooparc of Zooparc Overloon.

Openingstijden

De openingstijden van Zooparc in Overloon verschillen per seizoen.

Vanaf 1 mei t/m 31 oktober is Zooparc geopend tussen 09:30 – 17:30.

Vanaf 1 november t/m 30 april is Zooparc geopend tussen 10:00 – 17:00.

Parkeergelegenheid

Zooparc Overloon beschikt over twee grote parkeerterreinen.

Parkeerterrein 1 bevindt zich tegenover de ingang van Zooparc en parkeerterrein 2 is gelegen een de overkant van de weg waaraan Zooparc Overloon gevestigd is.

De parkeerkosten voor reguliere bezoekers zijn €5,- per auto en voor abonnementhouders van Zooparc kost het parkeren €2,50 per auto.

Entree

Tickets voor Zooparc zijn op twee manieren te verkrijgen; aan de kassa en online.

De kassatickets kosten €17,- per stuk (vanaf 3 jaar) en de online tickets kosten €15,- per stuk (ook vanaf 3 jaar). De online tickets zijn maximaal tot 6 maanden na aankoop geldig.

Je krijgt dus €2,- korting op je online tickets.

Boek nu je online tickets met €2,- korting >>

Let Op: Honden (en andere dieren) zijn niet toegestaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *